Slovenija
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 0.0 od 0 glasov Ocenite to novico!
Študentske demonstracije 2001
Pred petimi leti so študentje protestirali tako. Kako bo tokrat? Foto: www.reforme.si
       Potem pa bomo študente in dijake pozvali k splošnim demonstracijam.       
 Miha Ulčar, predsednik ŠOS-a
Jure Zupan, minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo
Zupan meni, da so zahteve študentov nekoliko nejasne. Foto: RTV SLO

Dodaj v

Sindikati stojijo za študenti

ŠOS želi vsebinski sporazum z vlado
17. april 2006 ob 17:06
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Zveza svobodnih sindikatov (ZSSS) podpira Študentsko organizacijo (ŠOS), ki na "črno sredo" prireja opozorilni shod študentov.

Reforme, ki jih načrtuje vlada, morajo biti sprejete v dialogu s študentsko organizacijo, meni Dušan Semolič, predsednik ZSSS-ja. Le tako bodo lahko uspešne in v korist visokega šolstva, dodaja.

ŠOS želi s shodom vlado pozvati, naj do konca meseca pripravi besedilo vsebinskega sporazuma, v katerem bi rešili vprašanja uvedbe šolnin, subvencioniranja prehrane in prevoza, števila študentskih postelj in drugo. V primeru, da vlada v zahtevanem roku ne bi pripravila ustreznega sporazuma, napovedujejo splošne demonstracije.

Svoje mnenje o "črni sredi" lahko poveste na forumu.
Kljub temu so med študenti mnenja o "črni sredi" deljena. Nekaterim se zdi primerna in smiselna, drugi ŠOS-u očitajo politično motiviranost, za njim pa stoji tudi dijaška organizacija Slovenije.

Vlada si želi dogovora
Vlada na drugi strani poudarja, da je s študenti pripravljena sodelovati in da si tudi sama želi dogovora in podpisa sporazuma, a da so zahteve študentov nejasne. Minister Zupan pojasnjuje, da vlada ne more podpisati splošnega dogovora, v katerem ne bi bile tudi številčno opredeljene finančne zahteve.

Iz kabineta vlade so ŠOS-u, ki jim je nedavno poslal pismo z zahtevami, že odgovorili, da pristojna ministrstva preučujejo njihove zahteve in da pričakujejo dogovor, ki bo sprejemljiv za obe strani.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo