Slovenija

Poudarki

  • Vladi 35-odstotna podpora
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.3 od 26 glasov Ocenite to novico!
Arbitražni sporazum
V primerjavi s prejšnjim merjenjem iz začetka maja se je število podpornikov kot tudi nasprotnikov sporazuma zmanjšalo za odstotek, za nekaj več kot dva odstotka pa se je povečalo število neopredeljenih. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Slovenski utrip: za sporazum 36,6, proti 31,8 odstotka

Med strankarsko podporo na prvem mestu SDS, sledi SD
26. maj 2010 ob 11:55
Ljubljana - MMC RTV SLO

Za arbitražni sporazum bi na referendumu po zadnji raziskavi Slovenski utrip glasovalo 36,6 odstotka vprašanih, proti sporazumu pa bi jih bilo 31,8 odstotka.

Neodločenih je 31,7 odstotka vprašanih. V primerjavi s prejšnjim merjenjem iz začetka maja se je število podpornikov kot tudi nasprotnikov sporazuma zmanjšalo za odstotek, za nekaj več kot dva odstotka pa se je povečalo število neopredeljenih. Da se bodo zagotovo udeležili referenduma, je napovedalo 42,3 odstotka vprašanih.

Med tistimi, ki se bodo referenduma zagotovo udeležili, jih 46,3 odstotka podpira arbitražni sporazum, proti pa jih je 38,2 odstotka. Med tistimi, ki se bodo referenduma udeležili skoraj zagotovo, je podpornikov 52,9 odstotka, nasprotnikov pa 31,8 odstotka. Med za udeležbo neodločenimi sporazum podpira 32,7, nasprotuje pa mu 30,8 odstotka vprašanih.

Vladi 35-odstotna podpora
Na vprašanje, ali podpirate sedanjo vlado, je z da odgovorilo 35 odstotkov vprašanih, z ne pa 55 odstotkov vprašanih. Neopredeljenih je deset odstotkov. Če bi bile volitve v nedeljo, bi največ, 19 odstotkov vprašanih, volilo SDS. Sledi SD s 14,5 odstotka, LDS s 4,9 odstotka, SNS s 4,2 odstotka, SLS s 3,7 odstotka. Za Zares bi glasovalo tri odstotke vprašanih, za DeSUS pa dva. 1,8 odstotka podpore bi dobili v NSi-ju. 20,7 odstotka vprašanih ne ve, koga bi volilo, 15 odstotkov ne bi volilo nobene stranke, 10,2 odstotka vprašanih pa se volitev sploh ne bi udeležilo.

V okviru raziskave Slovenski utrip so anketirance spraševali tudi po lastni opredelitvi na levi ali desni politični pol. Na desnico se je uvrstilo 13,6 odstotka vprašanih, na desno sredino 18,6, na levo sredino 18 odstotkov in na levico 16,6 odstotka vprašanih. 33,2 odstotka vprašanih se ni moglo uvrstiti na noben pol oziroma na vprašanje niso odgovorili.

Raziskavo po telefonu je Fakulteta za uporabne družbene študije opravljala od 17. do 21. maja. Anketirani so bili 903 polnoletni prebivalci Slovenije.

A. M., *
Prijavi napako
Komentarji
sanny86
# 26.05.2010 ob 12:46
Ma ja... Spet se udriha, kako so naši pozicijski politiki nesposobni itd. medtem, ko so bili opozicijski "veliki vodja" JJ in ostala klapa lepo v stanju rešiti zadevo, pa so samo stagnirali štiri leta, ko so bili na oblasti.

Dejstvo je, da niti Janša niti Žerjav v nedeljskem TV klubu nista znala pojasniti, zakaj naj bi volilci glasovali proti... Iskala sta samo picajzlske "napaka" (ki mimogrede to sploh niso) v tekstu AS, da bi pa nekaj argumentirala, pa a-a, ni šlo. Standardna opozicijska politika JJ, ki je pripravljena celo državo spraviti na rob propada, da bi se pa strinjali s čimerkoli z pozicijo, BOG NE DAJ!

Ljudje moji, če bi sedanja vlada priskrbela v AS, da Slovenija dobi celo Istro, Trst in še izhod na odprto morje, bi JJ rekel, da ni dobro, ker ni v sporazumu še Rima. Dajte spregledati no.
jast123
# 26.05.2010 ob 12:14
Še dobro, da to ni anketa FDVja ampak Janševih podpornikov. Kokšen plaz komentarjev bi bil. Ljudje pač vedno bolj mislijo s svojo glavo in ne poslušajo slepo lažem Janše in Žerjava, da o Jelinčiću sploh ne govorim.
dok
# 26.05.2010 ob 12:46
Naj bo enkrat žec tega konc...sem ZA sporazum!
Janša je biu 4 leta na oblasti in se ni nič zmenu...
Zdej je lahko blebetat in trosit besede u prazno!
Jethros
# 26.05.2010 ob 12:33
sharkyslo:
Zanimivo tudi, da nekateri ne popustijo niti takrat, ko se argumenti in obtožbe s strani opozicije izkažejo kot debela laž :)
heroj
# 26.05.2010 ob 12:32
Ta referendum je zato, da si politiki umijejo roke

Da bi imel referendum kakšen pomen, bi morala biti za vsaj polovica vseh možnih volivcev ali pa npr. 2/3 volivcev ;)
nenn0
# 26.05.2010 ob 12:07
te ankete so čudne, ne morejo biti tak razlike kot so po teh anketah. Celo ostotek tistih, ki se bodo udeležili referenduma je neverjetno različen od ankete do ankete. Brezveze...PROTI!
K_ris
# 26.05.2010 ob 15:06
@kovy

Verjetno ne bereš, kar pišem, ker si itak proti.

Če bi prebral tretjo citirano izjavo, bi namreč videl, da je Stipe Mesić trdil, da je meja določena, predstavnik našega Ministrstva za zunanje zadeve pa mu je odgovoril, da to ni res.

Hrvati so torej tisti, ki nas želijo prepričati, da je meja določena! In da poteka po sredini Piranskega zaliva. Čudno se mi zdi, da se ti strinjaš z njihovim stališčem, da je meja določena, ker potem pa res nimamo kaj delat na arbitražnem sodišču.
manevem
# 26.05.2010 ob 13:17
Proti!
zavedni9d
# 26.05.2010 ob 13:00
Samo zavajanje...
Bluesy
# 26.05.2010 ob 12:22
ZAAAAAAAAAAAA!! :))
vaso
# 26.05.2010 ob 12:03
proti, pa sem komunist, vedno sem bil in vedno bom!
K_ris
# 26.05.2010 ob 14:53
@kovy

Kopiram nekaj izjav različnih ljudi in iz različnih virov:

"Strokovnjakinja za mednarodno pravo Mirjam Škrk pravi, da meja na morju med Slovenijo in Hrvaško ni bila nikoli določena. " rtvslo.si

"Za današnjo izdajo reškega Novega lista sta nekdanja hrvaška zunanja ministra Mate Granič in Tonino Picula dejala, da meja med Hrvaško in Slovenijo, tako na kopnem kot na morju, ni do konca določena, vendar to ne pomeni, da meja ne obstaja, sta komentirala izjavo slovenskega zunanjega ministra Iva Vajgla. Vajgl je v ponedeljek dejal, da Slovenija in Hrvaška nimata določene državne meje, saj se meje med državami določajo dvostransko." delo.si

"Državni sekretar na MZZ Andrej Šter je zanikal izjavo hrvaškega predsednika Stipeta Mesića, da je potek slovensko-hrvaške meje na morju znan, ker je znana točka prehoda kopenske meje na morje. " delo.si

"Meja na morju v okviru nekdanje skupne države med republikama ni bila pravno določena, vendar je v Piranskem zalivu, pa tudi širše, dejansko oblast izvajala Republika Slovenija." Ustavno sodišče

"Pri tem je s Hrvaško lahko določil samo državno mejo na kopnem, in sicer kot mejo med republikama v okviru bivše SFRJ. Na morju te meje ni bilo mogoče določiti, ker ni obstajala in ne obstaja niti danes. " SLS

" "Meja na morju v okviru nekdanje skupne države med republikama ni bila pravno določena, vendar je v Piranskem zalivu, pa tudi širše, dejansko oblast izvajala Slovenija. Do drugačnega dogovora med državama uživa dejansko stanje na morju pred osamosvojitvijo mednarodnopravno varstvo na podlagi načela uti possidetis de facto," je pojasnil Petrič." primorska.info

Hecno, da ti trdiš nasprotno...
kovy
# 26.05.2010 ob 14:28
grozn... pol pa nimaš več druzga za povedat pa začneš kok je janša vse zajebu!

to ste vsi k volte levico isti...
malii
# 26.05.2010 ob 13:17
Proti, ker sem proti trgovanju z našim ozemljem. Pahor pa naj trguje s svojo zemljo, če jo revček sploh kaj ima. Drugače gre pa lahko h Golubu na kmetijo....
sharkyslo
# 26.05.2010 ob 13:17
@mile, to so dokazali predvsem takrat, ko so izvolili takšno bedno vlado kot jo imamo sedaj!;)
xbaruch
# 26.05.2010 ob 12:47
@Git
-1 glas za objavo podatkov bravo.
Objavil si SPLETNO anketo dnevnik.si, in ne klasične ankete. Že pri klasičnih anketah je možnost za napako zelo velika. Pri spletnih anketah je pa itak jasno, da ne štejejo popolnoma nič. Sploh ko upoštevaš, da so SDS že večkrat dobili, da so z robotskimi programi umetno nabijali glasove za svoje predloge.

Tako da negativni glas ni za "objavo podatkov", ampak za to, ker si spletno manipulacijo na www.dnevnik.si predstavil kot anketo Dnevnika. Niti slučajno ni isto.
jerry444
# 26.05.2010 ob 12:08
Ne bom šel na referendum 5%?

Kakšna anketa pa je to,pomojem bo takih vsaj 60%,mislim ki ne bodo šli,da ne bo pomote.
sharkyslo
# 26.05.2010 ob 12:08
Nekateri pač slepo sledijo Pahorčku in ostalim komunistkom...
kovy
# 27.05.2010 ob 14:50
Jethros
upam da boš videl tole obvestilo... sem šele dons vidu da si odpisu...
drugač pa ne rešujem zadev s pestmi, itak da sem za to da se gre na sodišče in se tam dokazuje kaj je naše kaj ni... sam očitno pol ti ne veš kaj je arbitraža... to ni sodišče!!!

Jakob Mali
haha važn da opozicija skos laže... dokaz da opozicija ne laže in da laže nekdo drug imaš po mnenju hrvatov, ki si že manejo roke in komaj čakajo da se arbitraža začne!! tko da... na tvojem mestu bi še enkrat premislu
vipmit
# 27.05.2010 ob 08:43
Kako smo izgubili savudrijski rt in del piranskega zaliva?
Zahvala gre:
- slovenskim komunistom, ki so po vojni preganjali slovenske duhovnike,
- hrvaški povojni oblasti, ki je nastavila hrvaške duhovnike po župnijah in hrvaške učitelje v šole,
- Kardelju, ker je sanjal o jugoslovanskem narodu in ga ni zanimal slovenski narod v Istri.
- Ruplu, ki ga južna meja ni zanimala in je pošiljal le dopise v Zagreb,
- Bavčarju, ki je dopustil, da Hrvatje vzpostavljajo nadzor na katastrskem območju Piran,
- Janši, ki je dopusti, da so Hrvatje vzpostavili fizični nadzor nad savudrijskim rtom in na reki Dragonji.
ibisibis
# 26.05.2010 ob 16:28
Pri slovensko – hrvaškem sosedskem sporu gre za odvračanje pozornosti z bistvenih na nebistvene probleme, ki jih mora ta trenutek reševati politika. Iz komentarjev je razvidno, da takšna manipulacija javnega mnenja zelo dobro uspeva. Mogoča oa je le zato, ker večina javnosti kljub stalnemu bombardiranju z informacijami o tej problematiki ne dobi ključnih informacij. Zato se na ta problem javnost večinoma odziva nagonsko na podlagi nacionalnih čustev.

Ekonomisti bi lahko izračunali kolikšni so stroški reševanja tajkunskih in drugih slabih terjatev slovenskih bank. Javni dolg se je v mandatu Pahorjeve vlade povečal za 6,5 mld EUR + obresti. Iz tega podatka je mogoče oceniti, kolikšno površino zemljišča, ki si ga slovenski državljani tako želimo, bi Slovenija lahko odkupila od Hrvaške. Treba je namreč vedeti, da bi le z nakupom zemljišča lahko trajno in v obojestransko zadovoljstvo rešili slovensko – hrvaški sosedski spor. Ob predpostavki, da kvadratni meter zemljišča stane 10 EUR bi z zneskom 6,5 mld EUR lahko odkupili 650 kvadratnih kilometrov zemljišča. Površina Istre je 3600 kvadratnih kilometrov, kar pomeni, da bi Slovenija lahko od Hrvaške samo dosedanjim povečanjem državnega javnega dolga odkupila dober del Istre. S tem bi prišli do tako zaželene meje na reki Mirni.

Razmišljanje na ta način je verjetno utopično pa vendar je izračun tisti ki pokaže kolikšni so resnični stroški odkupovanja tajkunskih terjatev z našim davkoplačevalskim denarjem (za zaščito nacionalnih interesov). Zagotovo bi zato 6.6.2010 pravo referendumsko vprašanje moralo biti povezano s tem ali se strinjamo s takšnim trošenjem našega denarja ne pa s potrjevanjem arbitražnega sporazuma.
Jakob Mali
# 26.05.2010 ob 15:37
Če vam sosed okupira zemljo pa 20 let noče dol valda ne boste zavrnili sodišča, ki vam ponuja možnost, da sosoedu pove kaj je vaše. Ampak ne naša opozicija dela ravno to in misli, da se bodo s Hrvati kaj zmenili...te niso resni. Zato sem ZA.
K_ris
# 26.05.2010 ob 15:35
@bojanvasiljevic

Uuuuu, spet nov argument. Očitno imamo hkrati še referendum o anketah in javnomnenjskih raziskavah. Zakaj pa nam tega ni še nihče povedal?
rokee
# 26.05.2010 ob 15:12
V redu @kovy, če je nekaj tvojega, potem boš to z dokumenti z lahkoto dokazal. Če si npr. lastiš hišo, imaš za to neke papirje s katerimi nedvoumno dokažeš, da si lastnik. A je tebi to tako težko razumet??!! Odkod ta paranoja? In če je bila meja na morju določena kot to trdiš ti (čeprav ni bila), potem mora biti to nekje zapisano in uzakonjeno ter ima to tudi mednarodno veljavo. Ker pa seveda meja ni bila določena in se jasno ne moremo opirati na dokumente, ki JIH NI, je to treba rešit in AS to reši! Jasno, da vse idealno za nas, še zdaleč pa tudi ni idealno za Hrvate. Dajte si že to vendar eni vbit v glavo, da nikoli ne more biti idealno za VSE!!! In od opozicije do sedaj nisem slišal niti ene pametne alternative, kako bi se ta spor rešil kako drugače in da bi dobili toliko, kot nam prinaša AS.
Jethros
# 26.05.2010 ob 15:06
kovy:
A si že slišal za začasno ureditev, kjer se dve strani nista sposobna zmeniti in se uredi status quo, kjer velja ZAČASNI REŽIM??? Sredinska črta pa je začasna meja.
Ma ja saj, itak sem dojel ,da si zgolj en agitatorček, ker dvomim, da si tako neumen, da ne veš teh zadev okoli spora, čeprav za nekoga, ki ga argument ne brigajo....
kovy
# 26.05.2010 ob 14:14
rokee

vse kar hrvati govorijo je en bulšit! meja je blča določena, zdj pa ti pejt pa jim dej naše morje!!! grozn!!

sj sploh ne vem zakaj se tuki neki trudm razlagat, itak je zmeri tko da ko vam reče nekdo ki mu slepo sledite da neki nared, boste to tut nardil... jst sm sam pr seb razmislu, pa sm si predstavlu da mam enkrat hišo. in mi sosed začne po mojem vrtu s kosilnico kosit... ane...in pač ne bi nč reku neki časa, pol bi pa šel k njemu in mu reku dj greva narest arbitražni sporazum čigav je ta vrt! ma ni šanse to je moj vrt!

tko da mam eno vprašanje: kakšne argumente oziroma kaj bi vas prepričalo da bi obkrožil proti
Toming
# 26.05.2010 ob 14:04
sharkyslo saj to je namen teh ustanov, ko te dobi v roke Miheljak in podobni ti operejo možgančke, da nato slediš svojim botrom kot sedaj. Saj samo poglej po forumih koliko je na novo aktiviranih nikov v teh dneh, ki slepo sledijo tovarišu Boratu, po referendumu pa se bodo poskrili nazaj v luknje in ponovno čakali na klic tovarišije.
sharkyslo
# 26.05.2010 ob 13:50
Doma imam zemljevid Jugoslavije, ki je bil natisnjen leta 1957 NA HRVAŠKEM, kjer je lepo vidno da je celoten piranski zaliv NAŠ!
kovy
# 26.05.2010 ob 13:42
K_ris

ja pa to ti govorim!! meja je bla jasno izrisana! jasno!!! in stik z mednarodnimi vodami je bil jasno določen... pol so se pa hrvatarji fural po našem zalivu, mi smo pa gledal u zrak in so oni u bistvu kontroliral naše morje!!! kar pa oni ne bi smel!!! in ne smemo se it zdj neki določat mejo ki je že bila določena
kovy
# 26.05.2010 ob 13:39
Jethros

kere glupe fore!! bom šel na referendum in obkrožu velik ne ravno zarad tega ker ljubim slovenijo in se nočm igrat z našim morjem!! očitno rad igraš rusko ruleto da si tako glasno zagovarjaš arbitražo!

aja pa še to... zakaj je arbitraža sploh pomembna bla, če je morje naše!! zato ne rabim nobenih drugih argumentov, očitno pa ti tega ne razumeš da kar je tvoje je tvoje, ne potrebuješ arbitraže!
Dragoon
# 26.05.2010 ob 13:34

SloDavid
@Adut97 če bi bil PROTI, nimaš kaj za izgibiti, lahko je naslednji dogovor lahko samo boljši. Sedaj je cela slovenija v dvomu in zakaj bi bil ZA, če ostali niso prepričani, da je vredu. Kapiraš?

Levo ali desno, poglejte iz srca Slovenije, ne pa vašo strankarsko pripadnost.


SloDavid, trenutna situacija je taka, da čeprav trdimo, da zaliv imamo, ga v bistvu nimamo. Ker nihče ne gre čez sredino. V pravu pa velja, da če je nekdo na tvojem, pa se ne pritožuješ, potem tisto postane njegovo. Sčasoma. Slje časa, kot se vleče, manjša je verjetnost, da po pravni poti ozemlje, parcelo, karkoli, dobiš nazaj. Glede na to, da ta sporazum upošteva stanje 25.6., je lahko pred sodniki za nas to samo dobro, ker ne upošteva teh 19 let. Če bo stanje še 10 let isto, se lahko Podobnik še 10× vrže čez planke, pa noben pravnik na tem svetu ne bo več razsodil, da je to slovensko. Tako da ja, imamo za izgubiti, in to precej, s tem sporazumom pa obstaja velika verjetnost, da vsaj nekaj dobimo nazaj.

Za situacijo so pa krive vse vlade do zdaj, ki niso prej ukrepale, začenši z Demosovo. Obrambni minister in notranji minister pa vemo, kdo sta bila, ko se je začasni prehod na Plovaniji postavil, recimo ...
K_ris
# 26.05.2010 ob 13:32
@kovy

Arbitraža niso pogajanja, ampak gre za pravo in pravičnost.

Če ti nekaj pravno ne pripada, ni tvoje. Lahko pa še vedno lajaš...
sharkyslo
# 26.05.2010 ob 13:25
Nevrjetno, koliko pravnih ekspertov se je naenkrat pojavilo na forumu...;) Pa vsi so nekam za... ;) Sumljivo...;)
Git
# 26.05.2010 ob 13:08
PROTI!

Ker se mi gnusi da podporniki AS ne podpirajo celovitost Piranskega zaliva, kot tudi ne kopenskih mej RS. Kaj potem če so to dopustile prejšnje ali bodo to počele to prihodnje vlade.
Jaz tega ne bom storil. Tako mi kasneje ne bo treba lagati.
vaso
# 26.05.2010 ob 13:05
Ne hodim na volitve (na listi ni KPS-komunisticne partije), in glasoval bom PROTI, pa ce bo to prvic, zadnjic in nikoli vec ...imam 301 argument, zato ker je to rekel Jansa&co pa med le-te NE spada.
Jakob Mali
# 26.05.2010 ob 12:45
ZA, ker se opozicija vedno bolj blamira z izmišljenimi argumenti za proti.
Jethros
# 26.05.2010 ob 12:17
Definitivno ZA!!!
Opozicija je bila postavljena na laž s strani prič od podpisu sporazuma, Švedske in ZDA!
Zanimivo je namreč celo to, da Zmago Jelinčič "Plemeniti" zagovarja hrvaško enostransko izjavo, ko pa je vedno sam trdil, da so hrvati lopovi in lažnivci :)
xbaruch
# 26.05.2010 ob 12:04
Ha, celo Janševi dvorni anketarji ne morejo nameriti nasprotnikom zdravega razuma več kot tistim, ki so ZA.
tomazzek
# 27.05.2010 ob 18:57
Vipmit prav imaš. govorimo o zgodbi o CONI A in CONI B. V zameno, ker se je juga v imenu Slovencev odrečkla coni A (trst, povrh pa še gorica), naj bi dobili cono B (Istra). Coni A smo se odrekli, naši vrli komunisti pa so se prostovoljno odrekli še dobršnemu delu cone B, ki nikdar ni bila mišljena, da bi bila Hrvaška. In sedaj prihajajo še otroci teh taistih zablodelih primerkov, ki so nam enkrat še odtrgali kos ozemlja in nadaljujejo s početjem svojih dedov. Pač drugega ne znajo...
limita
# 26.05.2010 ob 23:58
opozicija in koalicija- vsi so za en drek, verjamem pa hrvatom, ki so za sporazum, zato sem PROTI!
Jakob Mali
# 26.05.2010 ob 17:11
Kdo sploh še verjame tem opozicijskim lažnivim klukcem...zato sem ZA.
ibisibis
# 26.05.2010 ob 17:09
K_ris

Poanta mojega komentarja je v nečem drugem. Celotna politična elita, ki jodrago plačujemo za upravljanje z državo se iz nas norčuje. Obnaša se kot posadka potapljajoče se ladje, ki se s prepira kdo bo zamenjal raztrgano zastavo namesto, da bi poskušali sanirati luknjio v ladijskem trupu. To je zame zelo zaskrbljujoče.
bojanvasiljevic
# 26.05.2010 ob 16:43
Zadnji stavek ljudstvu s strani vsake politike, medijev bi vedno moral biti sledeč (kot so nekateri že povedali tukaj)
:
Slovenci, odločite se po svoji vesti , razumu. Podali smo vam argumente, poiščite še ostale. Zvest sem samo narodu, ki me je izvolil. Prepuščam se samo njegovi volji.

ibisibis:se strinjam
Sicer pa je največji del samostojnosti razprodala slovenska politika s sprejemom evra in vstopom v EU.

link
K_ris
# 26.05.2010 ob 16:42
@ibisibis

Če te prav razumem, si ti torej za arbitražni sporazum, saj bomo le tako to vprašanje za vse večne čase "pospravili" in se bomo lahko ukvarjali s pomembnimi temami?
Jakob Mali
# 26.05.2010 ob 16:08
bojanvasiljevic torej manipulirajo tisti, ki so proti?
K_ris
# 26.05.2010 ob 15:39
@Jakob Mali

Ampak zaradi zavajajočih anket bi lahko vseeno glasoval proti, se ti ne zdi?

Vsaj bojanvasiljevic svetuje tako.
bojanvasiljevic
# 26.05.2010 ob 15:38
Najbolj melodajna anketa je refendumska anketa oz refendumsko štetje glasov. Pri volilni anketi oz štetju glasov pri volitvah že bluzijo na pol, ker v resnici izbiramo stranko in ne poslanca. (Kako priročen je 4 odstoten volilni prag lahko vprašate glavne stranke). Medijske ankete so pa čisto zavajanje in vnaprejšnje manipuliranje z mislimi ljudi. Pomislite samo na efekt ovce v čredi.
Jethros
# 26.05.2010 ob 15:22
kovy:
S kje si prilezel, iz kake jame, da ne veš kako funkcionira civiliziran svet? Ko se dve stranki v sporu, denimo dva soseda kregata za grm ali je ta na en ali drugi strani zemlje - tipičen spor v realnem življenju - se ti dve stranki odločata dokazovati svoj prav z dokazi na sodišču, da se spor reši na pravičen način. Tisti, ki dokaže, da je grm na njegovi strani, tistemu sodišče to tudi potrdi.
Kako drugače pri tebi rešujete recimo kakšne spore, s pestmi, palicami, noži, puškami? Samo vprašam.
LP
K_ris
# 26.05.2010 ob 15:21
@kovy

To bi rad naredil samo ti, ko praviš, da je meja določena.

Mi, ki trdimo nasprotno, bi vseeno radi to mejo pomaknili kolikor se da proti jugu.
K_ris
# 26.05.2010 ob 14:44
@kovy

Meja na morju ni bila določena. Ne mešaj tega s tem, do kam je imela nadzor slovenska policija.
Kazalo