Foto:
Foto:

Med dvobojem moram biti tiho. Sama sem nekajkrat to prekoračila in komaj ubežala izključitvi. Pravila velevajo, da ko dvoboj teče, je treba biti tiho. Sem pa bila po vsakem čisto rdeča. Zelo naporno je, toliko energije in živcev pustiš gor, kot da bi se sam boril.

Imam 70 kilogramov. Prej nisem imela težav, pred štirimi leti pa bum, kilogrami so šli kar gor. To je sicer normalen proces in zelo težko bi bilo pred vsako tekmo težo zbijati. Res je, da sem pridobila mišično maso, a tudi maščobe se kljub obilici težkih treningov nekaj nabere. Za Rio 2016 se ne vidim na blazinah, tudi za letos, ko je tam svetovno prvenstvo, kot tekmovalka ne. Trener Fabjan mi ne pusti, da bi poskusila. Pravi, da še nisem pripravljena. V začetku aprila sem bila bolna, dva tedna sem preležala v postelji, in treba je bilo spet skoraj od začetka. Se pa v Braziliji vidim ob blazinah kot trenerka.

Olimpijska prvakinja v judu iz Londona Urška Žolnir je evropsko prvenstvo v Budimpešti prvič spremljala v vlogi trenerke. Na prvenstvu stare celine je bila pomočnica glavnega trenerja Marjana Fabjana in je bdela nad boji Tine Trstenjak, Anke Pogačnik in Nine Miloševič. Žolnirjeva, ki je osvojila že dve olimpijski kolajni, je razkrila, da je v vlogi trenerja najtežje biti tiho. Z mislimi pa je tudi že v Riu, kjer bodo na sporedu naslednje olimpijske igre, toda v Braziliji Žolnirjeva zlata ne bo branila (Vir: STA).