Jacques Villeneuve je prepričan, da je Sebastian Vettel (na fotografiji) izgubil status prvega dirkača pri Red Bullu. Foto: EPA
Jacques Villeneuve je prepričan, da je Sebastian Vettel (na fotografiji) izgubil status prvega dirkača pri Red Bullu. Foto: EPA

Ko izgubiš nadzor nad ekipo, medtem pa se začne pozornost usmerjati k drugemu dirkaču, je vsega konec. Vettel je končal pri Red Bullu, nujno mora zamenjati moštvo.

Sebastian Vettel
V zadnjih treh letih pred letošnjo sezono Vettel trikrat ni končal dirke. Letos mu je to številko uspelo doseči že po osmih dirkah - odstopil je v Avstraliji, Monaku in prejšnji konec tedna v Avstriji (na fotografiji). Foto: EPA


Vettel v letošnji sezoni ne blesti. Potem ko je prevladoval v svetu formule ena v zadnjih štirih sezonah, je letos zaradi spremenjenih predpisov in novih pravil zgodba precej drugačna.

Se strinjate z Villeneuvom?
Ima nekdanji svetovni prvak prav, ko pravi, da mora Vettel zamenjati moštvo? Ima v avstrijskem moštvu novinec Ricciardo res prednost pred štirikratnim svetovnim prvakom? Bi moral Vettel kariero nadaljevati pri Ferrariju ali katerem drugem moštvu? Vabljeni h komentiranju pod člankom.

Aktualni svetovni prvak se nikakor ne more navaditi na novi dirkalnik RB10, na dirkah ima številne težave, za nameček pa na kvalifikacijah in nedeljskih preizkušnjah izgublja še boj z moštvenim kolegom Danielom Ricciardom.
V moštvu dajejo prednost Ricciardu?
Villeneuve je prepričan, da bi moral 26-letni Heppenheimčan zapustiti moštvo iz Milton Keynesa, saj naj bi se to že osredotočilo izključno na Ricciarda. "Sebastian je osvojil štiri naslove svetovnega prvaka. Toda zdaj v moštvu z njim ravnajo tako, kot so ravnali z Markom Webbrom," je v pogovoru za spletni portal OmniCorse dejal Kanadčan. Dodal je še: "Kot vse kaže, so se v moštvu odločili, da bo imel Ricciardo prednost. Zdaj bodo želeli 'ubiti' Sebastiana, saj ne izpolnjuje in tudi ne more izpolniti njihovih pričakovanj." Vettel se je zaradi letošnjih predstav znašel pod plazom kritik, nekaj ostrih je na svoj račun slišal tudi od kolegov iz moštva, na čelu z motošportnim direktorjem dr. Helmutom Markom. "Ko izgubiš nadzor nad ekipo, medtem pa se začne pozornost usmerjati k drugemu dirkaču, je vsega konec. Vettel je končal pri Red Bullu, nujno mora zamenjati moštvo," je prepričan svetovni prvak iz leta 1997.
Se bo sprostilo mesto pri Ferrariju?
Villeneuve kot eno izmed destinacij nemškega dirkača vidi Ferrari, ki letos prav tako ni zadovoljen s predstavami enega izmed svojih dirkačev - Kimi Räikkönen ne izpolnjuje pričakovanj in za zdaj še ni pridobil zaupanja predsednika moštva Luce di Montezemola, ki si je od letošnje sezone obetal veliko. Nezadovoljen je tudi drugi dirkač Fernando Alonso, ki se v ferrariju ne more enakovredno kosati z najboljšimi. "Kdo pravi, da so vrata pri Ferrariju zaprta? Prepričan sem, da ima Fernando vsega dovolj in da se mu ne ljubi več neprestano garati za prazen nič. Menim, da je do dirkanja v ferrariju izgubil voljo že pred dvema letoma. Ekipo je vlekel iz sivega povprečja, tega najbrž sam ne bo mogel več početi," je še povedal Villeneuve.

Ko izgubiš nadzor nad ekipo, medtem pa se začne pozornost usmerjati k drugemu dirkaču, je vsega konec. Vettel je končal pri Red Bullu, nujno mora zamenjati moštvo.