Slovenija
(8)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.6 od 16 glasov Ocenite to novico!
Marko Fili, Pirc Musar
Vsi postopki med Pirc Musarjevo in RTV-jem Slovenija so pravnomočno končani, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi RTV Slovenija. Foto: BoBo

Dodaj v

Višje sodišče odločilo: Imenovanja Fillija za v. d. Pirc Musarjeva ne more izpodbijati

Pirc Musarjeva razmišlja o reviziji
30. januar 2017 ob 19:10
Ljubljana - MMC RTV SLO

Višje sodišče je potrdilo odločitev prvostopenjskega, da Nataša Pirc Musar ne more izpodbijati imenovanja Marka Fillija za vršilca dolžnosti generalnega direktorja RTV Slovenija.

Nataša Pirc Musar je po sodbi višjega delovnega in socialnega sodišča zahtevala razveljavitev imenovanja Marka Fillija za vršilca dolžnosti generalnega direktorja, ki ga je programski svet na mesto imenoval 9. maja lani. Pirc Musarjeva je trdila, da iz sodbe, ki je imenovanje Fillija razveljavilo, sledi, da je ona generalna direktorica RTV Slovenija, zato se je odločila Fillijevo imenovanje za vršilca dolžnosti sodno izpodbijati.

Sodišče prve stopnje je njeno tožbo zavrglo z obrazložitvijo, da takšnega sklepa Pirc Musarjeva ne more izpodbijati, ker nima sodnega varstva. Kot so sporočili iz službe za odnose z javnostmi RTV-ja so 27. januarja prejeli še odločitev višjega sodišča, ki je pritrdilo prvostopenjskemu sodišču. Imenovanje Fillija za vršilca dolžnosti je tako pravnomočno potrjeno.

Dodali so še, da so s tem vsi postopki med Pirc Musarjevo in RTV Slovenija pravnomočno končani. Izpostavili so, da do danes niso prejeli nobene uradne zahteve za odškodnino ali "kakršnih koli drugih aktivnosti v zvezi s potrditvijo statusa generalne direktorice RTV Slovenija".

Na sodbo višjega sodišča se je prek Twitterja odzvala tudi Pirc Musarjeva, ki je med drugim zapisala, da razmišlja o reviziji.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
alkum
# 30.01.2017 ob 21:01
Pa kako lahko ena taka ženska,ki ima toliko masla na glavi(svojega in od podjetja moža) še sploh kandidirana za take položaje???
AM
# 31.01.2017 ob 07:59
"... Pirc Musarjeva, ki je med drugim zapisala, da razmišlja o reviziji."

Rak rana SLO sistema. REVIZIJA je za ukinit.
ČE pa ostane, pa tisti, ki je sprožil neuspešno revizijo, se ne sme več prijaviti na javne razpise (tako za zaposlitev, kot za oddajo naročila).
sistemc.
# 30.01.2017 ob 21:00
Multipraktik.
Modrijan6
# 31.01.2017 ob 07:17
Gospod Fili ima visoko podporo javnosti in je za javni servis direktorovanja storil veliko dobrega, kar je čutiti tudi v programih RTV - ja. Slišim tudi, da ga globoko spoštujejo zaposleni v tej osrednji medijski ustanovi. Zato le pokončno naprej spoštovani magister Fili.
kislec
# 31.01.2017 ob 09:16
PS Saj domnevam, da je zlasti na daleč težko izbrati poštenega odvetnika/-co, ampak Melanija je pri izbiri imela res smolo...
presenečen
# 31.01.2017 ob 08:54
In nagrado dobi.. Čestitamo nagrajencu.
kislec
# 01.02.2017 ob 08:58
Izbrisan komentar (po spominu) :

Pirc Musarjeva ... razmišlja o reviziji.

Česa?

Predlagam ji, da revidira (popravi, izboljša):
- svojo moralo, obnašanje;
- omeji svoje apetite - po vodilnih mestih, pa tudi po hrani...
REsnica
# 01.02.2017 ob 05:29
Bo Darth Vader v krilu plačal vsaj stroške sodišča in postopka?

Spet sem malenkosten... ampak podobnih malenkosti pri malem človeku nikoli ne pozabijo...
Kazalo