Slovenija

Poudarki

  • Tretje osebe v času tragedije naj ne bi bilo
  • Izsledki veterine in sodne medicine posredovani policiji, nato okrožnemu sodišču
  • ZNP:Pogačnik najel posebno agencijo za izvajanje pritiskov na novinarje
Bulmastif
Trije psi, Atlas, Joy in Atos, naj bi bili glede na toksikološke preiskave spolno zlorabljeni, ne pa tudi omamljeni. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Psi "le" zlorabljeni? Pa še poskus vloma v Barsos?

ZNP: Novinarji žrtve političnega pritiska
2. marec 2010 ob 10:14,
zadnji poseg: 2. marec 2010 ob 10:32
Ljubljana - MMC RTV SLO

Po neuradnih podatkih so toksikološke preiskave pokazale, da so bili bulmastifi spolno zlorabljeni, ne pa tudi omamljeni. Hkrati poskus vloma v kliniko Barsos?

Patologi Nacionalnega veterinarskega inštituta in Inštituta za sodno medicino so namreč končali preiskave, povezane s tremi bulmatsifi, ki so 2. februarja napadli in ubili lastnika, uglednega zdravnika Saša Baričeviča. Ljubljansko okrožno državno tožilstvo, ki vodi predkazenski postopek v zvezi z zadevo, je vpletenim sicer naročilo, da informacij zaradi interesa postopka ne smejo posredovati javnosti, vendar naj bi po neuradnih podatkih preiskava potrdila spolno zlorabo psov, sum omamaljenosti pa ovrgla.


Tretje osebe v času tragedije naj ne bi bilo
Toksikološka preiskava naj bi namreč po pisanju Dnevnika odkrila le sledi sredstvo, s katerim so veterinarji pred humano usmrtitvijo pse uspavali. Hkrati naj bi v preiskavi ovrgli tudi sum glede navzočnosti tretje osebe v času tragedije na Oražnovi 11, zaradi česar bo postopek najverjetneje ustavljen, saj ga zoper mrtvega človeka ni mogoče voditi, še piše Dnevnik

Predstojnik Inštituta za sodno medicino Jože Balažic je sicer že zavrnil nekatere informacije, ki so se pojavile v medijih, in jih označil za nekorektne. Po poročanju nekaterih medijev naj bi toksikološke analize in analize DNK-ja, ki so jih opravili na Inštitutu sodno medicino, potrdile, da so bili trije psi spolno zlorabljeni in omamljeni. Balažic sicer zaradi zaveze k molčečnosti ni želel razkriti izsledkov analize, po njegovih besedah pa naj bi bili rezulati veterine in sodne medicine združeni najpozneje danes. Izledke naj bi sicer že v petek v strogi tajnosti poslali policiji, od koder jih morajo poslati Okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani, ki naj bi jih nato predstavilo javnosti.

So skušali vlomiti na kliniko Barsos?
Zgodba Baričevič pa skorajda vsak dan dobiva novo nadaljevanje. Kot so za MMC potrdili na PU Ljubljana, naj bi neznani storilci med 26. februarjem in 1. marcem vlomili v poslovne prostore na Gregorčičevi ulici v Ljubljani, kjer je tudi klinika Barsos, katere solastnik je bil pokojni Baričevič. "Dejanje je ostalo pri poskusu, saj storilcem ni uspelo vstopiti v objekt, kljub temu pa so povzročili za okoli 3.000 evrov materialne škode," so pojasnili na PU Ljubljana. Neuradno naj bi neznanci skušali vlomiti prav v Medicinski center Barsos, o čemer v centru niso želeli govoriti.

ZNP: Novinarji žrtve političnega pritiska
Zaradi t. i. afere bulmastifi pa so se oglasili tudi v Združenju novinarjev in publicistov (ZNP). V združenju prostestirajo zaradi političnih pritiskov na novinarje in medije, ki so poročali o tej aferi. Kmetijski minister Milan Pogačnik naj bi celo najel agencijo, ki je pritiskala na novinarje, da bi o tej zadevi čim manj poročali. "Še posebej problematično pa je, da tovrstni pozivi prihajajo od nekaterih ljudi s pomembnimi funkcijami v okviru novinarskega ceha. Pod krinko varovanja osebnega dostojanstva posameznikov ali varovanja človekovih pravic se skuša prikrivati informacije, ki so pomembne za razumevanje posameznih dogodkov," je zapisal v sporočilu za javnost predsednik združenja Igor Kršinar.

A. M.
Prijavi napako
Komentarji
tomazzek
# 02.03.2010 ob 10:34
Aha SAMO (?!) zlorabljeni. BANDA! Enako, kot so bili zlorabljeni psi smo vsak dan zlorabljani vsi državljani ki nimamo fensi odvetnikov in stricev in prijateljev na najvišjih položajih.
V svojih garažah nam pišete raznorazne "moderne" zakone in krojite našo usodo, potem pa se pred volitvami plazite naokoli in nam s svojimi umazanimi šapami segate v roke.
Sicer pa kdo pravi, da niso vlomili in odnesli nekaj "vročih" kartotek? Če so imamo novega elitneža, ki mu bo smetana v zameno za molk in neobjavo hlapčevala. Kdor se gre politiko mora biti čist kot solza, če imaš s prijatelji garažno preteklost nikoli ne boš svobodno odločal.

Pa lep dan vsem!
konecteme
# 02.03.2010 ob 10:57
Bulmastifom je potrebno postavit spomenik, saj so za razkrinkanje te gnile politike naredili več kot kdorkoli dosedaj.

HOV, HOV!!!!
jest_ti
# 02.03.2010 ob 10:37
bravo policija, en mesec je že minilo pa so samo sumi ... in nič dorečenega
baje, bojda, načelom, ... to ti je neodvisna policija ... hitra ...
pandorabox
# 02.03.2010 ob 10:49
Najbolj zalostno je,da resnicno verjamem, da nikoli ne bomo izvedeli kaj se je resnicno zgodilo in dogajalo. Institucije pravne drzave so zatajile in karkoli sedaj naredijo jim nobeden ne bo verjel. Eden vecjih madezev v moderni zgodovini Slovenije.
konecteme
# 02.03.2010 ob 10:41
Pa je včeraj Borat izjavil da se ne bo nič zamolčalo, tudi to ne kdo je bil tretji na "vlakcu sreče".
mumija
# 02.03.2010 ob 11:00
Informacije iz barsosa že odtekajo. Pripravite se na novo pasjo bombo.
keith
# 02.03.2010 ob 10:26
Mislim, da bo treba Mulderja in Scully poklicat, ali pa vsaj Poirota, da bi se tole razrešil, ker je že prav žalostno vse skupaj. Pa še en stavk iz dosjejev bi tuki prov pasu zrav: Government denies knowledge.
kukalo
# 02.03.2010 ob 11:39
Nočejo razkriti spolne obsedance na ženske, otroke in sedaj še živali. Ne razkrijejo finančne prevarante, mafojo in tatove davkoplačevalskega denarja. Uboga Slovenija, živel pokvarjen kapitalizem elit!!!!!!
JohnMichxx
# 02.03.2010 ob 10:48
Huuuu, nekdo hoče pospravit dokaze v Brasosu. Uf uf uf uf..... Afera Patrija je proti tej otroški vrtec!
podjetnik
# 02.03.2010 ob 11:02
Novinarji so pokazali (velika večina), da so samo v službi levice in nikakor niso neodvisni.

Policija je naredila vse, da se ne bi razkrila tretja oseba in očitno tudi niso naredili preiskave hiše.

To ti je PRAVNA DRŽAVA SLOVENIJA kjer ima en odvetnik v šahu policijo, psihiatra, sodstvo, VURS in pol vlade.
*Modrooka*
# 02.03.2010 ob 12:07
Želim tudi, da ne pišete več "uglednega zdravnika", ker to NI VEČ, ugleden namreč.
stoychi
# 02.03.2010 ob 15:19
pogačnik bi moral odstopiti že samo zaradi pritiska na novinarje,
kaj šele na to, da je objektivno odgovoren pri vračanju teh psov.
Kluzo
# 02.03.2010 ob 14:32
Še dobro, da psov ni več med živimi, sicer bi po logiki LDS zdaj sedeli na zatožni klopi.
kantavtor
# 02.03.2010 ob 14:19
POLICIJA NE SME in ne UPA
reči raziskat....
mislim, da se ve kaj.....
se pač bojijo za svoje položaje...posebno šefi...!!?
*Modrooka*
# 02.03.2010 ob 13:56
Še enkrat bom napisala, kar je bilo izbrisano. Če bi moj 12 kilski psiček bil zlorabljen na tak način kot "nevarni" bulmastifi, bi tudi napadel in raztrgal. Nevarnih psov ni, so le nevarni ljudje!
gula
# 02.03.2010 ob 13:32
Mar ni tisti večer v BARSOS uletel Senica in vse pacijente in osebje steral domov .....Morda zaradi rane na roki
The_Deer
# 02.03.2010 ob 10:30
Poirot bi že prišel prav, Mulder in Scullyeva pa bi verjetno odkrila, da so se nad psi izživljali Jupitrovci ali pa vampirčki. ;)
usavko
# 02.03.2010 ob 10:18
Hahaha... še ni konc... niti ene novice še nism prebrou o njih... pa vseeno vem, da so bli zadeti... so travco kadil....
xit
# 02.03.2010 ob 14:44
To bi Horatio al pa celo House rešla v 45 minutah (skupaj z reklamam) :-))
pikabu
# 02.03.2010 ob 11:53
pa kako med 26. 2. in 1.3.? pa to je ja cel teden! a so cel teden vlamljali noter pa nič ukradli? za kaj takega moraš imeti pa res ekstremno nesposobne gene. podobno kot ta vlada.

vsekakor so verjetno vsi omembe vredni kartoni že prej izginili.
hubert69
# 02.03.2010 ob 11:36
Kdor se gre politiko mora biti čist kot solza, če imaš s prijatelji garažno preteklost nikoli ne boš svobodno odločal.

Torej po tem kriteriju odpadejo vsi slovenski politiki, tako levi kot desni.
Jožeine
# 02.03.2010 ob 11:34
Joj, s kakimi kriminalci se druži potem takem posredno ga. Kresal.... Torej povej mi s kom se družiš in ti povem kdo si. Torej ima ta vlada lažnivce in lopovske pajdaše... Zelo vzpodubdno.
xpact99
# 02.03.2010 ob 10:41
Glej no glej, na dan prihaja celo to, da trenutna vlada pritiska na novinarje, da naj o tej temi ne poročajo. Zanimivo, še posebej, ker je včeraj Borat Pahor izjavil, da naj javnost ne misli, da hoče vladna elita pri aferi bulmastifi kaj prikriti. Zakaj potem pritisk na novinarje, če nimajo kaj prikriti?

Sicer se pa vse vrača. Milo za drago. V času Janševe vlade so novinarji na pobudo takrat opozicijskih politikov v tujini blatile Janševo vlado, da naj bi le-ta povzročala pritiske na novinarsko svobodo, to peticijo pa so med drugim podpisali tudi glavni urednik Cicibana.
Takrat so držali skupaj, danes imajo pa navzkrižne interese. Skrajni čas, da ta vlada odstopi, kajti Sloveniji se smeji celotna Evropa...iz dneva v dan bolj!
beowulf
# 02.03.2010 ob 19:11
Nič se ne bo zamolčalo,je rekel Borat....Ljudje pa čakamo pa čakamo.......Še danes ne vemo ,kdo je ušel vlakcu smrti,kdo je brisal kamere..itd.Tako ,da nas nehajte farbat,raje povejte ,da vas ima Kresalova na povodcu in da ste zamenjali Baričevičeve bulmastife.
mr. pp
# 02.03.2010 ob 13:29
A zdaj pa novinarji ne bodo šli protestirat in pisat pisemčka po Evropi?
zarjam
# 02.03.2010 ob 12:57
kot so že enkrat v svoji pesmi zapisali DON MENTONY BLUES BAND
ne verjamem vam več na besede
tost mam te proklete bede!
stepovsek
# 02.03.2010 ob 11:50
Pa zaka jih sploh še prenašamo.Mislim resno....Leve , Desne bilo koga.Vsi so gnili,mi pa jim pustimo , tu pa tam pišemo po forumih ,kako se nam gabijo to je pa to.Vedno čakamo , da kateri izmed njih reče uni so slabi mi smo vredo , gremo mal vn na ucile ga podpreti , potem pa spet nazaj domov in čez par mesecev /let se ugotovi , da je tud on pokvarjen.Sami se moramo upret brez kakšne politične oreintacije.Preprosto stopit vn , pa narest drm mr pa jim povedat , da naj se ne zafrkavajo z nami.Včasih bi si prav želel , da bi bil nekje sredi Slovenije kak reset button , da bi lahko začeli znova.Ljudje , ki nam vladajo so tako pokvarjeni , vodi pa jih kapital in namesto , da bi delali za ljudstvo ,delajo za lasten žep..ccccc
kokoška
# 02.03.2010 ob 14:44
Le komu koristi tale zgodbica? In kaj skušajo z njo prikriti?
Googleee
# 02.03.2010 ob 13:23
Tko k se zajebavajo s psi tko se zajebavajo z ljudi..to je politika kohar38
polinomi
# 02.03.2010 ob 12:14
Na koncu bodo edino psi ostali pravični sodniki.
Kluzo
# 02.03.2010 ob 18:28
Dragi psi! Slava vašemu spominu. Bili ste v stiski in ste storili, kar ste. Morda se bo čez leta govorilo o vas z drugačnim jezikom. Zaenkrat so vas obtožili kot pse in za pse. Za vašimi morilci in vsemi, ki so so jim pomagali, stoji aktualna oblast. Fej jo bodi!
palca
# 02.03.2010 ob 11:31
Najbrž je nekaj zaskrbljenih, ali je še kakšen podatek o njih (dejavnosti), še kje, kjer naj ne bi bil.
Glavni 'ministrant', pa še naprej po starem.
jbzt
# 02.03.2010 ob 23:40
hehe...Kje delajo te preiskave...v Bolnišnici Franja ?
LFC
# 02.03.2010 ob 23:12
Leti leti leti........ Pogačnik ;)
Kluzo
# 02.03.2010 ob 20:46
beowulf. Trap, v Barsos je vlomil, hahaha, saj ni res. Pojdite malo v ljubljanske gostilnice. Ogabno.
beowulf
# 02.03.2010 ob 19:43
hahahahahaha,,,Pa še to -Janša je vlomil v Barsos..
sapljan
# 03.03.2010 ob 12:36
Za Slovenijo je res dobro, da imamo pse.
Edini pravični sodniki.
Ostali samo iščejo luknje v zakonih.
Vladavina iskalcev likenj.
Beleladje
# 03.03.2010 ob 09:26
“Aha SAMO (?!) zlorabljeni. BANDA! Enako, kot so bili zlorabljeni psi smo vsak dan zlorabljani vsi državljani ki nimamo fensi odvetnikov in stricev in prijateljev na najvišjih položajih.
V svojih garažah nam pišete raznorazne "moderne" zakone in krojite našo usodo, potem pa se pred volitvami plazite naokoli in nam s svojimi umazanimi šapami segate v roke.
Sicer pa kdo pravi, da niso vlomili in odnesli nekaj "vročih" kartotek? Če so imamo novega elitneža, ki mu bo smetana v zameno za molk in neobjavo hlapčevala. Kdor se gre politiko mora biti čist kot solza, če imaš s prijatelji garažno preteklost nikoli ne boš svobodno odločal.” Bravo, Tomazzek, lepše se ni dalo povedat, enkratno napisano!
Pandorabox, govoriš o “pravni !!! državi”. A ti to resno misliš?
“Informacije iz barsosa že odtekajo.” Mumija, informacije so iz Barsosa ŽE odtekle. Še ISTI dan. Kaj pa, misliš, je bil vzrok tiste panike na kliniki, ko sta tja pridivjala ova dva gustla, pa so vse paciente pošiljali domov in jih prenaročili na drug datum?? Teh informacij ne bomo nikdar več vidli. So že v obliki pepela.
Samo v par bolnih glavah bojo pa do smrti – verjemi, ne bo jim lahka.

Modrooka, ugleden nikoli ni bil. Bil je samo MODEN. Trendy, a veš. Pripraven za degenerirance vseh vrst – ampak to take, ki so si dovolj nakradli, pa še osebno se je družil z njimi (beri: pri nas se temu reče “ugleden”). Nekje sem prečitala, da je bla mati zlo žalostna, ko je izvedela, kako je usmerjen(a), ampak je takoj dodala: “No, važno je, da bo vseeno lahko dober zdravnik!” Ni mi treba povedat nič drugega – s tem vem vse: Ni toliko važno torej, kako bo otrok srečen in kakšno osebno življenje bo imel; važen je UGLED. Življenjski credo: “Keeping up appearances”.

“Novinarji so pokazali (velika večina), da so samo v službi levice in nikakor niso neodvisni. Policija je naredila vse, da se ne bi razkrila tretja oseba in očitno tudi niso naredili preiskave hiše. To ti je PRAVNA DRŽAVA SLOVENIJA kjer ima en odvetnik v šahu policijo, psihiatra, sodstvo, VURS in pol vlade.” Tako je, Podjetnik. NITI SOSEDOV NISO ZASLIŠALI! Seveda, saj jih ni zanimalo, kaj bi imeli sosedje povedati! Še več: Ena Golazen je celo prepovedal, da bi preiskali hišo!…
Res je, kot praviš, mnogi novinarji so se potuhnili… VSAKA ČAST pa nekaterim, ki so ostali zvesti visoki morali svojega poklica (ki se imenuje Resnica in Obveščanje javnosti). Pri tem bi se najgloblje priklonila pred gospodom Požarjem (ki ga sicer prej nisem ne vem kako obrajtala – a sem zdaj videla, da takrat, ko je treba, IMA “jajca”). Predvsem sem mnoooooogo več pričakovala od Rosvite…. a jo poskušam razumeti; ima otroke… Glede tistih njenih spornih zadnjih Odmevov pa: Verjamem, da bi se tudi sama počutila skrajno nelagodno in bi mogoče tudi tako otrpnila, kot je ona – če bi en tak degen sedel tako blizu mene… Tak da.
Viljamus
# 04.03.2010 ob 00:17
Halo kličem Hollywood, ja dajte mi tistega producenta, kako se že imenuje khm...aha ja
no..ja imam nov scenarij..naslov zgodbe je "Zgodba iz garaže..", ja imam pa tudi že izbrano
igralsko ameriško ekipo..ja med drugim tudi Sharon Stone.
mineral
# 02.03.2010 ob 21:46
Saj se ve, da je od skupščine do tam pet minut peš.
IJJ je imel dovolj časa da se je šel vsak dan olajšat.
Pa tud ukrast svojo kartoteko! ha ha
hubert69
# 02.03.2010 ob 11:29
Glej no glej, na dan prihaja celo to, da trenutna vlada pritiska na novinarje, da naj o tej temi ne poročajo

Zanimivo, ne? Baje so vsi pomembnejši novinarji v tej državi rdeči in niso sposobni poročat nepristransko kadar so levičarji na oblasti. Zakaj bi potem morala levica pritiskat na njih, če so v njeni službi? Al' je eno, al' pa drugo. Logika vam očitno ne gre preveč od rok, janševiki... Seveda bi po vaše novinarji objavljali vse govorice in natolcevanja o levici, Janšo pa hvalili odspred in odzad. Pah, bedniki. Nobene pravice nimate govorit o objektivnosti.
kohar38
# 02.03.2010 ob 12:21
Verjetno nočejo da se piše o tej temi, ker dejansko sploh ni pomembna. Meni je čisto vseeno za te pse pa bivšega lastnika psov. Samo še o tem pišejo....
a na cesti je 100.000 ljudi brez dela, 300.000 z brezvezno plačo.
Tu pa se zajebavajo z psi.
Kazalo