Vogrin verjame v korektno delo policije. Foto: BoBo
Vogrin verjame v korektno delo policije. Foto: BoBo

Poleg že omenjene zahteve za preiskavo so mariborski tožilci 24. septembra na preiskovalni oddelek sodišča vložili še zahtevo za preiskavo zoper dve fizični osebi in pravno osebo zaradi poslovne goljufije, poroča portal 24ur.com.
Državni tožilec je prav tako predlagal preiskovalnemu sodniku, naj pridobi dovoljenje DZ-ja za morebiten odvzem poslanske imunitete, a v DZ-ju takšne zahteve za zdaj še niso prejeli. Vogrin je zatrdil, da je za preiskavo izvedel iz medijev in da verjame, da bodo policisti svoje delo opravili korektno in dokazali, da ni storil nobenega kaznivega dejanja.
Poudaril je, da svojega podjetja ni izčrpaval, saj je zanj najel posojilo in dal osebno poroštvo, ter dodal, da se "vedno spregleda", da so imeli tudi neporavnane terjatve do podjetij in fizičnih oseb. Poleg tega je Vogrin vpet še v dve zadevi. Lani je bil na lenarškem sodišču proti njemu vložen obtožni predlog, saj naj bi kot župan občine Lenart oškodoval občino.
Absurdne obtožbe tožilstva?
Vogrin je tudi tu zanikal svojo krivdo, češ da je bil župan le do leta 2006. "Leta 2011 nisem bil več župan Lenarta. Pač potrebujemo take zgodbe, da se vrti," je dejal za omenjeni portal. Sumijo ga tudi, da je v podjetju Interles preprečil rubež in iz podjetja odnesel 50.000 evrov.
Za Vogrina je to absurd. Po njegovih besedah izvršitelj ni imel pravega sodnega naloga. Zato so poklicali policijo in izvršitelj je v njenem spremstvu odšel. O tem obstaja tudi zapisnik, trdi Vogrin. Slednji je prav zaradi svojih podjetniških težav moral oditi iz poslanske skupine DL-ja.