SD se strinja s SDS-om glede pobude za spremembo ureditve referenduma v ustavi, je poudaril Lukšič. Foto: BoBo
SD se strinja s SDS-om glede pobude za spremembo ureditve referenduma v ustavi, je poudaril Lukšič. Foto: BoBo
SD za ustavno presojo holdinga in slabe banke

Tako so se v stranki SDS odzvali na napoved Igorja Lukšiča, da bodo v stranki SD po novem letu vložili zahtevo za ustavno presojo obeh zakonov, tako o holdingu kot o slabi banki. Lukšič je dejal, da so Socialni demokrati "proti razprodaji državnega premoženja, proti ustanovitvi slabe banke in proti varčevanju kot edini politiki vlade".

Lukšič je poudaril tudi, da se stranka SD zavzema za čim bolj kakovostno in strokovno upravljanje državnega premoženja, prav tako so za dokapitalizacijo bank v državni lasti. "To je atentat na denarnice davkoplačevalcev, saj smo v zadnjih 20 letih državne banke dokapitalizirali z denarjem davkoplačevalcev ničkolikokrat. Rezultat je tajkunizacija in bogatenje podpornikov SD na eni strani, na drugi pa opustošen proračun in prezadolžena država," pa je stranka SDS zapisala v sporočilu za javnost.

V nekaterih točkah se strinjajo
SD se s SDS-om strinja glede pobude za spremembo ureditve referenduma v ustavi, je na današnji novinarski konferenci še dejal Lukšič. "Postopek dobro teče in upamo, da nam vsem skupaj na tej točki uspe," je dodal.

SD pa veseli tudi, da je SDS pokojninsko reformo označil kot prednostno nalogo. Kot opozarjajo v SD-ju, je nujna še davčna reforma, ki bo odpravila proračunski primanjkljaj in bo obremenila najbogatejše sloje. "Za SD so prioritete kakovostna kultura, javno zdravstvo, javno šolstvo in kakovostna javna uprava v celoti," je poudaril Lukšič.

SD za ustavno presojo holdinga in slabe banke