Po vrnitvi iz upokojitve se je Primož Kozmus odločil, da ga bo treniral Marjan Ogorevc, zdravilec in nekdanji atlet. Foto: BoBo
Po vrnitvi iz upokojitve se je Primož Kozmus odločil, da ga bo treniral Marjan Ogorevc, zdravilec in nekdanji atlet. Foto: BoBo
Kozmus prekinil sodelovanje z Ogorevcem

Svoje razloge za to odločitev Kozmus pojasnjuje tako: "Po daljšem premisleku sem se odločil za prekinitev sodelovanja s trenerjem. Razlog za prekinitev je slabša pripravljenost na začetku sezone od pričakovane. Razhajava se tudi v pogledih glede tehnične izvedbe meta. Težko je delati nekaj, čemur popolnoma ne zaupaš. Gre povsem za profesionalno odločitev. Na Marjana bom vedno gledal kot na prijatelja, njegova vloga pri mojih uspehih je neprecenljiva."

Po vrnitvi raje kot s Kevom z Ogorevcem
Zlati metalec kladiva iz Pekinga 2008 je svojo presenetljivo odločitev sporočil prek Twitterja. Ogorevc je brežiški rojak Kozmusa in je dobro poznan kot bioterapevt, ki je bil predtem podmorničar in atlet.

V obdobju pred presenetljivo upokojitvijo je Kozmus treniral pod strokovnim vodstvom Vladimirja Keva, a je bil izredno pomemben člen ekipe že takrat Ogorevc. Po preklicu upokojitve in vrnitvi v metalski krog je Kozmus presenetil z odločitvijo, da ga bo v celoti treniral samo še Ogorevc, kar je presenetilo tudi nekdanjega trenerja Keva. Po novem bo 32-letni Kozmus sam vodil svojo ekipo, v največjo strokovno pomoč pa mu bo Primož Četrtič.

59 dni do branjenja olimpijskega zlata
Branilec olimpijskega naslova je že spremenil potek priprav in mitingov, hkrati pa je tudi potrdil, da se ne bo udeležil evropskega prvenstva v Helsinkih, ki bo potekalo med 27. junijem in 1. julijem. Met kladiva bo v Londonu na sporedu že čez 59 dni, časa za ustrezno pripravo pa slovenskemu šampionu hitro zmanjkuje.

Kozmus prekinil sodelovanje z Ogorevcem