Tasič je bil pred 3 leti 4 mesece generalni direktor Slovenskih železnic. Foto: BoBo
Tasič je bil pred 3 leti 4 mesece generalni direktor Slovenskih železnic. Foto: BoBo

Potem ko so kriminalisti takratne Policijske uprave Slovenj Gradec sredi leta 2010 ovadili lastnika in direktorja gradbenega podjetja Ivartnik, Matjaža Ivartnika, in prevaljskega župana Matica Tasiča, je bila v tem primeru zdaj vložena tudi obtožnica. Predobravnavni narok naj bi bil prihodnji teden na slovenjgraškem sodišču, poroča Večer.

Tasič naj bi kot župan podpisal izjavo, da bodo obveznosti do družbe, ki je odkupila terjatve podjetja Ivartnik, poravnane, čeprav naj bi vedel, da so bile obveznosti že poravnane oziroma da sploh niso nastale, s čimer naj bi bil pripomogel k protipravni pridobitvi premoženjske koristi Ivartnikove družbe.

Tasič se je ob prvem pozivu sodišča opravičil, obdolžena Matjaž Ivartnik kot direktor in njegova žena Irena Ivartnik pa sta bila kot prokuristka podjetja Ivartnik SGD v stečaju že zaslišana.

Kot je Tasič povedal za Večer, bo na sodišču zatrjeval, da "občina oziroma sam ni sodeloval pri ničemer", temveč je zadeva vezana izključno na Ivartnikovo podjetje brez vednosti občine.

Večer poroča širše o več kazenskih postopkih in številnih ovadbah prevaljskega gradbinca Ivartnika in o zapletih pri stečajnem postopku podjetja Ivartnik SGD, pri katerem je stečajna upraviteljica Nasta Korbun.