Nov urnik bo po trditvah Pošte Slovenije prinesel več odprtih okenc v najbolj obremenjenih urah. Foto: MMC RTV SLO
Nov urnik bo po trditvah Pošte Slovenije prinesel več odprtih okenc v najbolj obremenjenih urah. Foto: MMC RTV SLO

Urnik bo ostal nespremenjen le v 145 največjih poslovalnicah. Vse druge bodo ali pa so že uvedle deljen delovni čas, na Pošti Slovenije pa računajo, da bodo strankam s tem zagotovili boljšo dostopnost do storitev, je za TV Dnevnik poročal Matej Korošec.

Prav na področju nekaterih glavnih skupin storitev je Pošta doživela največji upad in se zato želi prilagoditi novim tržnim razmeram.
Kot zagotavljajo, bodo s prehodom na deljen delovni čas na boljšem prav uporabniki. Vodja projekta spremembe delovnika pri Pošti, Matjaž Andric, je pojasnil: "Veliko pošt bo bolj dostopnih, ker so do zdaj delale le enkrat tedensko dopoldne. Po spremembi bodo popoldne delale petkrat tedensko."

Pošta Slovenije ima sicer po državi skupno 556 poslovalnic, prvih 169 že posluje po novem urniku. 242 bo spremembe uvedlo 1. julija, 145 največjih pa urnik ohranja.

Nastal bo višek zaposlenih
Nov delovnik bo s seboj prinesel manjšo potrebo po delovni sili, ki pa jo bodo zmanjševali z upokojevanjem, pa tudi prerazporeditvami na več odprtih okenc. Mnogim zaposlenim bo deljeni delovni čas prinesel celodnevno odsotnost od doma. "Mislim, da so imeli možnost prilagoditi se na te spremenjene razmere in mislimo, da večjih težav v povezavi s tem ne bi smelo biti," je ocenil Andric.