Foto:
Foto:
Nekatere hiše so poplavljene
Kupi toče so od daleč spominjali na sneg
Poljščine so močno poškodovane

Toča je poškodovala precej avtomobilov, neurje je odkrivalo strehe, dež je zalival kletne prostore, ponekod pa so se sprožili tudi zemeljski plazovi, ki so zasuli ceste.

O škodi zaenkrat na regijskem centru za obveščanje še ne poročajo, dežurne ekipe so še vedno na terenu, opozarjajo pa, da je mnogo cestišč zalitih z vodo.

Plazovi zaprli ceste
V občini Radlje ob Dravi se je sprožil zemeljski plaz, ki ogroža en objekt. V občini Podvelka so se sprožili trije plazovi, tako da so ceste na določenih območjih popolnoma neprevozne. Iz Libelič v občini Dravograd pa poročajo o toči, ki po prvih podatkih ni povzročila večje škode.

V Prekmurju je bilo najhuje v občini Rogašovci, od koder poročajo o močni toči in nalivu. Toča je zajela tudi občini Cankova in Puconci.

Na mariborskem območju je precej težav v občini Selnica ob Dravi, kjer je zemeljski plaz zasul cesto; podobno naj bi se po podatkih regijskega centra za obveščanje zgodilo tudi v občini Oplotnica.

Prvotno se je eno neurje premikalo od Slovenj Gradca, drugo pa z območja Prekmurja, obe neurji pa sta se združili prav na mariborskem območju.

Na celjskem območju je bilo najhuje v Slovenskih Konjicah, kjer je zalitih precej kleti, dve hiši sta razkriti. Tudi na drugem koncu Slovenije, na Bledu, je veter ruval drevesa in s streh odnesel nekaj opek.

Največ škode je neurje s točo povzročilo na bučah, koruzi, vrtninah in sadju. K sreči je najpomembnejša poljščina, pšenica, že pospravljena, sicer bi bila katastrofa še večja.