Citat za prebrat
Melania in Donald Trump
Melania in Donald Trump sta bila v preteklosti redna gosta tekem v newyorškem Madison Square Gardnu. A kot predsednik ZDA je Trump že prejel košarico NBA-prvakov Golden Stata, pri čemer se je najbolj izpostavil Stephen Curry, ki je bil nato tarča Trumpovih tvitov. Zdaj se je ameriški predsednik spustil še v besedni dvoboj z LeBronom Jamesom. Foto: EPA

Dodaj v

Donald Trump

O LeBronu James, ki je pred dnevi kritiziral predsednika
4. avgust 2018 ob 09:43
Washington - MMC RTV SLO

LeBrona Jamesa je pravkar intervjujal najbolj neumen človek na televiziji, Don Lemon, ki je ob tem naredil LeBrona za pametnega, kar ni lahko za narediti. Rad imam Mika!

Predsednik ZDA Donald Trump je spet udaril s svojimi čivki za konec tedna in znova je bil tarča športnik, ki ga je predtem javno kritiziral. V petek pozno ponoči je serijo zapisov na Twitterju Trump sklenil z napadom na košarkarskega superzvezdnika LeBrona Jamesa. Novi igralec Los Angeles Lakersov je ob slovesu od domačega Clevelanda v rojstnem mestu Akron odprl javno šolo, ki jo financira njegov sklad. Ob odprtju šole, ki ponuja učencem pretežno iz revnejših sosesk številne socialne ugodnosti, je James kritiziral predsednika Trumpa in ob tem tudi zatrdil, da se s Trumpom, ki napada športnike-kritike nima kaj pogovarjati in da se ne bi usedel z njim za mizo.

Čeprav Trump redno napada CNN in zatrjuje, da ne gleda te "lažne novičarske televizije", je v petek zvečer očitno gledal intervju na omenjeni televiziji. Novinar Don Lemon je gostil LeBrona Jamesa, kjer je beseda tekla o šoli in podpori, ki je potrebna za uspeh in izkoriščenja talenta, ki ga imajo otroci v središčih ameriških mesto, ki so večinoma getoizirana, v njih pa prevladujejo temnopolti in druge manjšine. Trumpov zapis je že vzbudil številne odzive in žolčne razprave, številni športniki in športni novinarji ga obtožujejo rasizma, saj sta tako Lemon kot James temnopolta Američana. Dopis "Rad imam Mika" se sicer najverjetne nanaša na Michaela Jordana, s čimer bi Trump skušal razgreti še razpravo, kdo je najboljši košarkar vseh časov, o čemur se tako radi prerekajo v ZDA in svetu Lige NBA.

 
Prijavi napako
Komentarji
Loco303
# 04.08.2018 ob 11:22
Takšni primitivni izpadi in napadi na osebni ravni niso ravno višek diplomatskega obnašanja enega predsednika najbolj vplivne države na svetu ter ravno v ponos njegovim vnetim zagovornikom.
Sir Charles
# 04.08.2018 ob 12:49
Trump je bil rojen kot razvajen bogataški otrok, LeBron pa je iz neverjetne revščine sam prišel do točke, ko bo postal milijarder še preden konča šolo. Če bo njegovo premoženje raslo na isti način še par let, bo LeBron kmalu bogatejši kot Trump.

Trump ima malo morje škandalov za sabo in zdaj plačuje porno zvezdam, da ne govorijo o tem. LeBron pa še nikoli ni imel nobenega škandala in je poročen s sošolko iz srednje šole. Povsem jasno je koga lahko imajo otroci lahko za vzor in koga se je potrebno sramovati.

LeBron je ta teden s svojim denarjem odprl šolo za revne otroke, kjer imajo te otroci pokrito šolnino, hrano, zastonj prevoz v šolo, dobijo štipendijo za univerzo, pa še njihove družine lahko dobijo v šoli hrano za preživetje. Trump je pa ta teden tvitnil, da je LeBron neumen. Tl najbolje pokaže razliko med njima.

Trump se sploh ne more primerjati s takim človekom kot je LeBron, ki je za Trumpa fizično in mentalno na povsem drugem nivoju. Kot, da bi primerjal supermana s hobbitom.
Hallenbeck
# 04.08.2018 ob 10:16
Trump ima prav; MJ je najboljši.
ŽogaJEokrogla
# 04.08.2018 ob 13:49
Donnie se je pa v lastno nogo ustrelil s tem I like Mike komentarjem na koncu tvita. Mike je tudi kritiziral njegovo rasistično politiko do NFL igralcev, samo tega ni noben Donniju povedal. Grem stavit, da bo Donnie zato kmalu tvitnil Mike is dumb. Kot kakšen razvajen otročiček.

goodkat
# 04.08.2018 ob 13:07
Kot, da bi primerjal supermana s hobbitom.

Ej ne žalit hobbite!
Sir Charles
# 04.08.2018 ob 14:28
Ej ne žalit hobbite!

Ja res je. Se opravičujem. Hobbiti so plemenita bitja. Gollum je verjetno boljša primerjava. :)
boriss1
# 04.08.2018 ob 12:47
Za tisti, ki zagovarjate nekoga, kateri je ljudem, ki jim je narava vzela vse metal papirnate kuhinjske brisače nimam besed. Imam občutek, da imate že nabavljene bele vreče z luknjami.
gospod iskreni
# 04.08.2018 ob 10:47
Joj kot da je važno. Zabavni so twitti Trumpa, zelo zabavni. Sam se vedno nasmejem. Amerikanci pa zagrenjeni do konca.
ŽogaJEokrogla
# 04.08.2018 ob 16:35
Od 70ih let naprej je pri njemu toliko dokumentiranih primerov rasizma, da moraš biti zelo zaslepljen, da tega ne vidiš. Z razlogom je ljubljenec neonacijev v ZDA. Tukaj je "kratek" seznam.

https://www.nytimes.com/interactive/2018
/01/15/opinion/leonhardt-trump-racist.html
Bošty
# 04.08.2018 ob 15:57
Trump je bil rojen kot razvajen bogataški otrok, LeBron pa je iz neverjetne revščine sam prišel do točke, ko bo postal milijarder še preden konča šolo.

LeBron je s svojim denarjem odprl šolo za revne otroke, Trump je pa moral vrnit denar študentom, ki so se vpisali na njegov Trump college, ki je bakrotiral tako kot večina njegovih poslov. To pove vse.
ŽogaJEokrogla
# 04.08.2018 ob 15:02
Sicer sem fan Lebrona, ampak on je predsednika ozmerjal s klosarjem in takrat je pri meni izgubil veliko pik, zaradi nespostovanja.

Če bi bil tvoj predsednik rasist, ti pa črnec, verjetno tudi ti ne bi spoštoval takega predsednika.
Conchis
# 04.08.2018 ob 11:54
Tak vulgarni rasist in otrok ima prste na raketah, tudi nuklearnij, sam tok, predem kdo spet napise, da je zabavno.
Mitko
# 04.08.2018 ob 10:25
resnica boli, a ne, Trumpek
Conchis
# 04.08.2018 ob 11:57
lukace5 vidim, da se trumpov besedni zaklad in retorika sirita tudi pri njegovih fenih. Lahko si pogledas LBJjev twitter in najdes vsaj 10 ostrih, artikuliranih, argumentiranih in povrhu obcasno se subverzivnih kritik Trumpka. Vec srece pri naslednjih trolanjih.
h123
# 04.08.2018 ob 14:24
Smo pa res v zelo cudnih casih, ko je desnicarska TV hisa CNN obtozena, da je leva. Resni levih TV his v ZDA ni. Edina desno-sredinska TV v ZDA je CBS. Vse ostalo je desno in skrajno desno. No potem je tu se FOX, ki pa objektivno gledano sploh niso "novicarska" postaja saj nima novic ampak samo komentarje na novice (ki obicajno nimajo nobene zveze z realnostjo).
gospod iskreni
# 04.08.2018 ob 10:25
haahahaha zabavno
royayers
# 04.08.2018 ob 18:06
Cepec
gino1981
# 04.08.2018 ob 17:07
Najbolj žalostno je pa to, da lahko v kratkem podobno retoriko pričakujemo tudi pri nas...
lukace5
# 04.08.2018 ob 11:36
Trump bi se moral vzdrzati taksnih izjav ampak ima prav. Moti se edino v tem, da je LBJ izpadel pameten kar nikakor ni res. Njegovi odgovori so na ravni 15-letnika, clovek nima pojma o cem govori kar se tice politike, nima svojega mnenja pac pa ponavlja to kar vidi in slisi na CNN. Grem stavid da ce ga vprasajo kaj tocno ga moti pri Trumpu in navede konkretne primere, bo gledal kot tele v nova vrata. Seveda ga pa tega nihce ne bo vprasal, saj LBJ izbira samo njemu prijazne novinarje, ki ga bodo sprasevali puhlice da bo lahko izpadel dobro. Na taksno propagando padajo otroci...
Johnny Bravo
# 05.08.2018 ob 16:13
Trump živa legenda.
Ja če bi se govorilo o Holiwood-skem igralcu, pa še to bi moral biti bolj v komedijah in srednešolskih filmih.
Kako lahko nekdo tako čisla poslovneža ( z veliko((rumenega)) masla na glavi) in kasneje politika mi ni jasno. Verjetno je v stranki rumeno plavih, JJ pa je boter najstarejšega otroka.
SsDrag
# 04.08.2018 ob 21:15
dobra. trumpu se vid, da je dvorni norec.
gospod iskreni
# 04.08.2018 ob 11:31
Meni je bolj zabavno kako cel svet skače na neke twite predsednika. Tudi mene bi vse skupaj zelo zabavalo in bi provociral naprej.
no72
# 05.08.2018 ob 08:49
Tale James me po načinu komuniciranja in duvanju malo spominja na Hrvate in njihove fuzbalerje, ki se imajo, kot James, za center sveta.
To da so Hrvate ponižali Francozi s 4 : 1 in daje misliti, da so imeli do finala precej sreče - res dobro so odigrali le tekmo proti Argentini, sicer pa ogromno zegna,
podobno velja tudi za Jamesa, ki se nikakor ne more primerjati z resničnim kraljem košarke, Jordanom, ki ga ne bo nikoli dohitel - pa še nekaj - Jordan je bil preveč inteligenten in dostojanstven, da bi poniglavo žalil predsednika ZDA, tako nizko se Jordan ne bi nikoli spustil...

To govori le o IQ LeBrona Jamesa!
sestenadva
# 04.08.2018 ob 19:56
Keri dolgocasnezi morajo biti ljudje, ki so jim Trumpovi tviti zabavni. Kmetavzar.
vombat98
# 05.08.2018 ob 17:14
Ja saj pa je že dolgo jasno, da vsi tisti, ki branijo jj, enako delajo z trumpom. Vedno mi je bil nesimpatičen lebron, enako vonnova, sadaj pa ju zelo spoštujem, ker sta se izpostavila in povedala kar je prav, še posebaj cenim to pri njiju, ki jima čisto nič ne manjka in bi njuna kariera mirno cvetela brez tega vtikovanja v politiko, vendar so trenutki v zgodovini, ko je treba jasno povedat stališče in zato ju sedaj zelo spoštujem. Imamo pa mi povsem enak način delovanja znanega "politika", ko mu kdo stopi na žulj, sledijo poznana čivkanja. Svet ima edino srečo, da slo ni neka velesila.
odesnik
# 04.08.2018 ob 14:53
Sicer sem fan Lebrona, ampak on je predsednika ozmerjal s klosarjem in takrat je pri meni izgubil veliko pik, zaradi nespostovanja. Tega si nebi smel privosciti.
lukace5
# 04.08.2018 ob 12:09
Aja, pa ocitno si tudi ti eden tistih otrok, ki ponavljajo kar slisijo na CNN. To s nukleranimi raketami je taksna nebuloza, da je boljse da se pogreznes v zemljo. Ce resno mislis, da Trump odloca o tem koga bo napadel in samo pritisne gumb, potem si res omejen in ne ves o cem govoris. Boljse da tukaj koncava, saj vec kot ocitno nimas dovolj info o stvareh o katerih se trudis pametovati. Kot sem ze prej napisal so taksni netocni argumenti na ravni 15-letnega otroka ampak glede na tvoje zapise predvidevam, da si se mlajsi.
2px_orbitala
# 04.08.2018 ob 10:17
Le Brone and Trump: Get a room, please.

Svoje osebne spopade naj uredita med sabo. Trump naj raje naredi vsaj eno pametno stvar v politiki, James naj se pa neha dopingirat. Pa bomo vsi bolj zadovoljni.
odesnik
# 04.08.2018 ob 16:31
Nisem privrzenec Trumpa, ampak to, da je rasist pri meni ne pije vode.
Tenochtitlan
# 04.08.2018 ob 14:05
Hahaha Trump. Tale ga pa zmaga. LeBron je najbrž zase odprl to šolo, da bo vsaj katero dokončal.
lukace5
# 04.08.2018 ob 12:03
@Conchis
Pokazi mi eno konkretno kritiko LBJ, ki je dejansko utemeljena. To da reces, da Trump razdvaja ljudi ni argumentirana kritika.
WeeBay
# 04.08.2018 ob 11:37
James je storil napako.

Donald Trump roasts Rosie O'Donnell
WeeBay
# 04.08.2018 ob 11:33
Lebron James je nekaj mesecev nazaj izjavil da je Trump bum (klošar) zdaj ko ga je Trump zabil nazaj se pa vsi zgražajo in jokajo.
Tyson
# 04.08.2018 ob 10:23
Haha, je faca, ni kaj.
WeeBay
# 04.08.2018 ob 11:31
Trump živa legenda. Kaj je zabil Don Lemona ki laže kot pes teče. Bravo upam da ga naslednjič še bolj zabije saj je Don Lemon Low IQ individual.
Zlobni genij
# 04.08.2018 ob 10:38
Uspešni poslovneži imajo pač zelo radi druge uspešne poslovneže, seveda na drugih področjih, zatorej me niti malo ne čudi, da ima rajši Jordana, ker se je Jordan za razliko od Lebrona Jamesa izkazal za zelo uspešnega poslovneža, vrednega vsega dolžnega spoštovanja. :)
Cebaka1
# 04.08.2018 ob 10:37
Donny legenda :P
Citat za prebrat
link
Zlatan Ibrahimović
24
11. december 2018 ob 11:08 Zdaj vemo, da je bil Florentino Perez tisti, ki je tekmoval z Lionelom Messijem za zlato žogo, in ne Cristiano Ronaldo.
Več novic ...
Kazalo