Luka Janežič se iz Estonije vrača z bronom. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Janežič se iz Estonije vrača z bronom. Foto: www.alesfevzer.com

Renner je si je zlato priboril s skokom čez 555 centimetov. Drugo mesto je z isto višino zasedel Rus Leonid Kobelev, tretje pa Španec Adrian Valles (5,50).

21-letni Renner je v prvem poskusu premagal 5,20 m, v drugem pa 5,40 m. Nato je letvico dvignil na 5,50 m in jo takoj preskočil, vajo pa ponovil tudi na višini 5,55 m. Nato je v dveh poskusih neuspešno naskakoval višini 5,60 m, ko pa je bilo jasno, da ima zlato odličje v žepu - njegov najresnejši tekmec iz Rusije Rus Leonid Kobelev je namreč trikrat neuspešno naskakoval to višino - pa mu ni uspelo preskočiti 5,65 metra, kar je tudi norma za nastop na svetovnem prvenstvu v Pekingu.
To je druga zlata medalja za Slovenijo na mladinskih evropskih prvenstvih. Pred Rennerjem je to uspelo Rožletu Prezlju leta 2001 v skoku v višino.

Janežič je razdaljo pretekel v času 45,73. Zmagal je Francoz Thomas Jordier (45,50), drugo mesto pa je po fotofinišu zasedel Rus Pavel Ivaško (45,73).

"Definitivno sem zelo zadovoljen, najbolj pa sem vesel, da sem psihično zdržal breme, ki sem ga imel pred današnjo preizkušnjo, saj sem bil eden od favoritov za visoka mesta. Kolajna je kolajna, v tem trenutku mi je prav vseeno, ali je to zlata, srebrna ali bronasta. Če bi mi pred začetkom sezone nekdo rekel, da bom osvojil kolajno, bi mu rekel, da nima pojma o atletiki. Noro," je povedal Janežič.

"Vedel sem, da bo odločitev padla v zadnjih petdesetih metrih, kar se je tudi zgodilo. V končnici teka sem pričakoval napade svojih tekmecev, a najbolj pomembno je, da sem ubranil bronasto kolajno, čeprav se mi je nasmihala tudi srebrnega leska," je še dodal Janežič.

Maruša Mišmaš je bila peta v teku na 3.000 metrov z zaprekami. Razdaljo je pretekla v času 9:52,03 in močno zaostala za svojo letošnjo rekordno znamko iz Bratislave (9:35,10). Zmagala je Turkinja Tugba Güvenc (9:36,14).