Slovenija
()

Poudarki

  • "Brunskoletova specialistka s področja poslovne ekonomije"
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 22 glasov Ocenite to novico!
Renata Brunskole
Položaj enega od treh podpredsednikov DZ po poslovniku pripada največji opozicijski stranki. Foto: BoBo

Dodaj v

Renata Brunskole postala tretja podpredsednica DZ-ja

Poslanka Pozitivne Slovenije je bila izvoljena s 74 glasovi za in petimi proti
2. februar 2012 ob 14:14
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Poslanci so na izredni seji za tretjo podpredsednico DZ-ja na tajnem glasovanju izvolili Renato Brunskole iz Pozitivne Slovenije, ki jo je predlagala skupina poslancev s prvopodpisanim Janijem Möderndorferjem (Pozitivna Slovenija).

Položaj enega od treh podpredsednikov DZ po poslovniku pripada največji opozicijski stranki. Kot je v imenu predlagateljev kandidature Brunskoletove pojasnil Möderndorfer, je glede na to, da je koalicijska pogodba podpisana in da "so jasni obrisi, kdo je koalicija in kdo opozicija", čas, "da na podpredsedniško mesto izvolijo še poslanca iz vrst največje opozicijske stranke".

"Brunskoletova specialistka s področja poslovne ekonomije"
Brunskoletova, ki je bila tudi metliška županja, je po njegovih besedah specialistka s področja poslovne ekonomije in zagotovo izkazuje potrebno znanje in sposobnost. Zato, kot pravi, verjamejo, da bo uspešno in odgovorno opravljala naloge podpredsednice DZ-ja.

Poslanka Pozitivne Slovenije, ki je bila danes izvoljena s 74 glasovi za in petimi proti, se je po izvolitvi poslancem zahvalila za zaupanje. Še pred sejo pa je novinarjem povedala, da je h kandidaturi podala soglasje, kar zanjo predstavlja izziv in tudi odgovornost. Brunskoletova se tako pridružuje dosedanjima podpredsednikoma Jakobu Presečniku (SLS) in Ljudmili Novak (NSi).

Janšo nadomestil Hrovat
Poslanci pa so predtem tudi potrdili, da predsednika SDS Janeza Janšo v poslanskih klopeh zamenja Robert Hrovat, ki je delo poslanca opravljal tudi že v zadnjih dveh mandatih. Po sobotni izvolitvi predsednika SDS-a za mandatarja Janša namreč ne more več opravljati poslanske funkcije.

Pravica do nadomeščanja Janše pripada naslednjemu kandidatu po vrstnem redu glede na dobljeno število glasov v četrti volilni enoti, torej Hrovatu. Hrovat je že podal izjavo, da je pripravljen to funkcijo ponovno opravljati, in se je že pridružil poslancem na današnji seji.

A. Ko.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo