Bešič Loredan bi bil pripravljen prevzeti ministrsko mesto. Foto: BoBo
Bešič Loredan bi bil pripravljen prevzeti ministrsko mesto. Foto: BoBo
Kdo bo prevzel zdravstveni resor?


Pri izbiri novega ministra za zdravje bo veliko odvisno od jutrišnjega sestanka predsednice vlade s Karlom Erjavcem, na katerem naj bi dokončno dorekla, kdo oz. iz kvote katere stranke bo prišel novi minister za zdravje.
Če vlada misli resno, bo moralo biti mesto zdravstvenega ministra v tej, pa tudi naslednji vladi najpomembnejše, če res želi sistemsko urediti naš zdravstveni sistem, je ob tem prepričan 33-letni specialist družinske medicine in predsednik sindikata Praktikum Igor Muževič, ki se je danes zjutraj sešel z Dušanom Kumrom, državnim sekretarjem v kabinetu predsednice vlade.
Iz Pozitivne Slovenije so sicer prišli neformalni signali, da bi lahko prevzel ministrsko mesto, a uradne ponudbe ni bilo - tudi zaradi tega, ker na politični ravni še ni jasno, ali bo ministra predlagal DeSUS ali predsednica vlade oz. Pozitivna Slovenija. Se pa jutri Muževič vseeno sestane tudi z Alenko Bratušek.
Zaokrožilo je več imen
Ker pa časa ni veliko in bi bilo treba takoj začeti resno delo, se danes kot kandidat omenja še nekdanji minister za zdravje v Pahorjevi vladi Dorijan Marušič. V javnosti pa kroži tudi ime kirurga Danijela Bešiča Loredana, ki je skupaj z Erikom Brecljem vodil Iniciativo zdravnikov.
Trenutno je v Švici, v kratkem telefonskem sporočilu pa nam je pojasnil, da ga ni poklical še nihče od odgovornih. Na naše vprašanje, ali bi bil pripravljen sprejeti to funkcijo, pa je pomenljivo odgovoril: "Z veseljem in vso svojo energijo! Tako bi vlada pokazala, da si res želi urediti zdravstvo."

Kdo bo prevzel zdravstveni resor?