Ohodkov iz razpolaganja s stvarnim premoženjem bo za 93 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO
Ohodkov iz razpolaganja s stvarnim premoženjem bo za 93 milijonov evrov. Foto: MMC RTV SLO

Odlok predvideva za slabih 150 milijonov evrov prihodkov in slabih 95 milijonov evrov odhodkov, je povedal sekretar na ministrstvu za pravosodje in javno upravo Helmut Hartman. Povedal je še, da bo vlada določila kvote, do katerih bodo lahko upravljavci premoženja sklepali pravne posle, povezane z nepremičninami, ki niso sprejeti v načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem.

Odlok predvideva nakup službenega avtomobila za državni svet v vrednosti 33.360 evrov, gre za razvpitega mercedesa, in dveh računalniških strežnikov (15.760 evrov). Poleg tega predvideva najem dodatnih prostorov na Tomšičevi in Beethovnovi ulici ter najem parkirnih prostorov na Trgu republike in Kongresnem trgu v skupni vrednosti 468.440 evrov.
Pol milijona za računalnike, dobrih 200 evrov na stanovanje
DZ bo dobil tudi novo računalniško opremo, ki bo stala 545.000 evrov (gre za prenovo požarnih pregrad in strežnikov, hrbtenice omrežja in vključitev uporabniških vsebin na spletni portal).

Poslanci so potrdili tudi odlok o načrtu ravnanja s stvarnim premoženjem ustavnega sodišča, ki predvideva oddajo devetih službenih stanovanj uslužbencev ustavnega sodišča za najemnino (skupno nekaj manj kot 2.000 evrov).