Učenci in dijaki osrednje in zahodne Slovenije bodo v šolske klopi znova sedli čez en teden, ko bodo na počitnice odšli njihovi kolegi z vzhoda države. Foto: BoBo
Učenci in dijaki osrednje in zahodne Slovenije bodo v šolske klopi znova sedli čez en teden, ko bodo na počitnice odšli njihovi kolegi z vzhoda države. Foto: BoBo

Največji nabor dejavnosti bodo mladi imeli v Ljubljani. V Pionirskem domu - Centru za kulturo mladih bodo do petka poleg številnih programov za otroke organizirali tudi počitniški šoli francoskega jezika in animiranega filma. V Kinodvoru pa v okviru Kinobalona pripravljajo filmske delavnice.

V Mestni knjižnici Ljubljana vabijo na ustvarjalno-raziskovalne delavnice, na katerih bodo otroci lahko med drugim izdelovali lutke na vrvici, na Ljubljanskem gradu pa bodo otroci od šestega do 12. leta na delavnicah vsak dan spoznavali različna obdobja v preteklosti Ljubljanskega gradu.

Več delavnic bo potekalo pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije. Pri tem bo zveza prvič organizirala tudi delavnico v Kranju. Delavnica Zimski video izziv je namenjena srednješolcem in starejšim osnovnošolcem, čaka pa jih vse od priprave scenarija do snemanja na terenu s profesionalno multimedijsko opremo. Zavod za šport Kranj pa v otroškem bazenu pokritega olimpijskega bazena organizira počitniška čofotanja za otroke do 15. leta.

V Kosovelovem domu v Sežani bodo v okviru Veselih počitnic priskrbeli več filmskih projekcij, Mladinski hotel Pliskovica pa bo do petka gostil Vesele urice angleščine. Starše s šoloobveznimi otroki vabijo tudi v Kobilarno Lipica, kjer bodo od danes do petka pripravili Zimsko druženje z belimi konji.