Asafa Powell je bil vpleten v eno najbolj odmevnih dopinških afer v atletiki. Foto: EPA
Asafa Powell je bil vpleten v eno najbolj odmevnih dopinških afer v atletiki. Foto: EPA
Mitja Krevs
Državni prvak na 1.500 m Mitja Krevs, atlet iz Mirne Peči in član Kladivarja Celje, lovi normo za avgustovsko evropsko prvenstvo v Zürichu. Foto: Sabina Gosenca

V soboto zvečer je Asafa Powell nastopil na mitingu v belgijskem Heusden-Zolderju, kjer je 100-metrsko razdaljo pretekel v 10,15 in zasedel drugo mesto za Američanom Marvinom Bracyjem (10,13).

32-letni Jamajčan je pred štirimi dnevi v prvem nastopu po dopinški kazni tekel 10,30. "Potrebujem še nekaj dirk, pa bom spet dosegel raven izpred dveh let," je optimističen sprinter in dopinški grešnik.

Krevs za 14 stotink zgrešil normo za EP
V Heusden-Zolderju nastopil tudi slovenski atlet Mitja Krevs, ki je v teku B na 1.500 m z osebnim rekordom zasedel osmo mesto (3:40,64) in zgolj za 14 stotink zgrešil normo za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo avgusta v Zürichu.

"Tekel sem v B skupini in bil osmi. Z nastopom sem zadovoljen, hkrati pa ostaja grenak priokus, saj se mi ponavlja zgodovina, ko so mi že nekajkrat manjkale stotinke do norm. Kljub temu bom poskušal ohraniti pozitivne občutke za naprej, saj sedaj vidim, da lahko tečem še hitreje. Norma se mi je izmuznila 120 metrov pred ciljem, ko sem bil vpleten v prerivanje in padec sotekmovalca," je povedal Krevs, ki se bo normi ponovno skušal približati naslednji konec tedna na balkanskem prvenstvu v Romuniji.