John Hughes po dveh izjemnih sezonah zapušča Tivoli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
John Hughes po dveh izjemnih sezonah zapušča Tivoli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hannu Järvenpää
Hannu Järvenpää je v Beljak že odpeljal tri igralce Olimpije, Hughes naj bi bil četrti, na listi želja pa sta še Aleš Mušič in Jean Philippe Lamoureux. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Hannu Järvenpää, ki je uspešno vodil Tilio Olimpijo v zadnjih dveh letih in pol, je takoj po osvojitvi naslova državnega prvaka zapustil Ljubljano in podpisal pogodbo z Beljakom. Sledili so mu že Justin Taylor, Scott Hotham in Brad Cole. Finski strateg niti slučajno še ni do konca sestavil igralskega kadra, skoraj vsi njegovi načrti pa so povezani z igralci Olimpije.

Po odhodu vratarja Bernharda Starkbauma si je Finec zaželel Jeana Philippa Lamoureuxa, ki ima ponudbe tudi iz nemške Lige DEL. Največja želja Järvenpääja je, da bi v Beljaku lahko računal na celoten udaren napad Olimpije. Poleg Taylorja in Hughesa si želi tudi Aleša Mušiča.

V Beljaku s samimi starimi znanci
24-letni Hughes je bil najbolj zaželen igralec na trgu, največ je ponudil Dunaj, a Kanadčan bi bil ob Francoisu Fortierju in Benoita Grattonu le tretja violina, zato mu odhod v avstrijsko prestolnico ni preveč dišal. V Beljaku bo igral s samimi strarimi znanci in tudi s priljubljenim trenerjem, ki ima mehko roko. Hughes pa težko dela ob strogih strokovnjakih, ki zahtevajo preveč reda in discipline.

"Messi na drsalkah" je bil najbolj zaslužen za sijajno sezono zmajev, dosegel je 25 golov in prispeval še 55 podaj. Olimpija se je prebila v polfinale Lige Ebel in po petih letih osvojila naslov državnega prvaka.