Zaradi mešanice dežja in snega obstaja nevarnost poledice. Na cesto previdno! Foto: Newspress
Zaradi mešanice dežja in snega obstaja nevarnost poledice. Na cesto previdno! Foto: Newspress

Policisti voznikom svetujejo, naj se na pot odpravijo samo, če imajo na vozilu nameščeno ustrezno zimsko opremo. Največ težav naj bi bilo na relacijah med Vrhniko in Črnim Kalom ter Šempetrom in Razdrtim. Manjše težave pa pričakujejo tudi na Trojanah.

Preverite stanje cest!
Policisti voznike opozarjajo, da naj pred odhodom preverijo stanje in prevoznost cest, na poti naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti ter spoštujejo cestnoprometne predpise in prometno signalizacijo, ob zastojih pa naj upoštevajo navodila vzdrževalcev ceste in policije.

Posebno opozorilo gre voznikom tovornih vozil. Policija jih opozarja, da je na cestah, kjer so zimske razmere, ko se sneg oprijema vozišča, prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopniki, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze.

Izjema so avtoceste in hitre ceste, kjer pa lahko upravljavec zaradi zimskih razmer za ta vozila časovno in prostorsko omeji promet. O tem pa obvesti javnost in postavi prometno signalizacijo za izločanje, kjer je to mogoče.

Kot so na policiji v četrtek še zapisali v sporočilu za javnost, je zato tudi za voznike tovornih vozil zelo pomembno, da spremljajo obvestila o prevoznosti cest ter spoštujejo morebitne omejitve in prometno signalizacijo.

Pretežno oblačno vreme
Sicer vremenoslovci za danes v severovzhodni Sloveniji napovedujejo delno jasno, drugod pa bo pretežno oblačno vreme. V zahodni, osrednji in južni Sloveniji se bodo pojavljale manjše padavine, po nižinah v notranjosti pa bo sprva rahlo snežilo.

Do večera se bo meja sneženja dvignila na nadmorsko višino okoli 800 metrov, pihal pa bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 3, najvišje dnevne od -1 do 5, ob morju do 8 stopinj, so napovedali na spletni strani agencije za okolje.