Foto:
Foto:

Vsi so me tolažili, a to mi ni veliko pomagalo. Celotno dirko so vozili zame, številne kilometre so me ščitili. Vsi so zatrdili, da se z veseljem vrnejo na naslednji Tour in vse skupaj ponovijo.

V preteklem tednu sem imel lažji prehlad. Vzel sem antibiotike in mislil, da bo po prostem dnevu vse skupaj precej bolje. Ravno v torek se mi je telesna temperatura povišala. Skušal sem normalno jesti, veliko sem popil tekočine, a zjutraj sem se zbudil in nisem se počutil dobro. Nisem imel nobene noči v nogah, to se je seveda na težkih vzponih takoj poznalo. Nekaj časa sem še računal, da bom uspel priti do cilj, tak dan se pač zgodi v zadnjem tednu največjih dirk. Če bi uspel zdržati do predzadnjega klanca, verjetno ne bi izgubil veliko časa. Tako sem popustil že takoj na začetku in razočaranje je zares veliko.

Kapetan ekipe BMC Tejay Van Garderen je v sredo odstopil na 17. etapi Dirke po Franciji. Bolezen ga je popolnoma izčrpala, imel je hud glavobol in hitro je precej zaostal za glavnino. Američan je bil na tretjem mestu in v odličnem položaju v boju za stopničke v Parizu. Zdaj se bo z ženo vrnil v Nico, kjer ima stanovanje. Vsekakor bo spremenil načrt do konca sezone, morda bo nastopil na Dirki po Španiji ali pa na svetovnem prvenstvu v Richmondu, Reuters.