MVK ni želel ugoditi prošnji Bratuškove. Foto: BoBo
MVK ni želel ugoditi prošnji Bratuškove. Foto: BoBo

V razpravi o službenih poslanskih stanovanjih je več predstavnikov SDS-a opozorilo, da so novinarji že spraševali enega izmed njihovih poslancev, kako je mogoče, da je dobil v najem tako veliko stanovanje.
Vodja poslanske skupine SDS-a Jože Tanko se je vprašal, kako je mogoče, da so mediji pridobili te informacije, če so še člani komisije (MVK) gradivo prejeli proti podpisu. Anja Bah Žibert je dodala, da poslanci nimajo vpliva na to, kakšno stanovanje jim bo dodeljeno.

Predsednik MVK-ja Mitja Horvat (SMC) in Ivan Hršak (DeSUS), ki je vodil delovno skupino v povezavi z dodeljevanjem stanovanj, sta zatrdila, da iz njunih rok te informacije mediji niso prejeli. Se je pa Franc Jurša (DeSUS) zavzel, da bi v prihodnje dodeljevanje stanovanj uredili tako, da bi bila ta prilagojena potrebam posameznih poslancev.

Bratuškovo zavrnili
Člani MVK-ja so obravnavali in potrjevali tudi vloge poslancev za petinsko delo. Potrdili so ga poslankam in poslancem Mirjam Bon Klanjšček, Milanu Brglezu, Bojanu Dobovšku, Tomažu Gantarju, Jelki Godec, Vinku Gorenaku, Ireni Grošelj Košnik, Mitji Horvatu, Marjani Kotnik Poropat, Simoni Kustec Lipicer, Jasni Murgel, Janji Sluga, Ivanu Škodniku, Violeti Tomić, Francu Trčku, Vesni Vervega in Petru Vilfanu.

Ni pa MVK potrdil dodatnega petinskega dela poslanki ZaAB-a in odhajajoči premierki Alenki Bratušek. Večina se je strinjala z opozorilom predstavnika ZL-ja Matjaža Hanžka, da v nasprotju z drugimi Bratuškova v vlogi ni navedla institucije, v kateri bo delovala. Zapisala je le, da bo opravljala zahtevnejše strokovno, znanstveno in pedagoško delo s področja preteklega dela pri domačih in tujih mednarodnih institucijah.