Slovenija
hbbtv
Vhodni meni vam ponudi pet kategorij. Foto: MMC RTV SLO
Za delovanje aplikacij hibridne televizije potrebujete:
 
- TV-omrežje, ki podpira storitev hibridne televizije (DVB-T, kabelska televizija, satelit),

- TV-sprejemnik, ki podpira standard HbbTV in je priključen na medmrežje.
VIDEO
RTV Slovenija uvaja hibri...

Dodaj v

Preklopite na hibridno televizijo, teletekst nove generacije

Nove storitve na RTV SLO
12. januar 2017 ob 06:14
Ljubljana - MMC RTV SLO

RTV Slovenija je lani začela gledalcem ponujati hibridno televizijo, ki na televizijske zaslone na enostaven način prinaša dodatne vsebine, ki obogatijo izkušnjo spremljanja TV-vsebin.

Jeseni je RTV Slovenija začela hibridno televizijo poskusno oddajati prek DVB-T multipleksa A, ob koncu leta smo jo ponudili še prek kabelske televizije, od januarja letos pa je na voljo tudi prek satelita. V načrtu je, da bi jo ponudili tudi naročnikom IP-televizije, vendar bodo za to potrebne določene prilagoditve in dogovor s posameznimi operaterji.

Hibridna televizija temelji na odprtem standardu HbbTV, ki je poleg tega tudi iniciativa na svetovni ravni, ki želi poenotiti klasično oddajanje televizijskega signala, IP-televizije in širokopasovnega televizijskega prenosa. Novost je, da v sebi združuje elemente klasične televizije in interneta, ki jih povezuje prek enega uporabniškega vmesnika.

Možnosti dodatnih vsebin privlačijo proizvajalce
Resda posamezni proizvajalci televizijskih sprejemnikov ponujajo svoje rešitve prek vgrajenih aplikacij, vendar je prednost hibridne televizije v tem, da gre za standardizirano storitev, kar zelo poceni razvoj aplikacij (podatki EBU-ja npr. kažejo, da je razvoj storitve za HbbTV občutno cenejši kot primerljiva videoaplikacija za pametni telefon). V Evropi tako praktično ni več mogoče najti sodobnega pametnega televizorja, ki te storitve ne bi podpiral. Poročilo analitskega podjetja GfK namreč kaže, da je oktobra lani v Evropi delež pametnih televizorjev, ki ta standard podpirajo, dosegel že skoraj 100 odstotkov.

Tehnologijo je že implementirala večina evropskih držav. V Evropi po uporabi prednjači Nemčija, kjer storitev, ki jo omogoča že več kot 70 televizijskih programov, uporablja že več kot 15 milijonov uporabnikov. Več kot dva milijona uporabnikov je tudi v Franciji, Španiji in Švici. Aplikacije hibridne televizije ponujajo tako javne kot komercialne televizijske hiše. V Sloveniji je v TV-omrežju tedensko dejavnih že 30.000 TV-sprejemnikov, ki imajo podprto in vklopljeno storitev hibridne televizije, največ uporabnikov pa jo uporablja na programih TV SLO 1 in 2 v visoki ločljivosti, in sicer prek kabelske televizije.

Enostavna uporaba
In kako uporaba hibridne televizije deluje v praksi? Ponudnik vsebin mora ponuditi ustrezno aplikacijo (v primeru RTV Slovenija je to RTV 4D), televizor pa mora biti priključen v internetno omrežje (prek kabla ali brezžičnega omrežja). Televizor nato dobi signal, da je na voljo vsebina hibridne televizije in v kotu (običajno spodnjem desnem) se pojavi ikona (po navadi) rdečega gumba. Ko uporabnik stisne rdeči gumb na daljinskem upravljalniku, vstopi v aplikacijo.

Vsebine, ki so znotraj aplikacije na voljo, so povsem odvisne od posameznega ponudnika (španski TVE ima samo arhiv, nemški RTL ponuja še igrice, gledanje glasbenih videospotov, prav tako nemški ZDF ima vreme, francoski France 24 samo novice …), lahko pa so to dodatne informacije, kot so statistike, interaktivne vsebine, npr. ankete in kvizi, najpogostejši pa so videoarhivi, sporedi, novice … Interakcija med uporabniki in televizijskim zaslonom poteka prek daljinskega upravljalnika, vendar novejše različice standarda že omogočajo interakcijo televizijske in mobilne aplikacije.

Tudi na RTV SLO prihajajo nove funkcionalnosti
Na RTV Slovenija gledalcem v sklopu hibridne televizije trenutno ponujamo pet kategorij – O oddaji, Arhiv, Spored, Novice in Radio. Zavihek O oddaji gledalcu ponudi opis vsebine oddaje, v arhivu pa imajo na voljo vse, kar je dostopno tudi prek arhiva RTV 4D na spletu ter prek mobilne aplikacije. Poleg sporeda si gledalci lahko na televizijskem zaslonu ogledajo tudi aktualne novice, ki so sicer objavljene na spletnem portalu MMC RTV SLO, in poslušajo vseh osem radijskih postaj, ki spadajo pod okrilje RTV SLO.

Prek aplikacije bomo gledalcem v prihodnosti ponudili še dodatne vsebine in storitve, ki bodo povezane s trenutnim programom (npr. ponovitve zadetkov in statistiko v primeru športnih prenosov). S pomočjo interaktivnih storitev, kot sta pošiljanje tvitov ter možnost izpolnjevanja anket, bodo lahko gledalci aktivno sodelovali v televizijskih oddajah. Prav tako razvijamo funkcionalnosti, ki bodo olajšale spremljanje vsebin senzornim invalidom. Aplikacijo bo mogoče uporabljati tudi v kombinaciji z mobilno aplikacijo RTV 4D.

Pri tem je na mestu še opozorilo, da je kakovost uporabniške izkušnje zelo odvisna od starosti televizijskega sprejemnika. V uredništvu smo našo aplikacijo preizkusili na več televizorjih in tisti, ki je bil iz leta 2014, se je izrazito počasneje, če sploh, odzival kot televizorji iz leta 2016, na katerih je vse potekalo brez težav in tekoče.

Andrej Čebokli
hbbtv
hbbtv
hbbtv
hbbtv
hbbtv
hbbtv
hbbtv
hbbtv
hbbtv, tujina
hbbtv, tujina
hbbtv, tujina
hbbtv, tujina
Prijavi napako
Komentarji
Homer.
# 12.01.2017 ob 08:14
7 komentarjev, ki nimajo povezave z vsebino prispevka!

RTV4 ni novost, saj je v uporabi že kar nekaj časa.
Kakšna bo praktična uporabnost "dodatkov" pa bomo še videli.......
roCkY
# 12.01.2017 ob 08:24
Uf komentarjev je vsako minuto manj čeprav zadeve niso bile povsem iz teme...
Pa probajmo, če tole preživi.

Komentiranje na tem portalu je davno zrelo za predelavo.
Manjkajo osnovne funkcije večine forumov v zadnjih letih. Avtomatsko osveževanje in citiranje ter postavitev na zadnjo prebrano objavo ob ponovnem obisku strani,...
Več kot dobrodošlo bi bilo tudi skrivanje spamarjev. Ko ne bodo več vidni se bodo s časom sami izgubili.

Kar se topica tiče pa pohvalno, da se nekaj dogaja. Za marsikoga bo zadeva dobrodošla, če le ne bo vsiljenih oglasov. Sicer...

Zame pa zadeva v tej obliki ne bo zanimiva. Odkar je IPTV (2003) uporabljam PC in alternativni predvajalnik na njem. Je sicer neljubi limit ker se ne da gledat v zamiku razen kanale, ki jih ima ISP omogočene prek brskalnika, ki pa je uporabniško precej nepriročen. Zraven je tako seveda vse kar je na PC dosegljivo. To je čisto drug svet uporabniške izkušnje in uporabe ekrana kot uradne vrzije z uradnim komunikatorjem in daljincem.Vse vsebine so s ustrezno tipkovnico in ustrezno miško povsem drugače uporabne... Skratka ni šans da se spravim uporabljat neke
krosnjar
# 12.01.2017 ob 08:47
Vedno več tehnologije, vedno manj vsebine . . . Včasih imam občutek, kot da se norčujejo iz IQ ja ljudi. Ali pa je TV na žalost res rezultanta človeške neumnosti.
garmond
# 12.01.2017 ob 08:55
Novejši televizorji iz leta 2016 imajo še zasoljene (pretirano visoke) cene. Kar velik odstotek prebivalcev Slovenije si takšnega TV ne more kupiti, že nakup najcenejšega TV je za mnoge misija nemogoče. Tudi sam kot nedavno upokojen po zadnji diskriminatorni pokojninski reformi imam te težave, bog ne daj da mi crkne star televizor. V državi kjer ima ogromno ljudi tako hudo mizerne dohodke, ali pa še tega ne, je sledenje najnovejšim tehnologijam postranska zadeva, okupirani so z prvinskim problemom kako sploh preživeti.
oziris.va
# 12.01.2017 ob 08:30
Aha, torej za to hibridno zadevo rabiš "pametni" televizor, ki ima spletno povezavo.
No, jaz novega teveja samo zaradi tega ne bom kupil, seveda dokler mi aktualni deluje.

Naslednj teden bodo na DVB-T izklopili nekatere komericalne postaje, a meni je vseeno, saj lahko poleg tistih nekaj slovenskih lovim še cel kup hrvaških in avstrijskih kanalov. Skratka, ne bom jih pogrešal.
Homer.
# 12.01.2017 ob 08:21
@Janezski
Saj deluje z omejitvami......

Tako kot pri igricah ne moreš pričakovati, da bodo nove dobre delovale na npr 5 let starem računalniku, tudi na TV (ki je danes računalnik) ne moreš pričakovati, da bodo nove aplikacije, ki zahtevajo veliko več računalniške zmogljivosti delovale enako.
kiliboy
# 12.01.2017 ob 08:14
Takoj v "štacuno" po nov TV!
Drugače pa zelo pohvalno.
Homer.
# 12.01.2017 ob 09:03
@garmond
Upokojenci nismo merilo za potrošniško družbo.
Mobilnike nekateri menjujejo bolj pogosto kot gate.........
cockatoo
# 12.01.2017 ob 08:47
Mene pa hudo moti, ker postaja vse tako zelo komplicirano, tudi vklop TV-ja. Sestra ima kar tri daljince in z vsemi mora operirati, da prižge TV :-o Take stvari nas totalno odvračajo od nakupa TV-ja. Zadnji se nam je pokvaril pred 20-imi leti in od takrat ga nimamo. Sva pa nanj pomislila zadnjič ko sva se sprehajala po Media Markt oz. Saturnu, da bi pa vendarle imeli nekaj, predvsem zaradi športnih prenosov ki jih pogledamo. (Tole se na 20 let starih lap topih nič ne vidi. Ampak saj veste, kako gre to - dokler bo delalo bomo imeli.) Vendar je vse skupaj tako komplicirano, da bova še malo premislila in minilo bo nadaljnih nekaj let .. :-)
Lunos
# 12.01.2017 ob 09:10
Ne, hvala. Nimam TVja, po lastni izbiri.
mend055
# 12.01.2017 ob 10:30
Reklame še v miru ne morem pogledati, ko jo že nasledi nova...
mb128
# 12.01.2017 ob 09:39
Jep, Tv kot medij se pač bori za svoje preživetje in dodatne vire financiranja ker če bo kdo slučajno ugovarjal zakaj je prišlo do podražitve mu bodo salamonsko odgovorili poglejte kaj vse vam nudimo. Če pa vsega tega ne koristite pa to ni naša stvar ali celo problem. Mi vam to nudimo, ergo mi smo tukaj in zato morate to tudi plačati kaj pa vi počenjate oz. boste vi počeli s tem pa ni naša stvar!
Sicer pa si samo poglejte kaj se vse dogaja na medijski sceni. Po sistemu mi vam nudimo bomo plačevali prav vse tv programe Pro plusa in po vsej verjetnosti še Antena tv ter, o groza Nova24tv.
In to vse iz naslova mi vam nudimo?! Kje je tukaj možnost izbire, kje so tukaj osnove kapitalizma?!
Ivo Lola
# 12.01.2017 ob 11:09
Laži in izmišljotine bodo od sedaj naprej hibridne.
Bivši uporabnik
# 12.01.2017 ob 08:51
janezski
Pa ni kake možnosti, da se aplikacija tako prilagodi, da bo tudi na "starejših" tv iz leta 2014 delovala?

Možnost je, ampak njegovo visočanstvo Gospodarska rast je ne odobrava.
cockatoo
# 12.01.2017 ob 12:35
mend055

Neverjetno, kaj vse moraš znati in razumeti s področja nove tv tehnologije, da lahko sploh slediš gornjemu prispevku. Nekaj zagnancem to sicer uspeva - vsaka jim čast - , a sam bi se vseeno pridružil delnim skeptikom, ki opozarjajo bodisi NA POUDARJANJE TEHNOLOGIJ IN NA ZANEMARJANJE VSEBIN bodisi na to, da gre zadaj predvsem za denar, za make money.

Za vsako novo generacijo je treba kupiti novo tv, da bo ja slika taka kot JO REKLAMA ŠIKA.
Za nas vse, ki se približujemo kraju naše poti (kar smo itak vsi od trenutka naprej, ko nas dajo v zibelko) in ne bi kar na vsaki dve leti menjali tv - v imenu neke heddeDHH Čukundeda TEHNOLOGIJE - bi zadoščal tv na recimo 10 - 13 let in dobra (INTER) NACIONALNA brez bedastih reklam.
Saj današnja nacionalna tvs 1 je postala leglo cenovno in gledno najkičastejših reklam, pardon, oglaševalskih prijemov (za izboljšanje sluha).. TVS1 je le še karikatura sama sebe - in to vedno bolj, je nacionalna komercialka!
No, malce bolj v črnino zavita salamca...


Hvala ker ste tole ubesedili zame :-) Čudovit post, ki da človeku misliti. Jaz šele ob branju tega članka vidim kako me je na tem področju povozil čas. Dobesedno tank je šel čez nas. Ne glede na to pa pri nas pogrešamo staro dobro sveto preproščino. Pa tudi ne ljubi se nam ukvarjati s prebiranjem vsega tega dolgega balasta kako potem tako čudo tehnike uporabljati. Še posebej smo opazili kako kričeče, nemogoče, poneumljajoče, teroristično delujejo vse te reklame, ki vsak dan bolj vreščijo s TV zaslonov. Grozljivo. To naša ušesa in oči, ki so bila desetletja brez teh napadov, ne prenesejo več. V živo je sploh nemogoče gledati TV zaradi teh reklam. Zato, če želimo kaj pogledati poiščemo iz arhiva. Pa še tam se najprej zavrti oglas, ki ga MORAŠ gledati 7 sekund šele potem lahko pritisneš SKIP. Ne vem kaj si oglaševalci mislijo?? Da so ljudje tako neumni, da ne vedo kaj potrebujejo? Žalitev ljudi do amena .. :-(
mend055
# 12.01.2017 ob 10:29
Neverjetno, kaj vse moraš znati in razumeti s področja nove tv tehnologije, da lahko sploh slediš gornjemu prispevku. Nekaj zagnancem to sicer uspeva - vsaka jim čast - , a sam bi se vseeno pridružil delnim skeptikom, ki opozarjajo bodisi NA POUDARJANJE TEHNOLOGIJ IN NA ZANEMARJANJE VSEBIN bodisi na to, da gre zadaj predvsem za denar, za make money.

Za vsako novo generacijo je treba kupiti novo tv, da bo ja slika taka kot JO REKLAMA ŠIKA.
Za nas vse, ki se približujemo kraju naše poti (kar smo itak vsi od trenutka naprej, ko nas dajo v zibelko) in ne bi kar na vsaki dve leti menjali tv - v imenu neke heddeDHH Čukundeda TEHNOLOGIJE - bi zadoščal tv na recimo 10 - 13 let in dobra (INTER) NACIONALNA brez bedastih reklam.
Saj današnja nacionalna tvs 1 je postala leglo cenovno in gledno najkičastejših reklam, pardon, oglaševalskih prijemov (za izboljšanje sluha).. TVS1 je le še karikatura sama sebe - in to vedno bolj, je nacionalna komercialka!
No, malce bolj v črnino zavita salamca...
Janezski
# 12.01.2017 ob 10:28
vojnaslo91, in ta mobilnik mora biti najnovejši in pameten?
cockatoo
# 12.01.2017 ob 12:21
vojnaslo91

Kaj pa če bi namesto 3 daljincev uporabljala kar mobitel?

Aaaaa? A tudi to obstaja? :-) Ne vem ali ima ta njen TV tudi tak mobitel, ker je kar star (mislim, da okrog 10 let ali kakšno leto več). Rabi neke škatle oz. škatuljice majhne črne pa kablov je ven kolkor hočeš. Mobitel pa ima Sony Ericsson T100. A to gre?
jakosol
# 12.01.2017 ob 11:10
Zadevo sem preizkusil v beta različici že pred nekaj meseci. Je bila izrazito počasna in slabo odzivna na tv iz leta 2013. Aplikacijo bi morali prilagoditi tudi za nekaj let stare tv, drugače nima smisla. A bodo ljudje na vsaki 2 leti nabavili nov pameten tv?
Haloo
# 12.01.2017 ob 10:47
Brez veze.
Naredite aplikacijo "reklame, ne hvala", kot je pri poštnih nabiralnikih.

Vse to je le v službi polnjenja zaležanih slovenčkov z butl reklamami.
NAUTILUS
# 12.01.2017 ob 07:58
NA HIBRIDNO

Brž preklopimo se na hibridno,
kjer dodatno te signal usmeri,
in usmerja, glej, pri moji veri,
da nevšečno bo na mah nevidno.

Kaj hibrid je, vsem je dobro znano,
selektivno križanca se vzgaja,
se na nekaj mu odpornost vsaja,
nekaj vzeto, marsikaj dodano.

Uporaba res je enostavna,
le zaslonu treba je slediti
in pustiti slepo se voditi,
pot hibridna res je zveličavna.

Kaj iz tega pride, to se ve,
še naprej perfidno zamolčati,
si na strani drugi duška dati,
na programih Molk- in Laž-te-ve.
Janezski
# 12.01.2017 ob 10:44
simba
Fosili, nehite tezit da je to neki kompliciranga. Prtisnes rdec gumb in dela, ce seveda imas pogoje izpolnjene.
Tuki gor tud ne mores komentirat ce nisi prjavlen.


No, lahko imaš FUBAR star PC, se prijaviš in lahko komentiraš.
V_n_u_k
# 12.01.2017 ob 17:41
Tehnika bo uničila sama sebe !
FrancL
# 12.01.2017 ob 14:53
Sem vedel, da bo komentar izbrisan. Večkrat! Lepim petič!!!!

Se zelo strinjam z @roCkY.

Poleg tega pa moram povdariti še eno veliko slabost tega foruma: preveliko cenzuriranje (beri brisanje) prispevkov forumašev, ki niso v nasprotju s pravili obnašanja na forumu. Še največkrat brišejo prispevke, v katerih (največkrat upravičeno) kritično izpostaviš MMCRTV. (No, tudi za ta komentar obstaja verjetnost brisanja.)
MADERA
# 12.01.2017 ob 13:13
Čeprav je naslov članka v velelniku, upam da nam tega ne bo treba, če bomo še naprej želeli poslušati le radio GA-GA.
mb128
# 12.01.2017 ob 11:56
Prvič kolikor razumem jaz to stvar hbbtv ni nobena aplikacija pač pa očitno neka norma, standard da lahko sprejemamo nek medij, ki oddaja slikovne, zvočne in tekstovne vsebine.
Drugič. Vse naprave, ki ne izpoljnjujejo te norme oz. novega standarda ne morejo sprejemati medija, ki oddaja preko hbb-ja.
Tretjič. Ker so vsebine, ki se oddajajo preko tega medija procesorsko vsebolj požrešne je pač najbolje za spremljanje teh vsebin, da imaš tv z najnovejšim procesorjem ker že kot je zapisano v članku tv letnik 2014 z svojim procesorjem komaj zadovolji zahtevam danes če sploh.
4. Še zdaj mi popolnoma jasno zakaj je ta hbb sploh dober saj kolikor jaz razumem članek ne nudi nič novega razen tega da imaš pač vse v eni škatli. Jaz že imam starejši tv, ki je povezan z netom. Vse kar potrebujem je to da svojo tablico povežem z tv in to je to. Skratka wtf?!
galoper
# 12.01.2017 ob 09:55
Množica naj se sprijazni z novimi stroški in prilagodi manjšini, ki bi rada pridobila več denarja z novostmi za svoje cenejše obremenjevanje množic z reklamami. Krepi se tudi konkurenca.
Janezski
# 12.01.2017 ob 08:46
Homer.
@Janezski
Saj deluje z omejitvami......

Tako kot pri igricah ne moreš pričakovati, da bodo nove dobre delovale na npr 5 let starem računalniku, tudi na TV (ki je danes računalnik) ne moreš pričakovati, da bodo nove aplikacije, ki zahtevajo veliko več računalniške zmogljivosti delovale enako.


Ne govorim o igricah in podobno, to mene ne zanima.

Imaš pa recimo sam primerjavo 5 let, tu je pa govora o dveh letih in izrazito počasnejšem, če sploh, odzivu.
Follow Me
# 12.01.2017 ob 19:21
Laži s podnapisi :D
galoper
# 12.01.2017 ob 16:48
Avtorja te ponesrečene oddaje bi morali odsloviti z RTV, brez nadomestne zaposlitve.
cairns
# 12.01.2017 ob 16:15
Preklopite na hibridno televizijo, teletekst nove generacije

Zastonj se trudijo saj bo program zanič tudi s hibridno tv.

Še dobro da je ostalo nekaj športa in kakšna info oddaja.
cockatoo
# 12.01.2017 ob 15:41
FrancL

A ste videli, da so tudi moj komentar kot odgovor na vaš post izbrisali!!!?? Pa to ni res. V ničemer ni bil v nasprotju s pravili komentiranja. Groza to je nedopustno!!!
cockatoo
# 12.01.2017 ob 14:36
tuintam

sem ti dala plus, ker se strinjam, da je za razumevanje vseh teh novitet potrebno znanje. Seveda, ampak kaj ko je napredek na tem področju tako bliskovit, da ne uspemo slediti. Pa tudi zanima nas ne. Pri nas raje beremo, gremo v gledališče, kakšno opero obiščemo ali pa galerijo. Navsezadnje pa velikoooo klepetamo skupaj, spijemo kak čaj, kavico, spečemo kako pecivo (ravno včeraj tako fine piškotke) ... Zato se pa imamo tako radi in se razumemo .. :-)
Bivši uporabnik
# 12.01.2017 ob 14:29
@cockatoo ... FrancL

Ja saj... Za tveganje človek potrebuje znanje.

Nekoč sem si ogledal neko nesrečo z bungi jumpom. Ko je cela skupina, obešena na elastiko, udarila ob vodo in ... finito. Preživeli je dejal, da adrenalinski šport predpostavlja znanje. Brez tega pa res bolje, da se ga sploh ne greš (in zadevico zbrišeš) ...
Bivši uporabnik
# 12.01.2017 ob 14:18
Ne vem, če je Bergantova naloga in njegov način kaj rudi skrčiti ali povzeti. In na kakšen ustrezen in minimalen način tudi kaj povedati ... Oh, leporečniki ...
simba
# 12.01.2017 ob 12:56
Tudi jaz se bojim da se stvar ne bo prijela tako kot se je teletekst vcasih.
Uporabnost hbbtv vidim da lahko s pritiskom na en gumb na dalincu dostopas do arhiva, sodelujes v anketah...bo pa se nekaj casa preteklo da bodo vsi imeli tvje s standardom hbbtv.
Moj samsung 2015 ga zal ne podpira.
Se pa ljudje v osnovi upirajo spremembam in so negotovi, ce pa se bo prijela pa bo pokazal cas.
Off..a si kdo predstavla da bi cez tromostovje potekal promet?
Spremembe
djdj
# 12.01.2017 ob 12:06
Ne bom kupoval nove škatle za oglase. Za med reklamami zadošča mobilna aplikacija. Za arhiv in ostalo pa deluje bolj funkcionalno rač. priključen na TV in programska oprema z ustreznimi dodatki.
simba
# 12.01.2017 ob 11:05
@redondo
To ne bolj odvisno od proizvajalcev.
LGji imajo večina podporo za Hbbtv Samsungi žal ne.
Je pa res da najbrz tudi prodajalci niso seznanjeni s tem in potem ne opozarjajo na to
Jarik
# 12.01.2017 ob 08:50
Je kakšna akcija za nov 2017 TV ? Ta bo še boljši, ziher...
RJSlo
# 12.01.2017 ob 07:46
No ja. Če že dajete informacije o TV postajah v drugih državah, bi zaradi "vaše verodostojnosti in najbolj objektivnih informacij" lahko dodali tudi podatek o tem, katere so zasebne TV postaje oziroma sofinancirane iz zasebnih žepov. S tem ne mislim kot slovenski "dodatni davek" na elektriko ali obvezna TV naročnina..
geza-karlatec
# 28.05.2017 ob 22:33
oiskus se mije izjalovil!Samgung pametni TV NE PREDVAJA V žIVO BREZ FLASH PLAYWE.Mogočr ve kdo!
POTROSNIKF
# 13.01.2017 ob 08:47
Jaz pogrešam neki filter, kjer bi lahko izključil prikaz slabih (negativnih) novic...
Primer: ne zanimajo me novice, če je npr. na Kitajskem avtobus zgrmel v prepad...kaj morem jaz zato?
Zelo dobrodošla bi bila označba z pikami na časovnem traku na spodnjem delu TV-ja, kjer bi se lahko pomikali na začetek naslednje novice. To že lahko delamo npr. pri ponovnem ogledu nogometne tekme, kjer so tako označeni začetki zadetka in najboljših potez igralcev...
nikhrast
# 12.01.2017 ob 17:12
Vsake pol leta nove kamere, laptopi, pametni phoni, TV sprejemniki..., pa koliko te nove tehnologije res uporabljamo???
V Severni Ameriki še teletexa nimamo, pa ga nobeden ne pogreša, vse informacije pa tako dobimo preko interneta, skoraj vsak ima pa kakšen pameten phone.
Kaj pa 3D TV, sploh kdo uporablja to tehnologijo?
Pa TV povezan z internetom, saj to nikoli ne uporabljam, imam tablico, laptop, iPhone... pri sebi, pred televizijo. YouTube filme gledam na laptopu, ne na TV.
No, vprašanje kaj se bo obneslo.
Bivši uporabnik
# 12.01.2017 ob 14:22
Je rekel Jobs da tehnologija naj bi bila intuitivna (plug an play). Gates pa da naj bo kompatibilna ... Če sem odkrtit, ne vem če kdo poskuša s kakšno sintezo.
Bivši uporabnik
# 12.01.2017 ob 13:12
Oh, ja. Občutek imam, da ni da ni česar mi ne bi nesmotrnega počeli (samo česa za vse res koristnega pa ponavadi ne bi) ...
Bivši uporabnik
# 12.01.2017 ob 13:10
@Jarik
Je kakšna akcija za nov 2017 TV ? Ta bo še boljši, ziher...


Po mojem gre bolj za opravičevanje v zvezi s sedanjimi stroški, češ da zadaj je nekom zelo smotrno delo ...

Če prav razumem, gre za direktni priklop na modem brez vmesnega box-a ali kakšnega drugega posebnega vmesnika za TV?
redondo
# 12.01.2017 ob 11:01
@simba

Hvala za odgovor,cudno da ne dela ker par let star tv bi moral podpirat to aplikacijo
Janezski
# 12.01.2017 ob 10:26
Homer.
@Janezski
Če bi hotel razumeti primerjavo, bi jo tudi razumel.
Tehnološki razvoj TV sprejemnikov je v par letih bil ogromen.


Potem pa naj bo v opombah napisano razločneje - Za delovanje aplikacij hibridne televizije potrebujete:,
-nov tv.

Šlo bi pa tudi brez tega, za večino stvari.

Praviš - "Mobilnike nekateri menjujejo bolj pogosto kot gate."

Za delovanje aplikacij hibridne televizije to ne bi smelo biti merilo.
redondo
# 12.01.2017 ob 10:17
Imam samsung smart tv,brezžična povezava a ne deluje pa ne vem zakaj???
severnik
# 12.01.2017 ob 10:05
Aha, torej za to hibridno zadevo rabiš "pametni" televizor, ki ima spletno povezavo.
No, jaz novega teveja samo zaradi tega ne bom kupil, seveda dokler mi aktualni deluje.


Pa v bistvu koga briga kaj boš in kaj ne boš. Ali bi morali po tvoji logiki najprej počakat 15 let, da boste vsi imeli pametne televizorje, in šele potem predstaviti storitev?

Zakaj postavljajo električne polnilnice za avtomobile? Za to potrebuješ vendar električni avto....

Hvala ne vem komu, da se v Sloveniji končno tudi nekaj dela. Ker do sedaj smo bili v začaranem krogu v smislu kaj je bilo prej, kura al jajce. Najprej moraš imeti infrastrukturo, da začneš privabljat ljudi. Nihče te pa v večino stvari ne sili, razen v plačevanje davkov in odprtje TRR.
Kazalo