Citat za prebrat
Kevin Kampl

Dodaj v

Kevin Kampl

22. november 2018 ob 13:52
Lepzig - MMC RTV SLO

Zame je bila reprezentanca vedno izjemen bonus, ampak zdaj se želim osredotočiti na Leipzig in več časa preživeti s svojo družino. Končno sem bil spet pri družini v Solingenu. Moj oče je že dlje časa bolan in komaj sem ga še kaj videl.

Zame je reprezentančno poglavje zaprto. Jasno mi je, da ljudje v Sloveniji tega ne razumejo. Zame in za moje telo je počitek izjemno pomemben. Če igraš, svežine ni, če bi bil zdaj na reprezentančni obveznosti, ne bi bil tako svež za prihajajočo prvenstveno tekmo.

Kevin Kampl je povedal, zakaj ne bo več igral za slovensko nogometno reprezentanco. Vir: Kicker

Prijavi napako
Komentarji
Xirz
# 22.11.2018 ob 14:02
Ok, pač njegova odločitev, edino kar ne razumem je, kako najdejo vse ostale zvezde svetovnega nogometa to svežino po reprezentančnih akcijah.
2px_orbitala
# 22.11.2018 ob 13:57
Nočem ga videt ne v Sloveniji, ne v reprezentanci.
sparky17
# 22.11.2018 ob 14:06
Jaz pa mu ne zamerim. Če so njegove prioritete nekje drugje, je bolje da je tam srečen, kot da se nekaj sili v reprezentanci. Škoda da smo izgubili takšnega igralca, zagotovo pa ni "krivda" samo na njegovi strani.
Lesinar
# 22.11.2018 ob 14:43
Zame je bila reprezentanca vedno izjemen bonus,

Zato si pa tako rad prihajal
mihatirs
# 22.11.2018 ob 15:31
realno je zaslovel in si naredu ime v klubu in ne repki...in glede na našo kvaliteto so te tekme izguba cajta...ga ne podpiram, ga pa razumem..
torcida_ce
# 22.11.2018 ob 16:15
Kaj Litmanenu tudi bilo ispod casti za Finsko igrat? Pa Giggsu za Wales (v 90. letih so bili zelo povprecni)? Pa Dwightu Yorku za TnT? Pa Weahu za Liberjo itd itd itd.
Vsi so bili bolj slavni, igrali v boljsih klubih, pa imajo precej vec nastopov za domaco reprezentanco.
Kar naj tam v Solingenu noze brusi. Vemo cigava obrt je to
mcHudurra
# 22.11.2018 ob 14:48
Ja kaj hočemo on je nosilec igre v Leipzigu in vse se vrti okoli njega. Kaj Messi - Kampl je najbolj vroč nogometaš klubi se tepejo za njegove usluge. Težko je če ima človek glavo samo za barvanje las in da mu dež ne pada v želodec.
odzajcatč
# 22.11.2018 ob 17:24
...po izjavi sodeč je star 38 let.....
Rui
# 22.11.2018 ob 15:18
Pravi razlogi se verjetno skrivajo drugje in se "umazano perilo" pač ne pere v javnosti.

Če se ne strinjaš z določenimi odločitvami, če nisi sprejet, nisi uporabljen, so stvari ki te motijo potem je enostavno bolje in lažje da se umakneš kot pa nosiš vse to v sebi na zbor, ker potem tudi na igrišču ne moreš dati vse od sebe, na koncu te pa še navijači "pohodijo" zaradi igre na igrišču. To se nabira in enostavno rajši greš kot pa da se boriš z mlini na veter.

Drugače pa Kewin ni nobenemu nič dolžan, tudi reprezentanci nič ne dolguje tako, da ne vem od nekaterim takšna nastrojenost in gonja.....

Čeprav mislim, da se bo Kek vseeno poskušal pogovoriti z njim....
BAČO
# 22.11.2018 ob 15:13
Njegova kvaliteta se je pokazala ko je prišel v Dortmund.Žal je bil za Dortmund z eno besedo preslab in tu je konec zgodb. Nič več kot povprečen igralec, nobenih presežkov.Relativno neinteligenten, fizično podhranjen in ga res ni škoda v reprezentanci ker danes je nogomet nekaj več na igrišču je 11 gladijatorjev a Kampl ni niti blizu gladijatorju.Nikoli ni "grizel" In ni dal Slovenskemu nogometu praktično nič.
glarci007
# 22.11.2018 ob 17:20
Zanimivo da si Mo Salah najde čas za Egipt...
torcida_ce
# 22.11.2018 ob 20:21
Najkvalitetnejši igralec v zgodovini Slovenije!!!????
Krampl 2 gola
Novakovič 32 golov
Ljubijankič ima več golov od njega.
Saj pa ne govorimo o frizerskem tekmovanju
boroč
# 22.11.2018 ob 17:31
Xirz
Ok, pač njegova odločitev, edino kar ne razumem je, kako najdejo vse ostale zvezde svetovnega nogometa to svežino po reprezentančnih akcijah.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Takšna (Kamplova) odločitev niti na misel ne pade nemškim, angleškim...reprezentantom in zvezdnikom. To ni v njihovi mentaliteti ali kulturi. Na Balkanu je to malo drugače, predvsem v košarki in odbojki. Mi smo država, ki ima državljane z zelo nerazvitim občutkom pripadnosti državi in narodu. Naša vzgoja v tem smislu je katastrofalna že od vrtca dalje. Vzgoja in izobraževanje je že več kot 70 let v rokah levih sil.
friks
# 22.11.2018 ob 19:13
Tem modelom mora biti kristalno jasno, da normalno inteligentni ljudje vedo, da nakladajo kot pes teče. Ne smeši se sine in povej, da se ti ne da. Jaz ti ne zamerim nič.

So reprezentanti, ki si zaslužijo spoštovanje in zaslužkarji, ki za narod niso pomembni. So kot rahel pfff v vetru.
mojir
# 22.11.2018 ob 16:27
Tako se je odločil in sedaj to spoštujmo, nanj nikakor ne računamo več - fair enaugh. Bolje to, kot pa razna razočaranja na dan zbora in obveščanje po sms. Vse to degradira reprezentanco in ji jemlje kakršnokoli možnost, da se ponovno ustvari nek kult okoli reprezentance. Sedaj so stvari jasne. Rabimo vse, a kdor noče, ga pač ne moremo siliti. Za domovino se igra s ponosom ali se ne igra.
In ja, nekaj je moral navesti, ampak so igralci, ki so bolj obremenjeni, pa igrajo na vseh frontah in nikoli ne zavrnejo državnega dresa. Po drugi strani, pa ko je v igri družina v taki, navedeni situaciji, lahko rečem samo, srečno na daljni poti. Novinarji pa dajte mir z njim, reprezentanca potrebuje pozitivne zgodbe …
miko123
# 22.11.2018 ob 14:03
Od reprezentance je dobil dober klub, sedaj, ko je potrebno pa kaj nazaj dati pa slišati noče, da bi prišel.
Venet 10
# 22.11.2018 ob 22:33
Da kontriram nekaterim zgodnjim komentarjem. Kampla ste nekateri neupravičeno pribili na križ po dveh slabih tekmah s Škoti in Slovaki, ko je celotna ekipa, pod totalnim bunkerjem Katanca, popolnoma zatajila. Včasih dobim občutek kot, da so nekateri začeli spremljati reprezentanco šele v zadnjih kvalifikacijah. V kvalifikacijah za Francijo in Brazilijo je bil Kampl naš daleč najbolj agilen, borben, agresiven in srčen igralec in to, da ni puščal srca na igrišču, so čiste buče. Takrat si reprezentance brez Kampla ni predstavljal nihče, ker je tako izstopal in bil glavni motor in gonilna sila reprezentance. Njegovo slovo je, vsaj upam tako, le TRENUTNO, kot posledica razočaranosti nad igro in rezultati reprezentance, kot tudi odnosi med igralci in na sami zvezi plus še bolni oče. Tudi Messi se je, po gromozanskem razočaranju po porazu na Copa Americi, poslovil od reprezentance in so ga potem prepričali v vrnitev in verjamem da se da tudi Kampla prepričati, če se le vodilni za zvezi s Kekom dovolj potrdijo. Če hočemo na Evro in tam kaj narediti moramo Kampla nujno imeti v ekipi in tega se upam zavedata tudi Kek in NZS. Kek ima s Kamplom pestro zgodovino, saj sta se sprla v mladih reprezentancah in bo potrebno zgladiti to in se usesti določiti športne cilje za naslednja tri velika tekmovanja in graditi kult reprezentance. Brez kakovosti na žalost ne gre, kot ste videli pri košarki so dovolj že trije vrhunski igralci in ostali, da so pomagači in se da narediti rezultat. V košarki naši ne bi bili prvaki, če bi manjkal eden od trojice Dončić, Dragić, Randolf. Na žalost le srčnost in borba nista dovolj, potrebna je tudi kvaliteta in trenutno imamo sveto trojico Iličić, Kampl in Oblak, ki res odstopajo po kakovosti in na njih je potrebno graditi, če bo manjkal že samo eden od teh treh bo res precej težje, razen če se po čudežu ne pojavi še en čudežni deček ala nogometni Dončić ... Sam osebno si na žalost res ne predstavljam, da bi lahko trenutno reprezentanca brez Kampla naredila rezultat ... To, da se bo Kampl poslovil na vrhuncu moči, je res prava nočna mora za nas ljubitelje nogometa ...
KEFLAVIK1
# 22.11.2018 ob 15:49
Kevin, who?
blazz28
# 22.11.2018 ob 19:44
Ok sej ne mislte resno da jd to pravi razlog.. Seveda da ni.. Dejstvo pa je da smo brez njega izjemno oslabljeni.. Govorimo o igralci ki je po zahovicu najkvalitetnejsi igralec v zgodovini slovenije.. No blizu je tudi ilicic samo ni konstanten.. Ampak seveda vi pametnjakovicitega seveda ne vidite kot tudi ne vidite se marsicesa drugega in zato se s tem niti ne obremnjeujete.. Obremenjujete pa se z zamenjavo mijatovica kar je se najmanj pomembno
miško5lin
# 22.11.2018 ob 16:07
Nastopanje za reprezentanco mora biti čast in moralna dolžnost vsakega športnika. Takrat se mora tudi truditi maksimalno.

Drugače pa za vsako rit raste palica...
rudes
# 22.11.2018 ob 22:52
Ne samo Mo, tudi Ronaldo, antipatičen kot samo on zna biti, kljub vsem lovorikam, x tekmam, še vedno nima problema najti čas, igrati za svojo Portugalsko.

Noče, se mu ne ljubi, OK, ni blema, samo, ne vem, zakaj nas MMC še vedno utruja z njim. Naj bo tam, kjer je srečen.
cmeraldo
# 23.11.2018 ob 10:06
Ma kaj se sekirate zaradi enega Krampla - takih igralcev je na tisoče!
Kapitan Kljuka
# 23.11.2018 ob 09:14
Od*ebi...
tomosapn6
# 22.11.2018 ob 17:57
Če bi jaz zaslužil desetino plače kot jo on, bi vsak dan igral nogomet. Kako ste ubogi. Odpočij si in naj ti bo lahka zemlja. Tako kot Udrih in številni drugi si tujec.
Domoljub91
# 23.11.2018 ob 13:02
Si se že opravičil Cesarju, legendi slovenskega nogometa, ker si zahteval njegovo upokojitev?! Pa ne samo njemu, tudi tako celotni reprezentanci kot tudi navijačem, bi se moral opravičiti za to grdo in sramotno potezo! Dejstvo je namreč, da je upokojitev Cesarja eden od glavnih razlogov za slabo igro reprezentance v Ligi narodov. Zato upam, da bo Matjaž Kek to opazil, in, potem ko ne bo več tega švabskega zdraharja (Kampla), ponovno vpoklical Cesarja.
_runis_
# 23.11.2018 ob 09:02
Brez vezni izgovori, škoda za takšno strahopetno odločitev. Veliki igralci vedno igrajo za reprezentanco, wanabee 'zvezde' pa iščejo izgovore.
Raff69
# 22.11.2018 ob 21:19
@forsberg8 g o v n o nemško marš, da te ne vidimo več tle...
In ti imaš slovensko uporabniško ime...
Sama zlobnost in pljuvanje po igralcu kateri je prostovoljno prišel igrat za domovino staršev,pa mu nebi bilo treba.Je odigral,zame osebno zadosti kvalitetno.Pa nekdo omeni število ZZ golov.Pogovarjamo se o kvaliteti igralca,kateri ustvari priložnosti,naredi višek,razigra moštvo,...Enostavno ne vidi prihodnosti pod tem vodstvom,posvetil se bo klubski karieri in jaz tukaj ne vidim problema.Hočeš ali nočeš,ni ti pa obvezno.Ni pa potrebno žalit in pljuvat po njem zaradi tega. Vsak se odloči po vesti in potrebi.Kevin Hvala,srečno še naprej v športu in življenju!
Avokado
# 23.11.2018 ob 14:14
Pa koga sploh briga...
Pa nekaj flanca o svezini...ce ai vrhunski nogometas si vedno svez saj treniras za to.
Upam da ne naletim vec na clanek o njemu.
Žeže
# 23.11.2018 ob 10:50
Nakladač, prosim da ga ne omenjate več v zvezi z našimi reprezentanti v tujini
Johnny Bravo
# 22.11.2018 ob 23:03
Takšna (Kamplova) odločitev niti na misel ne pade nemškim, angleškim...reprezentantom in zvezdnikom. To ni v njihovi mentaliteti ali kulturi. Na Balkanu je to malo drugače, predvsem v košarki in odbojki. Mi smo država, ki ima državljane z zelo nerazvitim občutkom pripadnosti državi in narodu. Naša vzgoja v tem smislu je katastrofalna že od vrtca dalje. Vzgoja in izobraževanje je že več kot 70 let v rokah levih sil.
Se nebi strinjal z tabo.
Hrvat bognedaj ,da nebi igral za reprezentanco, Srbi pa lahko menjajo repko vsake 4 leta v vseh kolektivnih športih,tako, da ne premlevajo dost zakaj koga ni.
In oboj soi v vrhu.
Mi oz. naš ???
Venet 10
# 22.11.2018 ob 22:40
Kampl je bil do grdega spora s Katancem velik patriot in je vedno pel himno najbolj na glas in srčno in kazal veliko željo, po tem sporu se je moralo nekaj zgoditi med fanti, saj med njim in ostalimi ni bilo več kemije in to je pomoje eden od razlogov njegovega slovesa, menim da ga je Jokićeva klika izolirala in bojkotirala ... Sploh se mi zdi, da nekaj smrdi med odnosi ...
brehme
# 22.11.2018 ob 19:21
Mislim, da je bil naš najboljši na igrišču, v zadnjih 5ih letih. Takega igralca Slovenija ne more zamenjati. Od tistega pisma Cesarja in še nakterih, je šlo vse samo navzdol v reprezentanci.
Srečno Kevin, spremljal te bom v Bundesligi in evropskih pokalih!
Tadex
# 23.11.2018 ob 14:00
Res bedni izgovori..
Na utrujenost se bi lahko vsi izgovarjali.. Pa glej ti top zvezdnike kako spoštljivo delujejo do reprezentance.
Družina? Lepo te prosim.. Zdaj bi se te mogli sramovati.
Nadut si pubec. V glavo ti je stoplo in nobenega spoštovanja nimaš. Ne rabimo takih...
ElTorro
# 23.11.2018 ob 09:04
Pravi razlogi se verjetno skrivajo drugje in se "umazano perilo" pač ne pere v javnosti

Klasična izjava apologetov.
Ker ne morejo prenesti tega, da igralcu pač "dol visi za reprezentanco, je treba iskati razloge "drugje", igralec pa je seveda tako plemenit, da jih ne bo javno povedal.

Ampak če so razlogi dejansko drugje, in jih ne pove, je sokriv za njih. Ne gre za pranje umazanega perila v javnosti - gre za čiste račune. Kaj ima recimo konkretno Kampl od tega, da de facto reče "ne da se mi več", namesto da reče (recimo), da ne pride, ker ga selektor ne zna pravilno uporabiti...ali pa mu ni všeč odnos predsednika NZS....ali kaj bi pač bil dejanski razlog.

Prepričan sem, da Kampl ni tako dobrodušno plemenit, da bi "krivdo" raje prevzel nase, kot pa povedal, kdo in kaj je dejanski razlog (če bi bil razlog dejansko "drugje")
petruska123
# 23.11.2018 ob 07:28
Zakaj pišete o ljudeh, ki nočejo igrati za reprezentanco?
Niti omenjat jih ni potrebno.
milkra
# 22.11.2018 ob 15:36
Pošteno povedano, vsak ima svoje razloge.
Ne vem, zakaj bi ga vsi na silo tiščali v reprezentanco, pa tudi ko je bil v njej se ga ni ravno hvalilo.
Še veliko uspešnih nogometnih let!
Hardworker
# 23.11.2018 ob 13:35
Če bi mu NZS pomahala s šopkom evrčkov, bi se hitro premislil.
Švaba je to.....
Prebujanje
# 23.11.2018 ob 10:19
Ta je vsaj povedal po resnici, medtem ko Oblak in co neke bučke prodajajo...
Samo Zakes
# 23.11.2018 ob 08:51
Smrdi, smrdi, smrdi, kako smrdi ...
kokio
# 23.11.2018 ob 07:19
Slačilnica ni enotna. xkrat se pokazalo na tekmi. Kevin se je umaknil. Najbolj elegantno kaj se pač da. Ajde, srečno, jaz ti ne zamerim :)
Frajercek
# 22.11.2018 ob 20:51
Kavčarji bodo (mogoče) počasi dojeli v čem je keč. Hočejo, da se reprezentanca gradi okoli Kampla s Kekom kot selektorjem. Ampak Kampl Keka ne prebavlja in ko je izvedel, da bo za Benedejčičem postal ravno Kek, je zaključil kariero.

Zdaj smo pa tam. Do sedaj se je vseskozi pljuvalo po selektorjih, češ da so oni krivi, ker mu ne najdejo pravega mesta na igrišču in ga ne znajo izkoristiti. Zdaj bo selektor dejansko postal favorit kavčarjev, ampak Kampl ga ne mara in je rekel reprezentanci adijo.

Kdo je sedaj kriv? Kek ali Kampl? Po kavčarskih prepričanjih noben, edini krivec je Mijatović, pa še Čeferin. Pa Katanec, ker je "poniževal" Kampla.

Itak so si pa kavčarji pripravili win-win situacijo. Če Keku uspe, bo car, če ne, bo pa kriva NZS z Mijatovićem na čelu.

Res me zanima, s čim se kavčarji ukvarjajo v življenju poleg poležavanja in celodnevnega buljenja v monitor ter komentiranja novic. Ker toliko brihtnih glav na kupu... Ma ni hudič, da če jih staknejo skupaj, bomo športna velesila, pa gospodarstvo bo preseglo Švico.
Frajercek
# 22.11.2018 ob 19:16
@Rui
Čeprav mislim, da se bo Kek vseeno poskušal pogovoriti z njim....

Si pa model. :D Kek je glavni razlog, da je zaključil reprezentančno kariero.
anitahabic
# 22.11.2018 ob 17:51
Srečno Kevin...esini igralec s potezo vec...
Tamburello
# 23.11.2018 ob 16:34
Kevin, hvala lepa...kar bodi v Leipzig-u
gregorrrin10
# 23.11.2018 ob 13:49
lejte itak je bil vedno bolj Avstrijc/Nemc, ko pa Slovenec...
petruska123
# 23.11.2018 ob 12:23
bravo ŽEŽE
mladi portugizac
# 23.11.2018 ob 10:26
Kpitan Kljuka, točno to sem želel napisat, pa si me prehiel. : )
Kakorkoli - se pridružujem sporočilu.
Rui
# 23.11.2018 ob 08:16
@Frajercek

Kot sem napisal prave razloge ne bomo nikoli izvedeli, vendar so sigurno problem odnosi med igralci oz. določeni igralci in njim v repki. Ampak to ni od danes to so stvari katere se vlečejo že dlje časa in prepričan sem da ga ti določeni obravnavajo kot nekega tujca, ga izolirajo,....

Mislim, da je Kampl tudi že vseskozi (po odhodnih Nove, Cesarja, Birse) prepričan da bi moral biti on (poleg Jojota in Oblaka) eden izmed vodij te reprezentance, za kar pa očitno nima podpore določenega dela znotraj reprezentance....

P.S. Vsi Komentarji glede njegovega počitka so pa brezpredmetni, ker pač nekaj mora izjaviti, tako da nima smisla, da se preveč "vžigate" na to izjavo,....
nino10
# 22.11.2018 ob 22:25
Če so prioritete druge bi moral razmišljati prej, ne pa da smo mu dali vse, mu pustili da je prava primadona, pripeljal pa nas je med 38 v Evropi...
Ob Kamplih in podobnih bo očitno res potrebno najeti nekega specialista, ki bo precenil a je igralec sploh voljen igrati ter se boriti za svojo domovino. Seveda mišljeno da ne bo tega izkoristil ter se pobral ko si bo zadeve postlal kot v primeru Kampl (prestop v velik klub, boljša pogodba, prepoznavnost, sponzorji...).
Za očeta mu želim vse najbolje, za družino pa prav tako. Uživaj na stara leta v svoji Nemčiji.
Raff69
# 22.11.2018 ob 21:21
Se opravičujem Zahotu,omenjen je bil Novaković,a isti šmorn.Princip je isti.
Citat za prebrat
link
Peter Prevc
5
16. december 2018 ob 22:10 Za mano je že 21. tekma v Engelbergu. Danes sem zadovoljen z zanesljivo uvrstitvijo v finale in dvema korektnima skokoma.
Več novic ...
Kazalo