Kimi Räikkönen nikakor ne najde pravih nastavitev za svoj ferrari F14 T. Več tednov ima že težave s podkrmiljenjem, torej nestabilnostjo in odnašanjem oziroma uhajanjem sprednjega dela dirkalnika v zavojih. Foto: EPA
Kimi Räikkönen nikakor ne najde pravih nastavitev za svoj ferrari F14 T. Več tednov ima že težave s podkrmiljenjem, torej nestabilnostjo in odnašanjem oziroma uhajanjem sprednjega dela dirkalnika v zavojih. Foto: EPA


Svetovni prvak iz sezone 2007 se že celo sezono privaja na svoj ferrari F14 T, a ga nikakor ne osvoji. Ko že kaže, da se mu obetajo boljši časi, mu vedno kaj zagode in prekriža načrte. Tokrat je imel v ZDA še vedno težave s podkrmiljenjem - sitnost, ki se vleče že kar nekaj tednov.
V iskanju pravih rešitev
"To je bil zame spet eden zelo težkih dirkaških koncev tedna. Imel sem podobne težave kot na Japonskem. Ves konec tedna nam je težave povzročalo podkrmiljenje, ki nam ga nikakor ni uspelo odpraviti. Zaradi tega je na dirki mogoče pričakovati, da boš sprednje gume popolnoma uničil," je sedmi sili dejal Räikkönen, ki je na 17 dozdajšnjih dirkah zbral zanj sila skromnih 47 točk, s katerimi v dirkaškem seštevku za svetovno prvenstvo v formuli ena zaseda šele 12. mesto. "Sovražim položaj, v katerem sem se znašel. Na stvari, ki se dogajajo, nimam vpliva in jih ne morem rešiti," je še povedal in poudaril, da ga najbolj moti predvsem to, da mu skupaj z inženirji in mehaniki ni uspelo odkriti izvora vseh težav z dirkalnikom. "Poskusil sem na določenih mestih voziti počasneje, a to vseeno ni omejilo večje obrabe gum. Vsega skupaj res ne razumem," je dodal.
Vesel bi bil kakršne koli pomoči
Räikkönen se z italijanskim moštvom zdaj vrača v Interlagos - na prizorišče svoje največje zmage v formuli ena, dirke za VN Brazilije leta 2007, ko si je z neverjetnim razpletom tudi zagotovil prvi in za zdaj edini naslov svetovnega prvaka. 35-letnik upa, da jim bo težave do prihodnjega konca tedna uspelo odpraviti. "Nezmožnost odpravljanja napak je frustrirajoča! Upam, da bomo ta teden našli pravilne odgovore na številna vprašanja. Vesel bi bil kakršne koli pomoči. Jasno, vsi si pomagamo med seboj, a težave bi že zdavnaj lahko odpravili, če bi vedeli, kaj jih povzroča," je sklenil.