Sodišče je ugodilo predlogu tožilstva in povzročitelju prometne nesreče prisodilo 30 let zapora. Foto: BoBo
Sodišče je ugodilo predlogu tožilstva in povzročitelju prometne nesreče prisodilo 30 let zapora. Foto: BoBo
Tadinu sodišče naložilo 30 let zapora
Morilcu policista 30 let zapora

Sodišče je Tadinu za umor policista dosodilo 25 let zapora, za poskus umora drugega policista pa 15 let zapora in mu nato izreklo enotno kazen 30 let zapora, kar je najvišja mogoča kazen v tem primeru. Tako kazen je tudi predlagala tožilka, medtem ko je Tadinov zagovornik sodišče prosil za milejšo kazen, tudi zaradi Tadinovega priznanja.

Trideset let za spoznanje odgovornosti
Bojan Župevec, Tadinov zagovornik, je sodišče zaprosil za najnižjo mogočo kazen, saj je Tadin star 45 let in je brez službe ter stalnega prebivališča, vendar sodišče ni v Tadinovem primeru našlo nobene olajševalne okoliščine, je ob izreku sodbe povedala sodnica Alja Kratovac in dodala, da je priznanje kot okoliščino že upoštevalo tožilstvo v svojem predlogu za izrek kazni.

Po mnenju sodnice je Tadin storil strašno in zavržno dejanje, s katerim je sledil le svojemu egoističnemu razmišljanju, obenem pa je bila tudi mnenja, da Tadin svojega dejanja ni resnično obžaloval. "Dolgoletna kazen vas bo zato prislilia, da se boste poglobili vase in zares spoznali, kaj ste storili," je še dejala sodnica.

Policista je zvabil v past
Tadin je julija lani poklical policijo z lažno napovedjo, da bo ubil družino svoje žene. Ko so se policisti odzvali na intervencijo, jih je na Ižanski cesti počakal v zasedi, nato pa se z avtomobilom zaletel v prihajajoče policijsko vozilo.

Eden izmed policistov je ob trku umrl, drugi policist pa je bil lažje poškodovan. Tadin je po trku nekaj tednov ležal v komi, nato pa so ga po zdravljenju priprli. Policisti so med preiskavo ugotovili, da se je Tadin tako maščeval policistom zaradi njihovega posredovanja ob njegovem večkratnem nasilju nad partnerico.

Tožilstvo meni, da je bil motiv za dejanje brezobzirno maščevanje zaradi večkratnega posredovanja policistov ob Tadinovem nasilju nad nekdanjo partnerico. Ravno nekaj dni pred napadom, ko je žensko napadel z nožem, so mu izrekli prepoved približevanja. Do policistov, ki so posredovali zaradi njegovega nasilništva, je bil vedno tudi aroganten in nesramen, je opisovala tožilka Petra Vugrinec.

Tadinu sodišče naložilo 30 let zapora
Morilcu policista 30 let zapora