Slovenija

Poudarki

  • DL izpostavlja Pahorjevo osebno integriteto, prav tako jim je všeč njegova inovativna kampanja
Pahor je po Virantovih ocenah včasih celo bližje vrednotam njihove stranke kot pa SD-ju.
VIDEO
Virantovi podprli Pahorje...

Dodaj v

Virant: Pahor je pozitiven in konstruktiven

Pahor in Virant sta izmenjala številne pohvale
12. september 2012 ob 20:03,
zadnji poseg: 12. september 2012 ob 21:09
Ljubljana - MMC RTV SLO

Državljanska lista bo podprla Boruta Pahorja za predsednika republike, njen predsednik Gregor Virant pa verjame, da bo Pahor kot predsednik v resnici znal povezati Slovence.

Predsednik Državnega zbora in DL-ja Gregor Virant je povedal, da v njegovi stranki cenijo konstruktivno držo in pozitivno naravnanost Pahorja. Po njegovih besedah Pahor nikoli ni bil politik, ki bi "deloval rušilno, destruktivno in metal polena pod noge", kar pa je skladno tudi z vrednotami stranke DL.

Čeprav Pahor prihaja iz vrst SD-ja, ki je kot politična opcija nagnjena bolj levo, ga vidijo kot zmernega in sredinskega kandidata. Prav tako je podpornik reform, celo tistih, ki jih pripravlja zdajšnja vlada. Slovenija pa po Virantovih besedah potrebuje predsednika, ki bo podprl reforme. Te pa so nujne za to, da Slovenija "zopet postane tisto, kar je bila in za kar so nas nekoč imeli, torej zgodba o uspehu".

V DL-ju so prav tako prepričani o Pahorjevi zmagi na volitvah. Pahor pa je po Virantovih ocenah včasih celo bližje vrednotam njihove stranke kot pa SD-ju. DL tudi izpostavlja Pahorjevo osebno integriteto, prav tako jim je všeč njegova inovativna kampanja.

Pahor je ob tem laskanju poudaril, da je podpora DL-ja zanj izjemen navdih, spričevalo njegove "temeljne vere, in sicer, da smo skupaj močnejši". Izpostavil je, da prav zaradi razlik čutijo moralno in politično dolžnost, da gledajo čez te razlike, jih spoštujejo in iščejo tisto, kar jim je skupno.

Srečanje z DL-jem je po Pahorjevih ocenah tudi sicer v slovenski politiki nekaj novega, saj sodelujeta partnerja, ki do zdaj nista sodelovala. Pri tem gre za izjemen navdih, "izjemno moč, energijo in nov zagon".

Pahor je svoje zahvaljevanje sklenil z mislijo, da smo Slovenci pred dobrimi 20 leti lahko "preskočili iz preteklosti v prihodnost zato, ker smo imeli zalet". Ta zalet se je po njegovih besedah "gnetel intelektualno" in ne nazadnje postal ideja, ki je prevzela ljudi. Zato smo po njegovem mnenju lahko dosegli demokracijo.

Če hočemo, da zdaj "ne bomo zamudili okna zgodovinskih priložnosti", moramo ugotoviti, da tega zaleta zdaj primanjkuje. Dodal je še, da je čas, da ta zalet zajamejo, čemur pa da služi tudi njegova kampanja.

Pahor, ki bo na predsedniških volitvah 11. novembra nastopil kot kandidat SD-ja, je za zdaj poleg te stranke pridobil še podporo DL-ja. Zbral je tudi že zadostno število podpisov državljanov, a kandidature še ni vložil.

Edini, ki je svojo kandidaturo, podprto s podpisi državljanov, že vložil, je zdajšnji predsednik republike Danilo Türk. Poleg PS-ja mu je podporo izrekel tudi DeSUS.

SDS in NSi v predsedniško tekmo pošiljata evropskega poslanca Milana Zvera, ki bo kandidiral s podpisi poslancev. Stranka SLS pa se še ni izrekla o tem, katerega kandidata bo podprla. So se pa po besedah predsednika stranke Radovana Žerjava že pred časom odločili, da ne bodo, če ne bodo imeli svojega kandidata, podprli nobenega.

Vstop v predsedniško tekmo so sicer napovedali še Monika Malešič, Artur Štern, Miro Žitko, Fani Eršte, Ladislav Troha, Dušan Egidij Kubot - Totislo, Milan Robič, Miran Šic, Martina Valenčič in Veronika Juvan. Kandidati morajo kandidaturo vložiti do 17. oktobra.

G. C.

Prijavi napako
Komentarji
zapatist
# 12.09.2012 ob 20:21
Jaz tudi cenim Pahorjevo relativno poštenost. Ampak je to res nekaj tako posebnega? Kaj ni to nekaj kar bi moralo biti normalno, nek predpogoj? To, da se nam zdi pri temu izjemen samo kaže vso moralno bedo ostalih vodilnih politikov.
gstk
# 12.09.2012 ob 20:15
Upam, da je to nova smer v slovenski politiki, sodelovanje in dopolnevanje in ne razdor in strahovlada
ciracara
# 12.09.2012 ob 20:25
Jaz tudi cenim Pahorjevo relativno poštenost. Ampak je to res nekaj tako posebnega? Kaj ni to nekaj kar bi moralo biti normalno, nek predpogoj?

Lol, da! Človek naj bo najprej pošten, šele nato ostalo.
roxdegabba
# 12.09.2012 ob 21:47
Za razliko od Janše, ki je negativen in destruktiven.

Pa ne ne narobe razumet, Pahorja tudi ne maram, ampak tak škodljivec, kot je pa Majer, se pa res rodi enkrat na sto let.
viljam_s
# 12.09.2012 ob 20:34
Dobro Virant - Pahor kot eden redkih poštenih levakov - ima sicer dve levi roki - ampak vsaj zloben ni. Pa razume, da je lahko sociale toliko kot si je lakho privoščimo - ne pa več.
Skratka - samo vse je boljše od prevaranstskega in sluzavega vzvišenca Tureka.
ciracara
# 12.09.2012 ob 20:24
zapatist

joj,..

Vlade si bodo po načelnosti in pravičnosti vedno enake, ker je tak sistem. Se je bila wannabe "leva" garnitura na oblasti 3 leta. Pa kaj je tako boljšega bilo na njih? A se niso sami skregali in je nato koalicija razpadla, še preden je prišlo do tistih referendumov?

Isto se bi zgodilo sedaj, če pride levica na oblast, nič se ne bodo mogli zmenit in veliko sumljivih poslov pod mizo.

Edino kar lahko zahtevamo pri tem socialistično zakrnelem sistemu, je to da se izvajajo reforme.

Lahko pa tudi čakamo na deževanje denarja..
zapatist
# 12.09.2012 ob 21:46
@stefana
pahor je isti pokvarjenec kot virant...zato kdor koli bo dal glas pahorju bo dal glas janši...ista slika, kot volitve!!!!

Pahor si zasluži marsikatero kritiko in klofuto. Ampak da se ga označuje s pokvarjencem je pa prehuda. Noben politik ni čist, vendar je Pahor kar se tiče pokvarjenosti svetolbna leta pred marsikom drugem.
zapatist
# 12.09.2012 ob 20:45
@ciracara
Vlade si bodo po načelnosti in pravičnosti vedno enake, ker je tak sistem. Se je bila wannabe "leva" garnitura na oblasti 3 leta. Pa kaj je tako boljšega bilo na njih? A se niso sami skregali in je nato koalicija razpadla, še preden je prišlo do tistih referendumov?


Kje si ti videl, da sem v kakšnem od postov pod to temo hvalil prejšnjo vlado? Si lahko malo bolj ekspliciten?

Če pa te že zanima moje mnenje. Govoril sem o intelektualnem zaletu, kot je nekaj poskušal frazirat Pahor. Če te že zanima, kar se tega tiče, potem je SDS daleč najbolj antiintelekualistična in primitivno bebava stranka poleg Desusa in NSL.
Kar je pri SDS še posebej problem je ta, da ne ostanejo samo pri bebavosti, temveč sovražijo vsakogar ki ima možgane in misli na višjem nivoju kot oni. Od tod njihov bes in rušitev RTV, Univerz, napad na profesorje, podpiranje primitivnih skorumpiranih novinarjev itd, itd...
ciracara
# 12.09.2012 ob 20:18
Bravo! Končno!

Na zmago Pahor!
Untamle
# 12.09.2012 ob 20:36
Pozdravljam. Lepa novica.
boomslang
# 12.09.2012 ob 20:36
"Virant: Pahor je pozitiven in konstruktiven".... So what...
Hephaestus
# 12.09.2012 ob 20:17
Tudi sam cenim konstuktivno držo in pozitivno naravnanost Pahorja.
Še posebej od takrat, ko je ''trdno stal za Simono Dimic''.
Tega nisem in ne bom nikoli pozabil.

Zgleda, da gre megla še kar dobro v promet, kajne Gregor? Kar prodajaj dalje.
Rdeči antikrist
# 13.09.2012 ob 13:39
Edini branik pred janševo stalinizacijo države je Danilo Türk!
stefana
# 12.09.2012 ob 22:02
hahahaha...levaki...komu ti levaki...slovenija sploh ne ve kaj je levica...še EVROPA ne premore LEVICE a ne da bi jo slovenija!!!!!!!
Knight Kant
# 12.09.2012 ob 21:50
Po njegovih besedah Pahor nikoli ni bil politik, ki bi "deloval rušilno, destruktivno in metal polena pod noge", kar pa da je skladno tudi z vrednotami stranke DL.
--------------
Zato je Pahor kot ustvarjen za predsednika države. Kot predsednik vlade se Pahor ni izkazal. Zato so po volitvah, skladno z vrednotami stranke DL, raje podprlii politika, ki bo "deloval rušilno, destruktivno in metal polena pod noge".
Knight Kant
# 13.09.2012 ob 11:36
O Pahorjevi konstruktivnosti, pozitivnosti, povezovalnosti in zmernosti je Virant svoje že povedal na soočenjih pred volitvami
(glej intervju Soočenje Pahorja in Viranta: z reformami do konca, 
z glavo skozi zid)

"Virant: Glede reform žal ni dovolj, da je predsednik vlade mislil, da so dobre. Reforme so na referendumu zavrnili državljani, in to z veliko večino. Vlada mora biti sposobna o kvaliteti reform prepričati volivce. Ljudem je treba pojasniti, zakaj so spremembe potrebne, in če so spremembe pametne in se jih na pameten način pojasni, jih bodo ljudje tudi sprejeli."

"Drugo vprašanje je pokojninska reforma. Je potrebna? Kakšna naj bo?
Virant: O tem, da je potrebna, ni nobenega dvoma. O tem se vsi strinjamo. Razhajamo se pri vprašanju, kako jo izpeljati. Predvsem jo je treba izpeljati v socialnem dialogu. Takoj na začetku mandata morajo socialni partnerji sesti za mizo in se najprej dogovoriti o konceptu pokojninske reforme. V drugem koraku je treba pripraviti zakonske rešitve in nato te rešitve dovolj prepričljivo predstaviti javnosti, da ne bo spet problemov z referendumom. Če je le mogoče, je treba na stran reforme pridobiti tudi čim več opozicijskih strank, torej moramo doseči relativno širok družbeni konsenz okrog teh vprašanj. Zato je treba vešče voditi socialni dialog. V naslednjem mandatu bo ključna veščina obvladovanja socialnega dialoga."
Pahor: Nagradno vprašanje: Kaj bo storila katerakoli vlada, če se s socialnimi partnerji ne bo dogovorila o ukrepih? Mi smo se odločili, da gremo z reformami do konca.
Virant: Z glavo skozi zid."


Najprej moj odgovor na Pahorjevo nagradno vprašanje, če ponudba še velja, glede na to, da odgovor deloma že vsi poznamo: "Katerakoli" vlada bo v svojem predlogu pokojninske reforme (no ja, popravljenem Svetlikovem predlogu) takoj upoštevala vsa "bistvena" razhajanja s socialnimi partnerji in jim tako zaprla usta. Tako razblažena reforma pa bo po trditvi "katerekoli" vlade kljub temu bolj radikalna, kot je bila preblaga Svetlikova reforma, kar naj bi dokazovali izračuni "kateregakoli" inštituta že.

Skratka, kot nas uči Virant, pri reformah moraš biti nežen s socialnimi partnerji, tudi za ceno tega, da reforme izgubijo svoj smisel. Bo že naslednik na oblasti nadoknadil zamujeno in požel gnev socialnih partnerjev. Tako kot je bilo v preblagi Virantovi reformi plač javnih uslužbencev, zaradi katere je moral Pahor kasneje "zelo ostro zarezat v višino plač". V istem intervjuju lahko preberemo:

"Virant: Zgodbo o plačni reformi sem pojasnjeval že ničkolikokrat in skušam vedno znova dopovedati, da je plačna reforma omogočila, da je država vstopila v krizo z znatno nižjim obsegom mase za plače. Če reforme ne bi bilo, bi bile že tedaj plače višje za približno 15 odstotkov. Vlada bi morala zelo ostro zarezati v višino plač. Tako pa je imela možnost, da sede s sindikati in se z njimi dogovori samo o odlogu povišic.
Pahor: In to smo tudi storili.
Virant: Ste. In sam sem to podprl. Morali ste to storiti. Bila je edina možnost. Ministrica Irma Pavlinič Krebs se je uspešno dogovorila s sindikati. Plačna reforma je torej omogočila, da smo rast plač preložili na čas po gospodarski krizi. Sicer bi nas doletela že pred njo."


Torej, Pahor je preoster in preodločen. Zna "preostro zarezati" in "gre z glavo skozi zid", namesto povezovalno torej deluje razdiralno in destruktivno.
Jethros
# 13.09.2012 ob 11:26
slofbi111:
Ker Zver bi tulil v več rogov kaj? :)
ko sem zagovarjal Pahorjevo politiko, ste ga večinoma pljuvali, zdaj, ko ni več premier in niti predsednik SD, vam je majka božja...
Bi ga podprli, ko je opozarjal na posledice padca ukrepov...
manrose.
# 12.09.2012 ob 22:55

GD
# 12.09.2012 ob 22:00
Prijavi neprimerno vsebino
Kaj so levaki neumni!!!
Takrat ko Virant jasno in glasno podpre levičarskega kandidata, ne pa desničarskega se najdejo levaki in začnejo pluvat čez Viranta in Državljansko listo. Žalostno!
Ni jim prov ko sodeluje z desnico in ni jim prov ko sodeluje z levico.

Levaki imajo pa res probleme sami s seboj. Čisto nič jim ni prov. Žalostno!


Po tem komentarju sem bom zavzemal za obvezno srednjo šolo v Sloveniji!
MIRNČAN
# 12.09.2012 ob 20:36
levak hahahah
MIRNČAN
# 12.09.2012 ob 20:28
Edino pravilno. Res ni šel moj glas Virantu v brezveze.
ciracara
# 12.09.2012 ob 20:27
In to napiše nekdo, ki se je lani pri Pahorju podpisoval kot antikomunist.

Sej je tudi Pahor izjavil, 90', da je skrajni čas da pozabimo na zakrneli komunistični sistem.
Verjetno edini antikomunist na bivši tajkunski strani.
zabiče
# 13.09.2012 ob 11:26
Se pa levica trese od strahu, saj bomo mogoče dobili predsednika, ki ne bo tulil samo v en rog in se mu bo zdelo pomembno še kaj drugega, kot vsak vikend imeti politično partizanske maškarade.

a ste vi prepričani v to da Pahor ni "tak" da bi tulil samo ve en rog
a ste mogoče pomislili da so to njegove "finte",SAMO,da se dokoplje do predsednika države
in bo čim bo "zasedel" položaj posta spet "pravi" PARTIZANSKI NAVDUŠENEC
Knight Kant
# 13.09.2012 ob 09:29
GD - 12.09.2012 ob 22:00
"Kaj so levaki neumni!!!
Takrat ko Virant jasno in glasno podpre levičarskega kandidata, ne pa desničarskega se najdejo levaki in začnejo pluvat čez Viranta in Državljansko listo. Žalostno!
Ni jim prov ko sodeluje z desnico in ni jim prov ko sodeluje z levico.
Levaki imajo pa res probleme sami s seboj. Čisto nič jim ni prov. Žalostno!"

GD - 12.09.2012 ob 22:17
"Moje mnenje glede pahorja je že leta jasno, da mislim da ni sposoben voditi vlade oz. biti minister, je pa rojen za predsednika vseh slovencev. Zver je desni, Turk je levi, Pahor pa bi znal stopiti enkrat na eno stran drugič na drugo odvisno od tega kaj bi v danem trenutku Slovenija potrebovala."

===============

Problem nas levakov je v tem, da se kar naprej sprašujemo, ali smo levaki ali desnaki. Tudi glede drugih smo stalno v dvomih, ali so levaki ali desnaki. Skratka, sama vprašanja, dvomi, dileme in (jalova) razmišljanja.

Desnakom je lažje. Njim ni treba nič razmišljati, ker oni vedno vedo, kdo je desnak in kdo levak.

Poglej na primer sebe, GD. Kdaj si spoznal, da si desnak?, Pa res verjameš v to, da si desnak? Če res verjameš, potem si morda res desnak. Ker se meni dozdeva, da sem levak, pa seveda stalno dvomim glede tega, ali so ostali levaki ali desnaki. In se mi vedno bolj dozdeva, da utegneš biti tudi ti levak.

Opazujem namreč tvoja gornja komentarja in opažam, da si v dvomih glede tega, ali je Pahor levak ali desnak. V prvem komentarju praviš "Takrat ko Virant jasno in glasno podpre levičarskega kandidata...", a se že v naslednjem komentarju popraviš "Zver je desni, Turk je levi, Pahor pa bi znal stopiti enkrat na eno stran drugič na drugo odvisno od tega kaj bi v danem trenutku Slovenija potrebovala." Ker torej živiš v dvomu in ne slediš slepi veri, si po vsej verjetnosti levak, saj glede Pahorja razmišljaš precej podobno, kot razmišljajo ostali levaki tukaj, ki jim sicer iz kljubovanja nasprotuješ, ker se bojiš spoznanja, da si levak. Skupaj namreč ugotavljate, da je Pahor dvoživka, neke vrste politični biseksualec, ki bi, pa ne more. In ti si neke vrste prikriti levak, prikriti levaki pa so najhujši levakofobi.
Jethros
# 13.09.2012 ob 09:26
krjavelj:
Kaj pa pred sposobnimi barabami?
anarhist Boni
# 13.09.2012 ob 06:48
Uboga Slovenija, kjer je človek kot Pahor zares najboljši predsedniški kandidat. Türk je dolgočasen važič, Zver Majerjeva lutka in služabnik, potem pa še outsiderji. Ojoj.
ciracara
# 12.09.2012 ob 22:29
Kje si ti videl, da sem v kakšnem od postov pod to temo hvalil prejšnjo vlado? Si lahko malo bolj ekspliciten?

Hotel sem ti povedat, da bodo vedno ene iste načelnosti obsajale v naših vladah, dokler bo sistem tak kot je.

Reši nas edino referenčni glas na parlamentarnih volitvah in splošne volitve sodnikov (kar je že sramotno).

Zanimivo je, da so "liberalci", ki so nam vladali, ves čas izpostavljali liberalizacijo vsega, le liberizacijo oblasti, tako parlamentarne in sodstvene se pa seveda niso niti dotaknili!

So že vedeli zakaj!

Liberizacija oblasti in sodstva zdaj!
K_ris
# 12.09.2012 ob 22:25
@realna slika

Pa za zunanjega ministra bi ga dal. Ta funkcija bi mu tudi ustrezala.
realna slika
# 12.09.2012 ob 22:05
GD
Veš kaj je prednost tega da sem levičar? Prednost je to, da lahko in sem sposoben razmišljat in sem dovolj kritičen do sebe in oblasti, da nikoli ne postanem fanatični fan!
In veš kaj je še prednost?
To da ohranim mirno kri in svoje drage nikdar ne ozmerjam s pajacem! Prejle mi uleti s tamalim v pisarno, mi vrne Visa kartico. Ni panike. Na novo poštrihana, nohti od pedikerja, nove čevlje, nov kostimček, mali z novo jaknco in dvema knjigicama od Makarovičeve. In draga mi reče: Ma zdaj bo pa treba mal stisnt, pa pametno z denarjem, drugač bo bolj slaba s smučanjem! Mulček pa mi reče v naročju: Mamika novo tolbico ma... Te spominja na koga? :) Ampak se nasmejem in delam dalje!
realna slika
# 12.09.2012 ob 21:55
Pahor je produkt Janše in Viranta. Ni čisto nič drugega. Šlo je za deal! To je to, the end! Ivanček je skužil, da evro-zverko nima šans, zato so šli v trojanca. Pa to je naredil že z Virantom pred parlamentarnimi!
Ivan ni ravno moder no, to lahko priznamo. Je pa dovolj prefrigan, da točno ve, kaj je prava mreža za ujete smrkolandske glasove. V prejšnji sestave Janševe vlade je Virant veljal za spravljivega, nekonfliktnega pa vendar človeka s stališči in jasnimi smernicami. To so izkoristili, zato da so se pač skrili za njegov hrbet.
Zdaj pa je njihova naloga, da Boruta pripeljejo v drugi krog. Zakaj pa ni nobene kampanije za Zvera?! Ni, a ne??? Nič posebnega se ne dogaja... Čeprav se uradna še ni začela, pa vendarle...
Jaz pravim takole. Moje osebno realno mnenje torej! Trenutni predsedik je meni trenutno edini, ki vsaj deloma zadosti mojim kriterije. Žal. Razne So What pa pajace, pa slone pa pijane dohtarje... Ne, to pa res ne bom volil!
Predsednik je zame človek z ugledom, niti slučajno človek, ki se je basal v vladah in predsedoval ali podpredsedoval nekim strankam... Pač človek s karizmo, kateremu pač samo s poštovanjem dam roko in grem dalje. To je to. Ne pa kozlaraščine, kot so Ich liebe dich - to je vse kar znam vašega lepega jezika....
Katastrofa! (Ta stavek je Pahor metal ven ko je bil predsednik Vlade, eni starejši gospej...)
zabiče
# 12.09.2012 ob 21:41
pahor je isti pokvarjenec kot virant...zato kdor koli bo dal glas pahorju bo dal glas janši...ista slika, kot volitve!!!!

a mi našteješ vsaj enega ki ni pokvarjen ?
no72
# 12.09.2012 ob 20:22
če ne uspe Zveru, vse za zmago Pahorja!
Tudi tisti, ki smo ga mogoče včasih neupravičeno kritizirali kot premiera, se lahko odkupimo s podporo Borutu!!!!!!!!!!!!!!!!

Samo Bog nas obvaruj Tuerka!
Alatus
# 13.09.2012 ob 08:02
Zapatist. Umiri se človek.

Pa ne mi rečt da bi namesto JJ na oblasti raje videl ZJ? :-)
kar se Viranta tiče. Kaj ti naj rečem, v večini primerov v življenju je tako da moraš včasih požret svoje besede in določene stvari žrtvovat za dosego višjega cilja. Če bi Virant ostal pri svojih načelih (kar bi bilo sicer morlano gledano boljše) bi imeli kaj? Še ene volitve na katerih bi po vsej verjetnosti dobili stranki PS in SD dovolj za koalicijo.
Roko na srce, nihče ne ve kateri je večje zlo, JJ ali ZJ? Kar se mene tiče bi oba poslal k Putinu v sibirijo...bi se rešil dveh kriminalcev pa še stike z rusi bi izboljšal!
Glede predsednika....naj bo desnica kakršna pač je, predsednik mora komunicirat z obojimi pa obrni kakor koli želiš. Zver? On se z Zokijem nebo pogovarjal, zdajšnji predsednik, g. Türk pa ne z Janezom. V tem pogledu je Pahor še edina svetla opcija.
papiga
# 13.09.2012 ob 00:55
"Pahor nikoli ni bil politik, ki bi metal polena pod noge, kar je skladno z vredotami DL" je povedal Virant. ha ha ha ha ha, a se ne počutiš bedasto, ko smo te pa gledali, kako si prevzel parlament, miniral Jankoviča in kako nisi dovolil lastnim poslancem glasovati v Parlamentu.. A te ni sram, Virant? Ko smo te gledali, kako si se prenarejal, da obsojaš izključitev praporščakov s proslave. Celih 10 dni do proslave si bil tiho, en dan pred proslavo si jim pa ponudil, naj pridejo v Parlament, kjer nikoli s praporji niso bili, nisi pa niti mignil s prstom, da bi se "scenosled svinjanja po slovencih" spremenil. Janši vedno groziš naknadno. Sluzavo, Virant,zelo,to je tvoja slika, to si ti. A so to vrednote? Odvisno od merila, zame ne.
Epafrodit
# 12.09.2012 ob 22:46
"Državljanska lista bo podprla Boruta Pahorja"

A nimamo v politiki že dovolj klovnov in glumačev, ki jim režiserji tragedije imenovane Slovenija dajejo dobro plačane vloge?
realna slika
# 12.09.2012 ob 22:37
@K_ris

Hm, a veš da o tem pa nikoli nisem razmišljal in moram reči, da se zelo strinjam! Bi bil zelo vredu ja. Naredil bi vtis ja...
Hephaestus
# 12.09.2012 ob 21:40
Mediji odkrijejo šefico njegovega kabineta odkrijejo da:

1) pridobi 300.000 € kredita, jasno pri NLB (splošno začudenje, a res, a prav pri NLB?) z 1,5% obrestno mero, verjetno unikum v celi državi
2) denar porabi za prenovo hiše z, med drugim, osumljenim ukradenim materialom z Vegradovega gradbišča Celovških Dvorov
3) to hišico ji menda na črno zgradijo delavci Vegrada, kateri že nekaj mesecev od Hilde niso prejeli krvavo zaslužene plače
4) promet podjetja njenega izvenzakonskega partnerja poraste za 20 x čim vlado sestavi njen šef, dober del prometa je seveda vezan na posle z državo

Mediji odkrijejo, cela Slovenija gleda začudena, vsi se zgražajo, nihče ne more verjeti, da taka oseba opravlja funkcijo šefice kabineta prvega ministra, praktično desna roka mandatarja.
In kako na vse to odgovori njen vrli, pošten, etično in moralno neoporečen šef: ''Trdno stojim za njo!''

Kamere zabeležijo, usoda je zapečatena.
Vsak naj sam povleče zaključke.
Nekateri, zaradi indoktrinacije, jih ne bodo nikoli.
zapatist
# 12.09.2012 ob 21:01
Nikec3
To pa drži...
Breathe
# 12.09.2012 ob 20:53
Kdo edini pozitivno govori o politiku in njegovem značaju?
Samo drug politik.

Pod pogojem, da mu to trenutno ustreza, seveda.
zapatist
# 12.09.2012 ob 20:46
@mindmaster
Danes spet poje hvalnice Pahorju. V Virantovem svetu združevalnost pomeni menjanje stališč glede na lego sonca.

In govori o skupnih vrednotah, kot so ne metanju polen pod noge, pred dobrim letom ga je resetiral, da se je lahko on povzpel na oblast.
ciracara
# 12.09.2012 ob 20:40
GOOOO PAHOORRRRR!!!!!
ales24
# 13.09.2012 ob 14:19
Ali lahko predsednik države sprejema tuje državnike tudi v Polju?
STANE
# 13.09.2012 ob 13:56
Pahor je karierist do amena Cilja na same predsedniške funkcije.Misli,da je sposoben
vsega Sedaj,ko je poslanec,skoraj nikoli ne sedi v DZ. To je za njega premalo !
Svojo nesposobnost je zvalil na strice iz ozadja,mislim, pa da je bilo tudi veliko stricev iz ospredja,ki so ga javno upozarjali,da dela napake.Toleriral je napake svojih zaveznikov,kot
npr.Dimičeve,da o reklamnem spotu Čepinove ne govorim.Vsaj odstavil bi Koširja...
Tiskovne konference je imel dnevno,kot da se sam sebi dopade na TV.
zabiče
# 13.09.2012 ob 09:33
Knight Kant@

taki komentarji mankajo
to so res tisti pravi komentarji
ker najprej je treba vedet kaj si in biti v to prepričan in temu dosleden
potem lahko sploh kakšno(pametno) rečeš
Homer.
# 13.09.2012 ob 08:39
@Alatus
Roko na srce, nihče ne ve kateri je večje zlo, JJ ali ZJ?

To mogoče ti ne veš....
Meni je popolnoma jasno, kdo deluje najbolj destruktivno od osamosvojitve do danes!
In to zagotovo ni Jankovič!

Virant se je pač odločil za tistega, ki v predvolilnem boju igra klovna. Verjetno zato, ker misli da ga bo lahko obračal kot se njemu zdi......
dule5
# 13.09.2012 ob 07:23
He he .
Za tem stojijo sigurno komunisti.
Glodaj narode.
Nikec3
# 12.09.2012 ob 23:27
@zapatist Janković je podpornik velike države, državnih podjetij, višanja davkov, dokapitalizacije Primorja, dokapitalizacije NLB in vztrajanja pri tem da NLB ostane v lasti države. Ne mi pravit, da bi DL lahko sodelovala z PS.
Hephaestus
# 12.09.2012 ob 23:20
@K_ris

Šlo je za euribor + 1,6 % (LINK). To je enaka obrestna mera, kot jo plačujem tudi jaz.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aha, drugače je pa koliko, 2,45%? Pa še to le po 5 letih od sklenitve pogodbe. Vsaj tako piše v brošurah splošnih pogojev NLB.
Simonca pa 1,6%, je kar prijatelj Draško zrihtal. Hilda je pa material in delavce zrihtala, brez 1,6%, kar brezplačno.
Borat pa ''trdno stoji za njo''.
Zatem, ko je tisto izjavil, je on zame odpisan. Za vselej.
Kdor ščiti kriminal, nima kaj iskati v javnem življenju.

Sam bom itak glasoval za Moniko, je vsaj fejst baba pa še v slovensko zastavo se je ovila.
V slovensko zastavo, ki je zame svetinja.
Raje ponosno slovensko kmetico, kot egicentričnega manekena zablodelega uma, ki se bolje počuti na bruseljskem parterju v družbi sebi podobnih pingvinov kot z domačimi ljudmi.
STANE
# 12.09.2012 ob 22:19
Najhujša napaka Pahorja je njegova narcisoidnost in taka zgledanost vase,da omejuje njegovo razsodnost. To kar počenja v volilni kampaniji ni nikamor podobno.
Drugače pa se popolnoma strinjam z komentarjem realne slike 21:55
GD
# 12.09.2012 ob 22:17
Moje mnenje glede pahorja je že leta jasno, da mislim da ni sposoben voditi vlade oz. biti minister, je pa rojen za predsednika vseh slovencev. Zver je desni, Turk je levi, Pahor pa bi znal stopiti enkrat na eno stran drugič na drugo odvisno od tega kaj bi v danem trenutku Slovenija potrebovala.
K_ris
# 12.09.2012 ob 22:15
@Hephaestus

pridobi 300.000 € kredita, jasno pri NLB (splošno začudenje, a res, a prav pri NLB?) z 1,5% obrestno mero, verjetno unikum v celi državi

Šlo je za euribor + 1,6 % (LINK). To je enaka obrestna mera, kot jo plačujem tudi jaz.
Kazalo