Zaradi prireditev na prostem, bodo v nekaterih večjih mestih spremenili prometni režim. Foto: BoBo
Zaradi prireditev na prostem, bodo v nekaterih večjih mestih spremenili prometni režim. Foto: BoBo

V Ljubljani bodo silvestrovanja na prostem na štirih trgih, na Kongresnem, Mestnem, Pogačarjevem in Trgu francoske revolucije. V času zapore Slovenske ceste na delu med Aškerčevo cesto in Šubičevo ulico bo omogočen lokalni dovoz iz smeri Aškerčeve ceste do Erjavčeve ulice. Avtobusi na linijah 1, 2, 3, 3B, 3G, 6, 6B, 9, 11, 19B, 19I in 27 pa bodo v času zapore vozili po obvozni trasi po Šubičevi ulici in Bleiweisovi cesti. Na silvestrovo bodo sicer ljubljanski mestni avtobusi vozili celo noč v intervalih po 40 minut. V času med 22.30 in 23.30 bodo v smeri centra razporejeni še dodatni avtobusi.

.
Zaradi silvestrovanja v središču Maribora bo od 16. ure danes do 7. ure v četrtek za promet zaprt del Ulice Vita Kraigherja. Med Ljubljano in Mariborom te dni vozi tudi poseben silvestrski vlak. Ta bo na prvi dan novega leta iz Ljubljane v Maribor odpeljal ob 00.50, iz Maribora v Ljubljano pa ob 1.15. Ob 2.12 bosta vlaka v obeh smereh ustavila tudi v Celju.

Obiskovalci celjskega mestnega jedra bodo lahko silvestrsko dogajanje na Krekovem trgu prek zaslonov spremljali tudi na drugih lokacijah v mestu. Zaradi osrednje prireditve na Krekovem trgu bo veljala popolna zapora prometa na tamkajšnji državni cesti ob trgu na odseku med Cankarjevo in Pleteršnikovo ulico. Prav tako bosta v Celju zaprti Gubčeva in Prešernova ulica.

V Kopru so zaradi napovedanih nizkih temperatur in močne burje organizatorji silvestrsko praznovanje s trga pri Kapitaniji preselili pod oboke koprske Taverne. Zaradi prireditve bo danes od 21. ure do četrtka do 4. ure popolnoma zaprta Pristaniška ulica od koprske tržnice do Ukmarjevega trga. Obvoz bo čez Titov trg in Verdijevo ulico. Od 23.30 do 00.30 bo zaprta tudi Semedelska promenada zaradi načrtovanega ognjemeta, ki pa ga bodo izvedli samo ob ustreznih vremenskih razmerah.

Silvestrovanje so zaradi napovedanih nizkih temperatur prav tako prestavili na Ptuju. Namesto načrtovanega silvestrovanja na Mestnem trgu bo dogajanje potekalo v pokritem in ogrevanem šotoru na lokaciji mestne tržnice.