Foto:
Foto:

Od norveških skakalcev mislim, da ima največ možnosti, da ga izzove, Kenneth Gangnes. Norvežani imamo veliko izvrstnih skakalcev, a bomo videli, če imamo takšnega, ki lahko dobi turnejo štirih skakalnic. Avstrijci so neznanka, saj so ravno začeli dobro skakati, še posebej Michael Hayböck. Tudi Stefan Kraft je na pravi poti, nikoli pa ne veš, kaj bo napravil Gregor Schlierenzauer, ki se je umaknil in treniral v Lillehammerju.

Nemcem v zadnjih letih na turneji ne gre. Dolgo niso dobili nobene tekme, potem pa je lani v Innsbrucku slavil Richard Freitag. Radoveden sem, kako bo nastopil Severin Freund. V nedeljo je bil v Engelbergu že videti močan, a je imel nekaj težav pri doskoku. Nanj je treba vedno računati. Enako velja za Noriakija Kasaia. Konstantno skače med najboljših deset. S takim skakanjem si lahko obetaš zelo dobro uvrstitev v skupnem seštevku, a je težko napovedovati. Vsaj deset skakalcev je, ki jim lahko uspe.

Nekdanji norveški skakalec Anders Jacobsen, zmagovalec desetih tekem za svetovni pokal, je v napovedi pred novoletno turnejo, ki jo je dobil leta 2007, izpostavil glavne favorite za končno slavje, kot največjega pa izbral vodilnega v svetovnem pokalu, Petra Prevca, ki je po njegovem mnenju najbolje pripravljen v karieri. Vir: Fis-ski.com