Citat za prebrat
LeBron James
LeBron James je spregovoril na slovesnosti v domačem Akronu v zvezni državi Ohio, kjer s svojo fundacijo podpira javno šolo; na njej z obogatenim programom dajejo priložnosti otrokom na številnih področjih, ne samo na športnih. Foto: AP

Dodaj v

LeBron James

O predsedniku ZDA Trumpu
31. julij 2018 ob 13:22
Akron - MMC RTV SLO

V zadnjih nekaj mesecih sem opazil, da je Trump navajen uporabljati šport za to, da nas deli, in s tem se ne morem poistovetiti. Ne morem sedeti križemrok in biti tiho.

Košarkarski superzvezdnik LeBron James je predsednika ZDA Donalda Trumpa obtožil, da športnike, ki med predvajanjem ameriške himne protestirajo, uporablja za svoje politične namene. Trikratni prvak severnoameriške košarkarske lige NBA je imel v mislih predvsem igralca nogometne lige NFL Colina Kaepernicka, ki je med himno pokleknil, in košarkarja Stephena Curryja, ki je odklonil obisk Bele hiše. Trump je večkrat zahteval kazen za športnike, ki protestirajo na takšen način. Kaepernicka, ki od leta 2016, ko je nehal igrati za San Francisco, nima ekipe, je organizacija Amnesty International letos nagradila s svojo najvišjo nagrado – nagrado ambasador vesti.

Vir: STA

Prijavi napako
Komentarji
God Shammgod
# 31.07.2018 ob 14:04
V zadnjih nekaj mesecih sem opazil, da je Trump navajen uporabljati šport za to, da nas deli, in s tem se ne morem poistovetiti. Ne morem sedeti križemrok in biti tiho.

Top ni cela izjava. Cela izjava je bila:

"What I've noticed is he's used sports to kinda divide us..Sports was the first time I was ever around someone white. I got an opportunity to see them and learn about them, and they got the opportunity to learn about me. And I was like 'Oh wow, this is all because of sports.'"

Govori o tem kako šport povezuje belce in črnce, Trump jih pa razdavaja. Povsem korektno in realno povedano.
God Shammgod
# 31.07.2018 ob 15:34
Kako pa Trump razdvaja crnce in belce? Navedi samo en primer...

Preberi kakšen časopis ali pa poglej kakšna poročila in boš hitro videl precej več kot samo 1 primer. Ravno danes sem pa videl, da na novem posnetku Trump brez dlake na jeziku govori o "niggerjih". Točno to besedo je uporabil. Če imaš pa rasista za predsednika pa verjetno to ne bo združilo belcev in črncev. Se ti ne zdi?
friks
# 31.07.2018 ob 16:36
Ja, LeBron James je gotovo velik športnik pa tudi velik človek. Povedal je čisto resnico in k sreči ima moč in voljo, da to lahko stori.

Kako Trump vnaša razdor med belce in črnce se pa lahko sprašujete le popolnoma nevedni. Človek je branil izpade ekstremističnih skupin, ki so takoj po njegovi izvolitvi pridobile na popularnosti in agresivnosti, pomilostil je rasističnega šerifa. Za desno roko v Belo Hišo je na začetku postavil idejnega vodjo skupine, ki zasleduje popolnoma belsko nadvlado...
Govt Mule
# 01.08.2018 ob 08:08
Spoštovani novinarji! Če bi objavili celotno izjavo LBJ oz. bi napisali pravilen in verodostojen prevod le-te, bi vaši bralci lahko dobili objektiven pogled, tako pa malomarno povzemate izjave in objavite le izsek, ki je popolnoma izven konteksta ter s tem pripomorete, da si vaši bralci iz napisanega ustvarjajo napačno mnenje. Dajte opravljat delo za katerega ste plačani korektno in pošteno! Hvala
friks
# 31.07.2018 ob 17:03
Ja, če bi tebe pslušal, bi mislil, da so res sami angelčki tale Trump in njegovi prijateljčki.

Vse kar sem napisal je bilo res. Ne vem s kakšno logiko nekdo ne more biti rasist, če je njegova hči judinja. Glede na to, kaj počnejo Judi Palestincem, je to bolj razlog za.

Desničarske organizacije so vsekakor zelo pridobile na moči in to po njegovi bolj ali celo manj skriti podpori. Levičarske pa se krepijo kot odgovor na to, kar vsekakor ni dobro. Je pa dejstvo, da so ti pojavi posledica vse večjega razdora. Gotovo ne boš trdil, da so to pojavi večanja enotnosti.

Bannon je bil pa napaka, ker se je na koncu obrnil proti Trumpu. Zato je bil kao napaka, sicer bi bil pa še danes eden od Donaldovih brezmadežnih angelčkov.
Na pou Slovenc
# 01.08.2018 ob 09:39
Lukace5

Zgleda sploh ne razumes problema!!!!
Bošty
# 31.07.2018 ob 17:20
friks ima prav. Ne vem zakaj ameriški neonacisti tako slavijo Trumpa, če ni rasist?Jasno je, da Trump vdira razdor med belce in črnce v Ameriki, ker je to edini način, da zmaga na volitvah. Deli in vladaj je preverjena taktika že par tisoč let. Samo najbolj zaslepljeni naivneži lahko mislijo, da Trump tega ne počne z njegovimi napadi na NFL in NBA igralce. NHL pa pusti pri miru. Me prav zanima zakaj?
MJ-23
# 31.07.2018 ob 19:47
Ne vem zakaj ameriški neonacisti tako slavijo Trumpa, če ni rasist?

Uh, tale posnetek pa res ogromno pove. Trump je pokvarjen rasist in mislim, da ne bo dočakal konca mandata. Preveč korupcije, preveč rasizma, preveč totalne nesposobnosti, pa še komaj je sposoben skupaj spraviti normalen stavek. Res ne vem kako so lahko takega klovna izvolili za predsednika. Ameriška verzija Berlusconija.
Regedit
# 31.07.2018 ob 14:20
Ameriške vrednote pa to.poznamo
threepointer
# 01.08.2018 ob 07:54
Tudi jaz Lebrona ne cenim prav visoko kot osebo. Če bi bil osebnostno samo delček tistega, kar je košarkaš, bi imel prstane že na obeh rokah. Ampak ta njegova izjava je pa zelo na mestu, original bolj kot prevod. Trump je odklon od normalnega stanja, ker se tudi ameriška družba vse bolj odklanja od normalnega stanja. Njen predsednik je samo posledica tega dejstva. Verjamem pa, da bo to predsednikovanje za ameriško družbo naredilo več koristi kot prejšnja. Iz napak se namreč ljudje največ naučimo.
YonKippur
# 31.07.2018 ob 18:26
James že trenira za Hollywood...
friks
# 31.07.2018 ob 17:25
Je pa res problem, ker v Ameriki ne obstajajo nevtralni mediji. Vsi so pozicionirani ali levo, ali desno.

Tako tudi težko verjameš raznim podatkom, ki jih na eni strani prekomerno poveličujejo, na drugi pa zmanjšujejo.

Ampak človekove besede in dejanja pa govorijo sama zase. In če nekdo za državnega svetovalca postavi ekstremnega desničarskega ideologa, potem najbrž težko govori, da je nevtralen.
drugo mnenje
# 31.07.2018 ob 18:57
upam, da lebron ni gledal 3. epizode who is america...
aljaz26
# 31.07.2018 ob 16:09
Seveda,AI je takoj zraven (kaepernick)
2px_orbitala
# 31.07.2018 ob 13:49
Trump je katastrofa od predsednika in od osebe. Ampak, če ga Lebrone sovraži še ne pomeni, da je Lebrone zaradi tega dober. Podobni se med seboj velikokrat ne prenešajo.
zamudnik
# 31.07.2018 ob 13:56
E, moj LeBron, kar sedi križemrok.
lukace5
# 31.07.2018 ob 16:44
@friks
Ja rasist in fasist ter nacist a ne? Hcerka pa Zidinja....
Branil izpade ekstremisticnih skupin? Kot takrat ko je obsodil KKK...
In kako so ekstremisticne skupine pridobile ne popularnosti? Aja, mislis ultra levicarsko Antifa;-)
Bannon je bil napaka, ni pa zasledoval nobene rasisticne politike kar je edino pomembno. Trump je dejansko naredil za crnce precej vec v manj kot dveh letih kot je zanje naredil Obama v 8. Ce ne verjames, pojdi pogledat ekonomske kazalce. Tudi me zanima zakaj je Trumpova podpora med crnci in latinosi zrastla za vec kot 100% v casu od volitev do danes in ti % se povecujejo vsak dan? Morajo biti pa res nori da podpirajo rasista, ki jim zeli samo slabo.

Sem mislil da si bolj razgledan, pa si ocitno enak naivnez kot ta pred tabo.
lukace5
# 31.07.2018 ob 16:37
Preberi kakšen časopis ali pa poglej kakšna poročila in boš hitro videl precej več kot samo 1 primer.

Tocno taksen odgovor sem pricakoval, popolnoma brez argumentov. Sem sel pogledat novice in nikjer nisem zasledil nobenega posnetka s to besedo. Link prosim. Enega primera nisi sposoben izpostaviti. Pac si se en tistih naivnezev, ki berejo MSM kot je tale portal in govorijo neumnosti. Se enkrat, en primer.
lukace5
# 31.07.2018 ob 15:03
@God Shamgod
Kako pa Trump razdvaja crnce in belce? Navedi samo en primer...
Regedit
# 31.07.2018 ob 14:19
LeBron se napihuje na polno
lukace5
# 31.07.2018 ob 13:37
LBJ se naj drzi kosarke, je ze preveckrat dokazal da o politiki nima pojma. Podoben primer je Curry, ki je pa se vecji idiot kar se tega tice...
Tenochtitlan
# 31.07.2018 ob 13:36
LeBron raje vsaj srednjo šolo dokončaj.
Citat za prebrat
link
Zlatan Ibrahimović
24
11. december 2018 ob 11:08 Zdaj vemo, da je bil Florentino Perez tisti, ki je tekmoval z Lionelom Messijem za zlato žogo, in ne Cristiano Ronaldo.
Več novic ...
Kazalo