Citat za prebrat

Dodaj v

Zmago Sagadin

2. junij 2018 ob 07:40
Ljubljana - MMC RTV SLO

Pripravljen bi bil pomagati Olimpiji, če bi se jasno in glasno zastavil projekt Evroliga. V Evropi je morda pet trenerjev sposobnih tak projekt peljati po vzorcu, ki je v Sloveniji edini možen.

To pomeni, da je osnova produkcija, ne pa tujska legija. Z denarjem Slovenija nikoli ne bo mogla konkurirati bogatim klubom. Treba bi bilo postaviti tak projekt in vanj vključiti vso pamet, ki jo premoremo v Sloveniji.

Kvaliteta v Evroligi dramatično pada. Vsi bežijo v Ligo NBA, ki dejansko samo pokaže s prstom in vzame vse, kar je dobrega. V Evropi v glavnem igrajo tretjerazredni Američani, ki so nosilci v večini klubov, le tu in tam je kakšna izjema, kot je recimo naš Dončić, ki prevesi tehtnico. Sicer so to večinoma Američani, ki ne morejo v Ligo NBA ali njeno razvojno ligo. Pridejo v Evropo in tu so carji. To mi ni všeč, saj samo slabi evropsko košarko.

Kvaliteta evropske košarke je taka, da se lahko relativno hitro pride na visoko raven. Mislim, da bi se dalo v dveh letih dalo priti na evroligaško. Seveda je za to potrebno znanje in izjemen vložek dela. Ne toliko tudi denarja, saj na začetku denar ni bistven. Ko pa prideš na resno raven, je tu dvorana Stožice z 12.000 mesti. Če je polna, to pomeni igro velikih številk in denar kar sam pada z neba. Gre za resen projekt, ki pa se ga v Olimpiji niso lotili. Dokler se ga nekdo ne bo, mene ne bo zraven. Nič mi ne manjka, sem v pokoju, malo sem na Krku in malo v Ljubljani.

Zmago Sagadin je v pogovoru za EkipoSN poudaril, da je kakovost klubske košarke v Sloveniji vse slabša, mladi talenti odhajajo v tujino. Pred dobrim letom se je dobil s predsednikom Petrola Olimpije Tomažem Berločnikom in z direktorjem Romanom Liscem in jima povedal, kako bi lahko najbolj pomagal. Še vedno zelo podrobno spremlja Evroligo, gleda končnico Lige NBA, slovenske lige pa ne, ogledal si je le finalno serijo med Petrolom Olimpijo in Krko.

Prijavi napako
Komentarji
Tuemsi
# 02.06.2018 ob 20:39
Zmaga je res mogoce malce povozil cas ampak strokovnosti mu pa prosim lepo ne ocitati. On je bil leta 2000 deset let pred casom - to so besede Nevena Spahije, ki je bil takrat njegov pomocnik. Zadnjic sem gledal intervju s Spahijo, ki je bil ze vsepovsod, tudi v ligi Nba pomocnik najboljsega trenerja leta 2015 Boudenholzerja in ko ga je novinar vprasal kdo je bil najboljsi s katerim je delal je rekel Zmago Sagadin. Toliko o tem..
Taadey
# 02.06.2018 ob 20:32
Zmago je super Strokovnjak, eni ga skoz kritizirajo, češ, da je celo on med tistimi, ki so krivi za Upad tedanje Olimpije in velike izgube, a vseeno mislim, da je vseeno eden izmed bolj zaslužnih za največje uspehe pri Olimpiji, tisto smo vsi radi Gledali. Danes pa je težko, ker je našo gospodarstvo malo, da vse to pokrije, vse športe... plus tega so vložki v športu danes toliko večji, mali klubi težko konkurirajo res tistim najboljšim... da pa se z dobrim delom, dobro ekipo in borbenostjo storiti mariskaj.
torcida_ce
# 02.06.2018 ob 21:11
Zmago je strokovnjak, zaslužen za največje uspehe slovenske KLUBSKE košarke, stesal je igralce kot Jasikievičus, Welsch, Stepania, Milič... Lahko bi naštevali do jutra.
Sprašujem pa se, če se lahko prilagodi sodobni košarki. Tudi Maljković je bil velik strokovnjak, pa enostavno več ni za na klop.
Ne kritiziram, sprašujem se...
Eagle_1
# 02.06.2018 ob 20:50
Polemike gor dol Zmago Sagadin je strokovnjak!
torcida_ce
# 03.06.2018 ob 10:40
Ni res. Olimpija je igrala final four let 96. Kaj se je od takrat spremenilo v nogometu? Nič. Uvedla sta se dva sodnika za golom, pa nekaj se je eksperimentiralo z zlatim pa srebrnim golom.
V košarki se je napad skrajšal na 24 sekund, uvedle so se četrtine, kar naprej se spreminjajo pravila glede izvajanja prostih metov (koliko za kakšen prekršek itd.). Sve to zahteva tudi taktične spremembe.
Glede Evrolige pa - Zmago govori resnico. Kakšna je to Evroliga brez vidne vloge Italijanov, Francozov? Hrvate, Srbe in nas ne bom niti omenjal? Kakšna je Evroliga ko ima CSKA v ekipi 4 Američane in še 3 druge tujce??? V prvi peterki pa en Rus in 4 tujci. Sramota ruske in evropske košarke.
Sanmaranzano
# 03.06.2018 ob 03:23
Sedaj ko minusa ni vec, se spet ponuja za delo ki ga najbolje obvlada:

Ustvarjanje velikega minusa
Johnny Bravo
# 03.06.2018 ob 03:03
Stare stukture, kot¸so Lisac, Sagadin, Lorbek... ne peljejo v perspekeptivo, to so še vedno priskledniki, ki so dovolili razpad sistema na osnovi osebne materialne pridobitve. Golazen do konca.Sedaj pa ko je inštitucija Olimpija v kur...imajo oni rešitev !!!! kako bodo spet odpiral razne trr-je.
slovannn
# 02.06.2018 ob 22:19
Slabi tujski legiji je potrebno narediti konec v vseh športih. V vsakem moštvu je lahko par tujcev, ostalo pa domači predvsem mladi igralci. Slabo je tudi, ker igra toliko starejših iztrošenih igralcev v vseh klubih.
slaya
# 03.06.2018 ob 00:07
Zmago se je poredil kot Mike Tyson. Njegova sposobnost knockautiranja nasprotnika je temu primerna pri enem in drugem.

Ne, Zmago, ne potrebujemo tebe kot rešitelja. Ni še minilo dovolj časa, da bi pozabili na vse zgodbe, ki so se lepile nate. Poskušaj ponovno čez 10 let.
Gandhi1
# 03.06.2018 ob 11:44
Zdej ga je ze mogoce povozu cs. Je bil pa to najveci strokovnjak za delo z mladimi v tem delu Evrope. Globok poklon, tega mu noben ne more vzet.
Lesinar
# 03.06.2018 ob 06:08
Segedin, povedi nas!
papi43
# 02.06.2018 ob 23:54
Zmago, legenda in vrhunski strokovnjak za basket. Igralci so se ga bali, gledalci so ga imeli radi.

Ampak Zmago se je postaral "za dobrih 40 let" (kot pravi v pesmi Andrej Sifrer) in ravno toliko se je postaral svet ter z njim evropski kosarkarski trg. Kje in kako bi Olimpiji danes lahko pomagal sam najbolje ve, zagotovo pa to nista naslednji dve podrocji: Zmago ne more biti trener in Zmago ne more imeti dostopa do klubskih financ.
planino
# 03.06.2018 ob 04:37
Vsak od nas dela nekaj od česar lahko živi- Tudi šport je danes samo delo. Če nisi talent delaš bolj kot ostali in si uspešnejši. Če to ne pomaga se dopingiraš. Lažje je v ekipnih športih kjer lahko manj sposobni preživijo, ker tisti, ki ne znajo živeti pač plačujejo drage vstopnice, da se jim nekaj dogaja.
Drugače je pa podjetniški projekt gospoda Nesteroviča z reprezentanco pokazajtel kako sposobni smo Slovenci. Enako se dogaja tudi v gospodarstvu. Škoda je le, da naša politika v sodelovanju s tujimi obveščevalnimi službami (beri lobisti) v veliki meri nevtralizira te uspehe.
Bivši uporabnik
# 03.06.2018 ob 00:11
@Krepki Zmago ni v penzionu, trenira žensko "seniorsko" ekipo.
ŽogaJEokrogla
# 03.06.2018 ob 14:16
Zarad tega ker so na KZS pred evropskim 2011 najel Maljkovića in ne Kokoškova, smo mi izgubili 3-4 prvenstva in mogoče tud še kakšno medaljo. Sagadin je zame pa isti gobec. Košarka se je tok spremenila v zadnjih 10 letih, da taki dinozavri nimajo več kaj zraven iskat.
jasej1
# 03.06.2018 ob 12:46
Zmago zavaja. Lisac ga je želel pripeljati, ampak v upravnem odboru ni imel podpore, razen Mermala. Skratka, Olimpija ni želela njega, ne pa on Olimpije.

Sicer pa ni dvoma, Sagadin je največji slovenski trener v zgodovini.
Quatebriga
# 03.06.2018 ob 11:15
Zmago je bil strokovnjak pred 20 leti, ko se je igrala drugačna košarka in so bile druge razmere. Ja, morda bi uspel tudi danes, ampak tega nihče ne ve. Ne verjamem pa, da je vredno poskusiti, ker je poleg znanja in uspehov prinesel tudi milijonske dolgove. Tudi tu je bil strokovnjak.
RoKo
# 04.06.2018 ob 08:56
Rajši ne Zmago.
Johnny Bravo
# 03.06.2018 ob 17:06
Če je že tak strokovnjak, kaj ima za pokazat, odkar je pred 10 in več leti šel iz Olimpije.
Sedaj se pa pusti prosit, da pomaga.Naj kar na Krku vodi in trenira balinarsko lokalno društvo.
To, da mu pa nič ne manjka, pa zelo verjamem.
primos
# 03.06.2018 ob 10:40
škamp
poglej si kako so včasih metali proste mete

toliko o enaki košarki
Belphegor
# 03.06.2018 ob 04:36
Kvaliteta v Evroligi dramatično pada.

Evroliga je iz leta v leto boljša, nivo je maravnost strašen. Košarka je fenomenalna!

pomeni igro velikih številk in denar kar sam pada z neba.

Je bil strokovnjak, ampak stik z realnostjo je pa vseeno treba imeti. Če bi bil tak oh in sploh, mislite da ga ne bi nihče angažiral? Njegova košarka se je končala pred 20 leti. Danes do stvari pač drugačne.
gregorrrin10
# 03.06.2018 ob 01:10
brehme

# 02.06.2018 ob 21:15


aha, si se raje osredotočil na dolgčas imenovan nemška fuzbalska Bundesliga in častenje njihovih klubov in repke?
GeorgeB
# 04.06.2018 ob 00:25
Sem pa vesel, da Vilfana ne bo v parlamentu...
Tip ni kot politik za šport naredil popolnoma ničesar. Nazadnje je celo pomagal Športni loteriji, da ostaja monopolist na trgu stav in da bo zaradi tega celoten slovenski šport še naprej brez denarja.
Karma Peter, karma... :)
bolekalolek
# 03.06.2018 ob 22:14
"ali njeno razvojno ligo"...to je pa dejansko dales od resnice. igrlaci v G-ligi so: novinci(ki imajo NBA kontrakt pa se kalijo), taki ki bi se enkrat radi poskusili za v ligo NBA (two way contract) in tisiti ki so enostavno filer. Redko kdo bo v g ligi ostal dlje od sezone ali dve ce nima nba pogodbe in vecin po letu ali dveh zapustijo g ligo in podpisejo v evropi ce dobijo priloznost. Recimo Tavares je igral pri Raptors 905 in potem podpisal za Real Madrid. Se pravi vsi za katere je NBA long shot podpisejo za evropski klub, ce le lahko. Razlog? Place. Igralci ki imajo ti tw-way contract ki igrajo za oba kluba zasluzijo 75 k USD, tisti z G ligo pogodbo pa 35k USD.
škamp
# 03.06.2018 ob 08:30
ob prebiranju komentarjev se vedno razveselim velike količine strokovnjakov, ki komentirajo določeno temo.

Zmago je CAR!

za koliko se je košarka spremenila?
- meče se na koš
- podaja se soigralcem
- žoga se vodi
- igra se obramba
in to je to
tudi igra Altletika iz Madrida je zastarela pa so letos zmagali evropsko ligo.
ni zastarelih stvari, so le smešni komentatorji!
dante123
# 03.06.2018 ob 05:43
Velika cvetka je že to da je ameriška razvojna liga boljsa kot evroliga. Vseeno je evroliga druga najmočnejša liga za NBA.
Drugače pa ta človek nima vec kaj iskat v danasnji hitri košarki, ki vse bolj temelji na trojkah.
Krepki
# 02.06.2018 ob 19:47
Zmago, prosim ne... ostani v penzjonu
brehme
# 02.06.2018 ob 21:15
Zaradi trenerjev, kot je Sagadin sem sredi 90ih končal z gledanjem košarke. Obupen dolgčas. Ena najboljših odločitev v življenju.
Citat za prebrat
link
Robert Prosinečki
16
17. oktober 2018 ob 11:56 Večkrat sem že povedal, da sem bil v stikih z Nogometno zvezo Slovenije in da sem se pogovarjal s predsednikom zveze, a potem se nismo dogovorili za sodelovanje. Kaj naj vam zdaj rečem?
Več novic ...
Kazalo