Tina Šutej je dva meseca pred evropskim prvenstvom v Zürichu v odlični formi. Foto: EPA
Tina Šutej je dva meseca pred evropskim prvenstvom v Zürichu v odlični formi. Foto: EPA
Šutejeva in Rudolf blestela v Novi Gorici

Na višini 4,62 m, s tem bi izboljšala svoj slovenski rekord (4,61 m), ki ga je dosegla 14. maja 2011 v ameriškem mestu Athens, je letvico trikrat podrla.
"Zelo sem zadovoljna, ker sem danes skakala tako, kot znam, nisem se mučila na zaletu. Bila sem blizu rekordu v prvem skoku, žal sem bila preveč postrani, da bi lahko prešla letvico. V naslednjih dveh skokih pa sem se ustavila tik pred vbodom palice. Bo pa na naslednji tekmi šlo bolje, ko bom imela konkurenco, tu je nisem imela. Zadovoljna sem tudi, da sem na višini 4,50 m, ko je že kazalo, da bo letvica padla, izvlekla skok z akrobatskim delom na palici. Tega mi je manjkalo doslej," je bila zadovoljna Šutejeva.
Ekipno je v obeh konkurencah zmago slavil Mass. Za ljubljanskim Massom (428 točk) so bili med atleti drugi mestni tekmeci iz Kronosa (254), tretji pa je bil Kladivar Celje (195). V ženski konkurenci je Mass zbral 421 točk, sledila sta Kronos (181) in Velenje (174).

Rudolf zapravil priložnost za državni rekord
Med atleti je na 800 m pričakovano zmagal Žan Rudolf (1:49,41), ki je v ciljni ravnini po veliki prednosti povsem znižal hitrost in s tem izpustil priložnost za izboljšanje državnega rekorda. Maruša Mišmaš (Mass) je prvi dan zmago slavila na 1.500 m, drugi dan pa prav tako z veliko razliko še v teku na dva stadionska kroga (2:09,06). Bila je najboljša v številu osvojenih točk na pokalu, saj je bila tudi članica zmagovite štafete Massa na 4 x 400 m.

Rudolf, ki je imel lani veliko težav zaradi poškodb, je dokazal, da prihaja v dobro formo z drugim mestom in solidnim časom že v soboto na 400 m, na še enkrat daljši razdalji pa je drugi dan pokala zamudil možnost, da bi izboljšal slovenski rekord, ki ga je z 1:46,79 dosegel 12. junija 2012 v Velenju.

"Včeraj sem bil sam razočaran, čeprav je bil to moj prvi nastop na 400 m po dveh letih, trener pa je bil zadovoljen. Danes sem bil po prihodu v cilj kar malo nezadovoljen, saj sem videl, da bi lahko izboljšal osebni in s tem tudi državni rekord, če se ne bi ustavil v zadnjih 50 m. Toda, po drugi strani tudi nisem razočaran, saj sva s trenerjem dejala, da je pomembno predvsem zdravje, zato se ne želim poškodovati na teh tekmah, ker je moj prvi cilj evropsko prvenstvo. Na ekipnem evropskem prvenstvu prihodnji teden v Talinu bom skušal izboljšati najboljši dosežek v državi, vse pa bo odvisno od prehoda v prvem krogu," je dejal Rudolf, ki je ugnal klubskega kolega Jana Petrača (1:50,58).

Kozmus trenira v Medulinu
Na dvodnevnem tekmovanju je manjkala trojica najboljših slovenskih atletov. Po zanj slabšem začetku sezone se Primož Kozmus pripravlja v Medulinu, Snežana Vukmirović je bila v soboto sedma v troskoku na Diamantni ligi v New Yorku, Martina Ratej pa bo v torek tekmovala na močnem mitingu v Ostravi na Češkem. Vsi pa bodo v reprezentanci, ta bo znana v ponedeljek, ki bo nastopila na ekipnem EP-ju konec prihodnjega tedna v Talinu.

Šutejeva in Rudolf blestela v Novi Gorici