Vladimir Kevo je novi predsednik strokovnega sveta AZS-ja. Foto: MMC RTV SLO
Vladimir Kevo je novi predsednik strokovnega sveta AZS-ja. Foto: MMC RTV SLO
Kevo in Kozmus bosta skrbela za razvoj mladih atletov

Brežiški strokovnjak je tako na tem položaju nasledil Martina Steinerja, dolgoletnega predsednika strokovnega sveta, ki je v vlogi vodje stroke v slovenski atletiki deloval kar 10 let, že pred tem pa je bil dejaven kot član strokovnega sveta. Predaja poslov bo predvidoma potekala 25. februarja na sedežu AZS-ja.

Nov strokovni svet sestavljajo strokovnjaki z mnogo atletskega znanja in izkušenj na vseh ključnih področjih atletske stroke, ki prihajajo iz celotne Slovenije. Znotraj sveta bo delovala tudi posebna, ožja skupina, katere naloga bo, da skrbi za natančnejše pokrivanje področij, kot so trenerji, reprezentance ter posamezni sklopi atletskih disciplin (teki, skoki in meti).

Ena prvih nalog sveta je, da potrdijo strategijo strokovnega sveta za 2016 ter zgradijo trdnejše vezi med vodstvom AZS-ja ter članicami in člani AZS-ja.

Vladimir Kevo, ki je bil sicer član strokovnega sveta že 14 let, je ob prevzemu funkcije povedal: "Po pogovorih z vodstvom AZS-ja, ki mi je ponudilo to odgovorno nalogo, sem se odločil, da prevzamem izziv mesta predsednika strokovnega sveta z željo po doprinosu k razvoju slovenske atletike v prihodnje. Težko bo naslediti delo Martina Steinerja, ki je to vlogo opravljal zelo profesionalno, zavzeto in z veliko ljubezni do atletike, za kar bo v atletskih krogih vedno ostal zapisan kot izjemno cenjen strokovnjak. Pri mojem delu bo v ospredju transparentnost dela strokovnega sveta, zaradi česar smo sestavo strokovnega sveta spremenili v želji, da pri odločitvah, smernicah in operativi sodelujejo strokovnjaki vseh ključnih področij atletske stroke. Moja vizija je tudi, da se osredotočimo na dolgoročno strategijo razvoja našega športa, ki potrebuje spremembe in natančno zastavljeno pot, da bo lahko konkurenčen, tako znotraj kot zunaj naših meja. Zavedam se, da me čaka veliko dela, ki pa ga prevzemam z vso odgovornostjo in predanostjo odločitvam, za katere se bom po najboljših močeh trudil, da bodo v dobro atletike."

Na zadnji korespondenčni seji je bila potrjena tudi nova sestava strokovnega sveta, z mandatom do 15. januarja 2017, ki bo delovala v naslednji sestavi:
Predsednik Strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije: Vladimir Kevo
Koordinator trenerjev Atletske zveze Slovenije: Igor Primc
Koordinator reprezentanc: Albert Šoba
Trener Atletske zveze Slovenije za sprint in ovire: Albert Šoba
Trener Atletske zveze Slovenije za teke: Svjetlan Vujasin
Trener Atletske zveze Slovenije za skoke: Boštjan Fridrih
Trener Atletske zveze Slovenije za mete: Lovrenc Umek
Član, pristojen za trenerje, izobraževanje in usposabljanje: Andrej Jeriček
Član, pristojen za sodelovanje s klubi na področju organiziranosti stroke: Rok Kopitar
Član, pristojen za koledar, kategorizacijo, tekmovalne sisteme in institucionalna sodelovanja in sodelovanje z ekspertnim teamom: Matej Juhart
Član, pristojen za otroško in šolsko atletiko: Aleš Bezjak
Član, pristojen za NPŠŠ: Uroš Verhovnik

Kevo in Kozmus bosta skrbela za razvoj mladih atletov