Bo Chicagu uspel popoln preobrat v seriji proti večnemu tekmecu Detroitu? Foto: Reuters
Bo Chicagu uspel popoln preobrat v seriji proti večnemu tekmecu Detroitu? Foto: Reuters
trener Mike Babcock, Johan Franzen, Pavel Dacjuk (Detroit Red Wings)
Detroit trenerja Mika Babcocka je sedmo tekmo igral že v 1. krogu proti Anaheimu, ki so ga na odločilni tekmi izločili s 3:2. Foto: Reuters

Gostujoči Blackhawski so nato v 10 minutah zabili tri gole in zaostanek z 2:1 spremenili v zmagovito vodstvo z 2:4, s čimer je bil izničen še drugi zaključni plošček Rdečih kril, ki so v takrat izenačeni seriji na 3:3 vodili že s 3:1.

Kapetan: Samo brez panike
"Gre samo za čisto samozavest. Glave so bile na pravih mestih. Vedeli smo, kaj moramo narediti, in nismo paničarili," je preobrat in obstanek "pri življenju" pojasnil kapetan Chicaga Jonathan Toews (dve podaji).

Detroit je v prvih 40 minutah prevladoval (streli 28:20), vratarju Chicaga Coreyju Crawfordu (35 obramb) pa je grozilo, da bo postal osmoljenec serije, potem ko ga je v 31. minuti z navidez nenavarnim strelom premagal švedski novinec Joakim Andersson za vodstvo Red Wingsov z 2:1.

Zmagoviti gol prispeval Bickell
A sledil je izbruh najprepričljivejšega moštva sezone: že po slabi minuti je izenačil slovaški veteran Michal Handzuš, nato je razigrana naveza Hossa - Toews pred vrati našla Bryana Bicklla, piko na i pa je z izjemno izvedbo kazenskega strela postavil Čeh Michael Frolik, čeprav je bil sam prekršek za PS močno sporen.

Dve sedmi tekmi na Zahodu
Detroit, ki se je sicer letos komaj uvrstil v končnico, kjer pa je močno dvignil raven igre, je nato močno pritisnil, dobil gol priključka Damiena Brunnerja 52 sekund pred iztekom rednega dela, toda za izenačenje je zmanjkalo časa. Sedma tekma med dvema kluboma "Original 6" ere bo v noči na četrtek, še predtem pa bo sedma tekma odigrala v Los Angelesu med prvaki in San Josejem.

KONFERENČNI POLFINALE, VZHOD

PITTSBURGH (1) - Ottawa (7) - 4:1

BOSTON (4) - NY Rangers (6) - 4:1


ZAHOD

DETROIT (7) - CHICAGO (1) - 3:3
3:4 (1:1, 1:0, 1:3)
Eaves 19., Andersson 31., Brunner 60.; Hossa 4., 41., Bickell 46., Frolik 50.

Obrambe: Howard 24; Crawford 35.

Sreda ob 3.00:
LOS ANGELES (5) - SAN JOSE (6) - 3:3

V oddebeljenem tisku izid serij, katere igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.