Citat za prebrat
Robert Koren. Foto: EPA

Robert Koren

1. november 2018 ob 10:40
Dravograd - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Nisem dovolj blizu reprezentance, da bi točno vedel, sem pa zunanji opazovalec. Videti je, da se zberejo, odigrajo in gredo. Ne vidi se prave klime z vodstvom reprezentance.

Vedno sem za domačega selektorja. Imamo dovolj kakovostnih trenerjev v Sloveniji. Tudi pri Matjažu Keku so bili številni skeptični, a je na koncu dokazal, da je pravi selektor. Iz moje generacije je veliko igralcev, ki so finančno neodvisni, in vsi delamo v manjših okoljih. Mi smo tukaj, da pomagamo. Če kdo misli, da lahko pomagamo, naj samo pove.

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance Robert Koren, ki je še v lanski sezoni odigral sedem tekem za Dravograd v tretji ligi, se želi dokazati v vlogi trenerja. Odkrito je ponudil roko tudi za pomoč slovenski reprezentanci, TV Slovenija.

VIDEO
Koren: Pri reprezentanci ni prave klime
Prijavi napako
Komentarji
Zlobni genij
# 01.11.2018 ob 21:19
Seveda jim lahko pomagate. Zavrtite jim celotnih 90. minut tekme v Ljudskem Vrtu proti Rusom in jim odkrito zastavite vprašanje, oziroma, jih odkrito vprašajte, če so zmožni Slovenijo popeljati na veliko tekmovanje z nenehnim popravljanjem svojih frizur in brcanjem nogometne žoge v prazno? Vem vsaj za tri kandidate, ki bi zagotovo med vprašanjem pogledali stran. ;)
torcida_ce
# 01.11.2018 ob 20:55
Kot rečejo Hrvati: ne laja pes za vas ampak za sebe
Etienko
# 02.11.2018 ob 03:10
krjen3@
To ni Manager igrica na racunalniku,da bi kar tri tu vzel pa tri tam...to se v šurc rekreacijski ligi ne gre ne da bi v reprezentanci slo. Kot prvo treba menjati celotno vodstvo NZS ker nimajo pojma o tem kaj delajo. Ni vse bil Kavcic kriv,on je bil kriv se najmanj....tam navezo Ceferin-Katanec-NZS vprasajte zakaj je Kavcic sploh pšostal selektor ker to je samo njim jasno! Ta razpuscena banda rabi selektorja z avtoriteto,te pa ni ze mel Katanec vec ne da bi jo Kavcic mel...pa ravno Koren bo čivkal nekaj,ki je bil glavni vodja ko se je za premije slo,komu vec pripada kar naenkrat pa komu manj....pa je potem zaradi tega prislo do razpada sistema da je še na koncu Kek moral oditi....praznoglavec,ja samo tebe se rabimo v reprezentanci...tam kje si tam samo bodi!
realist65
# 02.11.2018 ob 07:10
Točno to manjka reprezentanci. Sem ga videl na turnirju z otroci v Jastrebarskem. Cel dan je bil z njimi in na koncu so bili prvi. Naš trener pa je bil že pijan in je s sončnimi očali vodil tekmo itd. Pa tudi sedaj dobro delajo v Dravogradu, kot vidim. Bravo g. Koren skupinski duh zmaga.
sarkozy
# 02.11.2018 ob 10:31
ma kaksne tle trosite,res na nivoju vrtca...Koren ni bil kriv za odhod Keka,niti ne za neke razdore kot nekateri tle omenjate,vedno so bile tezave v strukturi samega NZS-ja in zaradi njih so vecina bile tezave in ne zaradi igralcev,in tile fantje od prej so na igriscu vedno puscali vec sebe kot pa vecina zdajsnih igralcev

pa tudi Koren s tem ko je ponudil pomoc ni imel v mislih,da bi igral haloooo
zabowski
# 01.11.2018 ob 22:12
Imamo dovolj kakovostnih trenerjev v Sloveniji.

po taki glupi izjavi, ne rabim nič več slišat od njega.
gospod iskreni
# 02.11.2018 ob 13:07
Ko je bilo potrebno je bil najboljši. Takega igralca današnja reprezentanca nima. Pravi vodja.
Gost 111
# 02.11.2018 ob 08:13
Robi tvojo pomoč je reprezentanca prej potrebovala pa ste se šli neke svoje igrice zato se tudi sedaj ne rabite ponujati !
Najboljše je da ima vsak reprezentant svojega človeka ( bivša generacija ) za komunikacijo z NZS in selektorjem recimo :
Oblakov zastopnik bi bil Handanović ; Zahovićev bi bil Novaković, Krhinov recimo Koren samo za vsakega niti ne bo problem najti zastopnika problem je Jokiću najti ustreznega zastopnika
realist65
# 02.11.2018 ob 12:43
/zabowski

Ne vem, če nisi ti bolj glup, kot je on, halo.
aufbiks
# 02.11.2018 ob 07:51
Ko je igral, je bil boljši od večine sedanjih zveznih igralcev, toda gole je dosegal kot Deco - skoraj vedno se je žoga po strelu od daleč odbila od koga pred golom in tako prevarala vratarja. Bil je pa sokolovodja punta proti vodstvu NZS-ja v boju za pravi... aja, ne keš. Očitno mu je zmanjkalo denarja, drugače si ne znam razložiti, zakaj bi želel zasesti položaj, pri katerem javnost ocenjuje tudi nastope na novinarskih konferencah.
krjen3
# 01.11.2018 ob 22:56
Če kdo misli, da lahko pomagamo, naj samo pove.

Prijazno, vendar...tisti ki gre v reprezentančni pokoj, naj tam tudi ostane. Imamo dovolj mladih igralcev, ki jih je treba vključiti v gradnjo reprezentance (za razliko od "dovolj kakovostnih trenerjev v Sloveniji"). Pobrati je treba tri, štiri taboljše Slovence iz Maribora in Olimpije, s tem bo imela reprezentanca dušo, zraven pa še taboljše igralce iz tujine. Če ne bo trener Kek, naj bo vsaj nekdo iz tujine (vendar ne iz Balkana). Wake up.
SUGS
# 02.11.2018 ob 15:29
Koren je bil najpomembnejši člen najboljše izvedbe slovenske reprezentance v zgodovini in pravi profesionalec.

Ja, on lahko pomaga
sarkozy
# 02.11.2018 ob 14:34
tocernilec

Kek ni odsel zaradi igralcev,ampak zato ker ni imel podpore od vodstva NZS,ja imel je tudi nekaj sporov z igralci,ampak ni bil to razlog za odhod... igralci pa so na igriscu dali vec od sebe kot pa ti sedaj,kaj so pocel zunaj igrisca pa nisem nic govoril,tu je potem odlocitev na selektorju kako bo reagiral,in tako se krog zakljuci ponovno pri podpori NZS ki rado pusca da se igralci vedejo zvezdnisko in za to niso skoraj nikoli kaznovani
Regedit
# 02.11.2018 ob 13:09
On bi lahko bil selektor.sm za
realist65
# 02.11.2018 ob 12:41
Tako, kot si je sedaj začrtal ekipo U-15 je na pravi poti, da popelje Dravograd kam spada, trenutno v II. ligo, Ampak generacije mlajših pa bo naučil kaj je trdi nogomet. Izkušnje ima, kar bo pridno vcepil mlajšim generacijam Dravograda. Samo dobro za slovenski nogomet. Videl in se prepričal.
Če nimajo prihodnosti pri nas (zaradi jugovičev) , Avstrija je blizu. (še boljše).
tocernilec
# 02.11.2018 ob 12:32
Sarkozy, 'tile fantje od prej' niso bili vedno super, do SP v JAR da, potem pa žal ne več. Tudi zato je Kek moral iti.
mojo
# 02.11.2018 ob 08:24
Lej sej zele se bo smučarija začela ejga :)
realist65
# 02.11.2018 ob 14:36
/kolesar112

Ja pri nas še velike firme, kot je PP Ptuj ne vlagajo v nogomet. Se pa dobro ve, da daljši obstoj Drave brez velikega pokrovitelja ne more biti. Tako tudi g. Koren, ki si je s svojim garanjem, ( kdor igra zares je res garanje) sam prislužil, ne more sedaj zastaviti vsega denarja in končati, kot npr., odsluženi igralci, ki se sedaj motajo okoli Zahovića.(če ne bi tak propadli). On se je verjetno odločil, da bolj kot z denarjem pomaga s svojim znanjem, kjer se že kažejo rezultati Dravograda.
kolesar112
# 02.11.2018 ob 13:14
R. Koren
Iz moje generacije je veliko igralcev, ki so finančno neodvisni, in vsi delamo v manjših okoljih.

Če ste finančno neodvisni, bi bilo bolje, da bi prešli v nekoliko večje okolje, torej izven cone udobja. Beri: med velike ribe, torej v neposredno gospodarstvo. S tem bi lažje financirali, (tudi iz svojega žepa) in na najlepši možni način pomagali slovenskemu nogometu.

V tujini je povsem samoomevno, da če se čutiš za kaj sposobnega, v to vložiš čas in svoj denar, če si pri tem uspešen vse povrneš v x- kratniku. Pri nas bi pa vsi samo nekaj svetovali in sestankovali.
Citat za prebrat
link
Jadon Sancho
9
14. november 2018 ob 13:20 Če ti angleški klubi ne dajo priložnosti za igro, potem je odhod v tujino vedno realna možnost. V tujini so pripravljeni, da preverijo tvoje sposobnosti.
Več novic ...
Kazalo