Slovenija

Poudarki

  • Na listi bo tudi predsednik Sindikata vojakov Slovenije Gvido Novak
Andrej Čuš
Andrej Čuš je poudaril, da imajo člani tretjega bloka dovolj delitve na leve in desne. Foto: BoBo

Dodaj v

Stranka Andrej Čuš in Zeleni Slovenije oblikovala "Tretji blok" z neparlamentarnimi strankami

Cilj t. i. tretjega bloka je priti v vladno koalicijo
5. april 2018 ob 18:17
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije, Oljka, Združeni zeleni in Glas žensk Slovenije, Društvo Mladih za Slovenijo ter Iniciativa Mladi in upokojenci za nova delovna mesta so podpisali dogovor o skupnem nastopu na volitvah. Kot je na novinarski konferenci povedal Čuš, želijo predstavljati t. i. tretji blok, katerega cilj je priti v vlado.

Kot je na skupni novinarski konferenci povedal predsednik stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije Andrej Čuš, so se za skupen nastop odločili, ker se strinjajo o nekaterih ključnih točkah, pomembnih za razvoj Slovenije, hkrati pa imajo dovolj delitev na leve in desne. "Želimo vzpostaviti neke vrste tretji blok, ki bo predstavljal ljudi, ki imajo dovolj vsega in ne hodijo več na volitve," je dejal Čuš.

Med prioritetami je poudaril skrb za okolje in dodal, da niso zaviralci novih naložb, se pa zavzemajo, da te postavljamo na primernih krajih. Zavzemajo se za vzpostavitev novega ministrstva za mladino in šport, saj da trenutni urad za mladino problematike mladih ne rešuje učinkovito. "Gre za invaliden organ, ki ga vsi ignorirajo," je dejal.

Na listi bodo predstavniki vseh skupin
Poudaril je skrb za delavce. V okviru tega je napovedal "boj do konca, ko gre za zaprtje trgovin ob nedeljah". Prizadevali si bodo tudi za očiščenje pokojninske blagajne tako, da bi pokojnine temeljile zgolj na vplačanih prispevkih, in ne na privilegijih. "Na ta način bi bila po nekaterih izračunih mesečna pokojnina višja za do 70 evrov," je dejal. Med prioritetami je izpostavil še migrantsko problematiko, kjer želijo narediti ločitev med dejanskimi begunci in migranti.

Na volitvah bodo kandidirali kot lista stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije, a bodo na njej predstavniki vseh skupin, ki so podpisale dogovor. Kandidate za vseh 88 volilnih okrajev so okvirno že določili, se pa lahko po Čuševih besedah še kaj spremeni, saj računajo, da se jim bo pridružila še kakšna politična skupina.

Na listi tudi predsednik Sindikata vojakov Slovenije
Na listi bo tudi predsednik Sindikata vojakov Slovenije Gvido Novak, ki pa po Čuševih besedah ni član stranke, saj mu to kot zaposlenemu v Slovenski vojski prepoveduje zakon. Ali bo na listi tudi še donedavni poslanec NSi-ja Zvonko Lah, pa Čuš še ni vedel.

Po Čuševih besedah si želijo, da bi na volitvah presegli parlamentarni prag. Računajo na od šest do osem odstotkov glasov, v tem primeru pa nameravajo vstopiti tudi v vlado, če bo ta spoštovala njihove programske smernice. Na vprašanje, ali bi vstopili tudi v koalicijo, ki bi jo sestavljal SDS, iz katere je Čuš pred časom izstopil, pa je odgovoril, da ne računa, da bo SDS po volitvah v tem položaju.

L. L.
Prijavi napako
Komentarji
SamoRes
# 05.04.2018 ob 18:41
Na vprašanje, ali bi vstopili tudi v koalicijo, ki bi jo sestavljal SDS, iz katere je Čuš pred časom izstopil, pa je odgovoril, da ne računa, da bo SDS po volitvah v tem položaju.

Fant je le spregledal.
nemoremsespomnit
# 05.04.2018 ob 18:29
uhhhhh, kako sladka je oblast. Zanjo vse.
kapljač
# 05.04.2018 ob 19:39
Pa kaj je s temi strankami po imenu predsednikov. Čuš in zeleni???
Mira cerarja, Bratuškove,
če bi se imenovale ; Sosedov Jaka, Gostilna pri lojzu, Franc in društvo konjskih dirk, a bi izpadli kaj drugače?
umetnik123
# 05.04.2018 ob 19:23
A čuš bi pa kar v vlado. Fant ni neumen, ampak to so sanje malega kitajčka..
Šentvid
# 05.04.2018 ob 20:08
Bravo Andrej , pregovor pravi ; ribari se v kalni vodi !
Trenutna politična realnost temu prispeva , bistro !
lp
genniuuss
# 05.04.2018 ob 19:41
dejte,dejte,
ka pa bojo zdej oni iz četrtega bloka ?
Virunum
# 05.04.2018 ob 21:27
Neuvrščeni...
lisjak117
# 06.04.2018 ob 13:58
Upam, da mu uspe!
iconaan
# 06.04.2018 ob 05:34
Ka pa Frakl stranka kot 5 blok, ma dejte no!
tedi77
# 05.04.2018 ob 21:36
Slovenci smo radi zeleni. Od zavisti.
Roko_europe
# 06.04.2018 ob 22:42
Itak da je za v vlado, saj je nesposoben. "Čuš, go home!!!".
runcajz
# 06.04.2018 ob 15:29
Le vkup, le vkup uboge stranke !
Kako že gre tista o svinji, ki je sanjala o koruzi ?
Ja, sanjala, sladke sanje.
Kazalo