Tedenski aktualni mozaik, 13. oktobra 2012

Kakšno tekmo lahko pričakujemo, o tem v tokratni oddaji Tedenski aktualni mozaik na 1. programu Radia Slovenija. Ta prinaša tudi oceno, kaj bi načrtovani rezi prinesli šolstvu, razmere v zdravstvu pa bo razkrival novi prvi mož zdravniške zbornice.
V tem tednu je na evropskem parketu odmevala ustanovitev sklada ESM, ki naj bi s posojili državam v težavah odpravil dvome o obstoju evrskega območja in zagotovil večjo stabilnost evra. Evropska unija pa je letošnji Nobelov nagrajenec za mir, kar je mogoče razumeti tudi kot moralno podporo pri ukvarjanju z dolžniško krizo. To je le del najaktualnejših dogodkov, ki smo jih v tem tednu zajeli v oddaji Tedenski aktualni mozaik.
In še ...
Za dobro mero in pregled nad preteklim tednom pripenjamo tudi Utrip, oddajo Informativnega programa TV Slovenija z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. Utrip, ki je zdaj seveda že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke pretekega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobodo.

Utrip, 13. oktober 2012
Utrip, 13. oktober 2012