Vogrin je predstavil dokumente in kazensko ovadbo, ki jo je v petek vložil zoper Viranta. Foto: BoBo
Vogrin je predstavil dokumente in kazensko ovadbo, ki jo je v petek vložil zoper Viranta. Foto: BoBo

Strokovna pomoč in svetovanje naj bi bila po Vogrinovih besedah nudena še v času, ko je bil sam član poslanske skupine Državljanske liste, in sicer marca lani. Toda na dneve, ki so navedeni v poročilu, ni bilo nobenega svetovanja, pravi. Poslanci DL-ja so bili namreč na terenu oziroma v svojih poslanskih pisarnah ali pa na seji državnega zbora oziroma na sejah parlamentarnih delovnih teles.

Delo tako po njegovih besedah sploh ni bilo opravljeno, zato je predsednika stranke ovadil, zadevo pa prijavil tudi Komisiji za preprečevanje korupcije.

Državni zbor po njegovih besedah potrebuje "zrelega in nekonfliktnega predsednika, ki vedno postavi koristi države pred svoje lastne", Virant pa tega po Vogrinovem mnenju ni sposoben.

"Vogrin si želi nakopati krivo ovadbo"
V Državljanski listi pravijo, da so nekoliko presenečeni, da si poslanec "Vogrin ob vseh težavah, ki jih ima z obtožbami o prevarah oziroma goljufijah, zdaj želi nakopati še krivo ovadbo".

Vogrin je sicer aprila lani izstopil iz poslanske skupine Državljanske liste, potem ko so ga v stranki pozvali k odstopu, ker do roka ni poplačal svojih dolgov. Delovati je začel kot nepovezani poslanec.