Polona Hercog se po zmagoslavju v Bastadu v sredo odpravlja v London na olimpijske igre. Foto: Reuters
Polona Hercog se po zmagoslavju v Bastadu v sredo odpravlja v London na olimpijske igre. Foto: Reuters

Zdaj bolečin ne čutim več in zdravniki pravijo, da se običajno te poškodbe ne ponavljajo. Na turnirjih me zdaj spremlja tudi osebni fizioterapevt.

21-letna Polona Hercog je v nedeljo postala prva Slovenka, ki je ubranila naslov na turnirjih WTA, hkrati pa se je z drugo turnirsko zmago v karieri na večni lestvici slovenskih igralk prebila na tretje mesto. Toda pred dvema mesecema je bila Hercogova v skrbeh, ali bo sploh lahko nadaljevala kariero.

Bolečine v spodnjem delu hrbta so jo začele ovirati zgodaj spomladi. Nekaj časa jih je še uspešno prenašala, se vmes uvrstila tudi v polfinale turnirja v Charlestonu, nato pa so postale vedno hujše. Po zdravniških pregledih in slikanju so ji zdravniki pred Rolandom Garrosom priporočili tri tedne počitka, vendar se je bolečina v Parizu znova pojavila.

"Zdravniki so me zaradi bolečin vnovič napotili na pregled z magnetno resonanco, ki je pokazal blago stresfrakturo na križnici. Odločili smo se, da moramo ukrepati in poskušati čim prej pozdraviti poškodbo. Zato sem odšla k priznanemu fizioterapevtu na Kanarske otoke, kjer sem dvanajst dni hodila na različne terapije."