Pošta Slovenije poskuša izboljšati varnost svojih poslovalnic. Foto: MMC RTV SLO
Pošta Slovenije poskuša izboljšati varnost svojih poslovalnic. Foto: MMC RTV SLO

V Semedeli so po drugem ropu (v zadnjih treh mesecih so poslovalnico oropali trikrat, neuradno naj bi pri zadnjem ropu odnesli 8.000 evrov) namestili videonadzor, pojasnjujejo na Pošti. Za to in tudi za druge pošte so predvideni še dodatni varnostni ukrepi, vendar zaradi varnosti podrobnejših informacij niso razkrili.

Dodatne varnostne ukrepe za pošto v Semedeli nameravajo uvesti v najkrajšem mogočem času, a opozarjajo, da so "ujetnik" predpisov na področju javnega naročanja.
Stalno varovanje ni rešitev
Glede možnosti zavarovanja "rizičnih" poštnih uradov prek varnostnikov na Pošti Slovenije poudarjajo, da družbe za zasebno varovanje v določenih presledkih že izvajajo dodatne obhode poštnih poslovalnic, stalni varnostnik v posamezni poslovalnici pa po njihovih besedah ni ustrezna rešitev.

Pri tem izpostavljajo predvsem dva razloga. Prvi je ta, da v Sloveniji ni zadostnega števila ustrezno usposobljenih varnostnikov, po drugi strani pa menijo, da se lahko agresija storilca stopnjuje, če je predenj postavljena večja ovira.