V ponedeljek je objavila javni razpis zbiranja ponudb lastnikov stanovanj za potrebe javnega najema, izhaja iz objave stanovanjskega sklada. Ponudbe v okviru razpisa zbiranja ponudb najemodajalcev za najem stanovanj je mogoče oddati do konca letošnjega leta.

Stanovanjski sklad RS namerava na podlagi tega javnega razpisa letos na trgu najeti 200 stanovanj po različnih statističnih regijah po državi. Cilj sklada je ta stanovanja oddati v podnajem kot javna najemna stanovanja upravičencem, ki bodo izpolnjevali splošne pogoje, določene z zakonom, pogoje iz uredbe in splošne pogoje za oddajanje stanovanj v podnajem sklada.

Predmet razpisa so lahko večstanovanjske stavbe ali posamezna stanovanja v stanovanjskih stavbah in individualne hiše, v katerih je eno ali več stanovanj. Sklad najema le prazna stanovanja, brez najemnikov. Prednost pri izbiri bodo imele ponudbe praznih stanovanj, ki so na voljo za takojšnjo vselitev in ki ne zahtevajo investicijskih vzdrževanj, temveč le vzdrževanje, kot ga opredeljujeta zakon s področja gradnje objektov in podzakonski predpis, je zapisano v razpisni dokumentaciji.

Celotna razpisna dokumentacija, vključno s pogoji najema in ponudbe ter načinom oddaje ponudb, je dostopna prek spletnega portala republiškega stanovanjskega sklada, pod zavihkom Javni najem.

Na omenjenem portalu bo predvidoma konec tega meseca objavljen naslednji razpis, namenjen podnajemnikom.

Za dodatne informacije se lahko tudi pokliče oziroma pošlje vprašanja na elektronski naslov javninajem@ssrs.si. Veseli bodo tudi morebitnih konstruktivnih pripomb in mnenj, ki jih bodo proučili in poizkušali čim bolj upoštevati pri nadaljnjih usmeritvah, so še zapisali.