Slovenija
(5)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
RTV
Predlog novele naj bi vlada obravnavala že v kratkem. Foto: RTV SLO

Dodaj v

RTV ne bo deloval kot delniška družba

Ministrstvo se še usklajuje s sindikati
4. marec 2010 ob 18:14
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Popravljena novela zakona o RTV Slovenija ne vsebuje več določil, da bi ta delovala kot delniška družba, so sporočili z ministrstva za kulturo.

Novela je bila popravljena na podlagi javne razprave, 15. marca bo predstavljena tudi v državnem zboru, vlada pa naj bi jo obravnavala še ta mesec, čeprav v medresorsko usklajevanje še ni bila poslana. Obenem bo tudi na voljo javnosti. Novela ne vsebuje več določil, da naj bi RTV Slovenija delovala kot oseba javnega prava, ki deluje kot gospodarska družba. Druge podrobnosti za zdaj niso znane.

O noveli se ministrstvo še vedno usklajuje s sindikati RTV-ja, ki so do zdaj izražali nezadovoljstvo z javno predstavljenim besedilom. V torek se je nezadovoljstvu pridružil Sindikat kulturnih in umetniških ustvarjalcev RTVS, kjer menijo, da bo novela v celoti izničila dolgoletna prizadevanja države in sindikatov za dosego vrednostne primerljivosti ustvarjalnih poklicev na RTV-ju s podobnimi poklici v drugih javnih zavodih s področja kulture.

Poleg omenjenega sindikata so se do zdaj proti javno predstavljenemu besedilu novele izrekli stari programski svet in vodstvo RTV-ja ter nekatere politične stranke. Prav tako so do nekaterih določb kritični v Društvu novinarjev Slovenije ter Združenju novinarjev in publicistov.

E. S.
Prijavi napako
Komentarji
meri.m
# 04.03.2010 ob 20:14
Mogoče bo pa koaliciji uspelo narediti RTVbresplačnik:-)
Mefisto
# 05.03.2010 ob 12:03
RTV je dejansko edini medij, ki poroča nepristransko.
janez.kosuta
# 04.03.2010 ob 23:49
RTV ne more delovati kot delniška družba, ker je ze v osnovi družinsko podjetje...

No, podjetje parih izbranih družin... Toliko kot je na rtv zaposlenih druzinskih članov posameznih družin, jih ni v nobeni drugi instituciji v državi...

pa nikoli nikomer nič...
croze
# 05.03.2010 ob 08:22
pa kaj mencajo s tem zakonom
čim prej sprejeti ter po hitrem postopku nagnati možino geriča,vasleta in urbanijo (ali kako se že piše urednik mmc) ker imajo vsi člansko izkaznico sds-ja kar se vidi tudi po vseh vsebinah na rtv
galoper
# 05.03.2010 ob 09:15
Bo vsaj en medij in vsaj malo več poročal dvostransko osvetljeno.
Kazalo