Möderndorfer je  prepričan, da bodo s koalicijskimi partnerji našli dogovor glede SDH-ja in slabe banke. Foto: MMC RTV SLO
Möderndorfer je prepričan, da bodo s koalicijskimi partnerji našli dogovor glede SDH-ja in slabe banke. Foto: MMC RTV SLO

Möderndorfer je pri tem poudaril, da je sam prepričan, da bodo našli dogovor. Spomnil je, da se bo Alenka Bratušek po enem letu vrnila v DZ in z zaupnico preverila, ali še ima podporo, zato bodo program sicer pripravljali za več let, a bo poudarek predvsem na enem letu.

Z novo vlado bo Slovence nehalo biti strah
Ena izmed prvih stvari, ki se bodo zgodile z novo vlado, pa bo to, da bo Slovence "nehalo biti strah", je prepričan vodja poslancev Pozitivne Slovenije in dodaja, da se ne bodo "več zbujali s cmokom v ustih" zaradi strahu, kaj bo naredila trojka. Pri tem poudarja, da je za nastalo situacijo krivo tudi slabo delo Janševe vlade: "Janez Janša oz. njegova vlada je vlekla poteze, s katerimi so se stvari poslabševale, in ne izboljševale."

Računajo na SLS-ovo konstruktivnost
Na vprašanje, ali so v koalicijo po marčevskem kongresu SLS-a pripravljeni povabiti tudi to stranko, pa je Möderndorfer dejal, da so to že storili: "Oni so zelo jasno povedali, da ne želijo sodelovati. Računam na njihovo konstruktivno držo, ki jo kar naprej poudarjajo."

Celoten pogovor Igorja E. Berganta z Janijem Möderndorferjem lahko poslušate spodaj.

Kaj bodo ključne točke koalicijske pogodbe?
Kaj bodo ključne točke koalicijske pogodbe?