Izbor hokej
Cveto Pretnar
Cveto Pretnar je bil junak sedme tekme finala. V podaljšku je obranil nekaj izjemnih priložnosti zmajev, trikrat pa se je izkazal tudi pri kazenskih strelih. Foto: MMC RTV SLO
Bojan Zajc
Bojan Zajc se zelo dobra spominja poraza iz leta 1993, še raje pa seveda naslova dve leti pozneje. Ljubljančani so bili predtem zadnjič jugoslovanski prvaki leta 1984. Foto: www.alesfevzer.com

Video: Jeseničani na epski sedmi tekmi do naslova leta 1993

Pri kazenskih strelih odločil Matjaž Kopitar
3. marec 2017 ob 09:09
Ljubljana - MMC RTV SLO

3. marca 1993 je bila v Tivoliju odigrana ena izmed najbolj nepozabnih tekem v slovenskem klubskem hokeju. Hokejisti Acronija Jesenic so se veselili naslova državnega prvaka po dramatičnem izvajanju kazenskih strelov.

V zadnjih sezonah, ko je slovenski klubski hokej v krizi, so si številni ljubitelji tega športa želeli videti kakšno legendarno tekmo večnih tekmecev iz zlatega obdobja. Ko smo se zmenili z Bojanom Zajcem za intervju, nam je v svoji pisarni pokazal še nepozabno sedmo tekmo finala državnega prvenstva leta 1993.

To je bil verjetno najgrenkejši poraz zmajev v zgodovini samostojne Sloveniji. Zdajšnji trener Olimpije, ki je bil takrat branilec zeleno-belih, nam je dal posnetek, ki ga objavljamo 24 let po tistem epskem srečanju. Komentator je bil Andrej Stare.

Izjemen obisk na finalnih tekmah
Leta 1992 so železarji dobili sedmo tekmo v Tivoliju s 6:3, vendar je bila Olimpija v finalni seriji leta 1993 v vlogi favorita. Prvih šest tekem je pripadlo gostiteljem, na sedmi tekmi pa se je v sredo zvečer v Tivoliju nagnetlo več kot 7.500 gledalcev (finalno serijo si je skupaj ogledalo kar 42.000 navijačev), vsaj tretjina je bilo navijačev Jesenic. Rzpoloženje je bilo neverjetno že ob prvem sodniškem metu avstrijskega sodnika Josefa Haensleja.

Kopitar in Razinger neustavljiva
V 5. minuti je sijajni napadalec Albert Malgin za vrati ušel Borutu Potočniku in lepo zaposlil Matjaža Kopitarja, ki je podstavil palico pred Nikom Zupančičem in plošček je končal v mreži. Vratar Olimpije Domine Lomovšek je bil nemočen. Olimpija se je izenačila ob številčni premoči. Boštjan Omerzel je bil izključen zaradi spotikanja, nato pa je moral na kazensko klop zaradi nepravilne menjave še Sergej Borisov. Prednosti dveh igralcev več zmaji niso unovčili, v 8. minuti so imeli še vedno "power play", ko je Jay Moore lepo zaposlil Jima Nesicha. 27-letni Američan je z bližine ukanil Cveta Pretnarja.

V 18. minuti je kapetan Igor Beribak po lepi akciji Ljubljančanov in podaji Dejana Kontreca prišel sam pred Pretnarja in zadel za vodstvo z 2:1. Trener Olimpije Bogdan Jakopič (zdajšnji vodja tekmovanj pri HZS-ju) je zaploskal na klopi, veselje se še ni poleglo, ko je na semaforju že pisalo 2:2, Marko Smolej je pred vrati našel Andreja Razingerja, ki je zatresel prazno mrežo.

V finalni seriji je blestel napad Kopitar-Razinger-Smolej, ki je zrežiral tudi novo vodstvo Jesenic v 23. minuti. Po Potočnikovi veliki napaki je Razinger našel Kopitarja, ki je z bekhendom matiral Lomovška. Tri minute zatem je Zupančič zaposlil Moora, ki je poslal plošček med nogama Pretnarja v mrežo. To je bil že njegov 42. gol v državnem prvenstvu.

Ko so bili železarji v težavah, je udaril uigrani domači napad. Kopitar je po pol ure igre podal do Razingerja, ki je ušel Marjanu Gorencu in spretno potisnil plošček v mrežo. Ljubljančani so se zanašali na ameriški napad, ki je izenačil na 4:4 v 31. minuti. Po kombinaciji Toma Sagissorja in Moora je vratar Pretnar plošček odbil do Nesicha, od Američana pa se je srečno odkotalil v mrežo. Zeleno-belim nikakor ni uspelo priti do nadzora nad srečanjem. V 34. minuti je Sagissorju spodrsnilo, s palico pa je v glavo zadel Andreja Kvartalnova. Ob prednosti igralca več je zadel Kvartalnov z desne strani, po njegovem strelu se je plošček od branilca Neila Sheehyja odbil v mrežo.

Tišler kronal premoč Olimpije v zadnji tretjini
V zadnji tretjini so Ljubljančani močno pritisnili, Jeseničani pa so izvedli nekaj nevarnih protinapadov. Zmajem je že pošteno tekla voda v grlo, ko je nekdanji jeseniški napadalec Toni Tišler izenačil po odlični podaji Kontreca. Minuto in 15 sekund pred koncem rednega dela je Moore ušel po desni strani, vratar Pretnar pa je zadrsal iz vrat in odbil strel Američana, ki bi zelo verjetno prinesel naslov zmajem.

Sheehy, Gorenc in Beribak so imeli naslov na palici
V podaljšku so železarjem pošle moči, s fanatično borbenostjo pa jim je uspelo zdržati silovit pritisk Olimpije. Kanadski branilec Sheehy je streljal z vseh položajev, a je bil zares nenatančen. Tudi iz najbolj ugodnega položaja, ko je Borisov že ležal na tleh, je streljal mimo vrat. Pretnar je branil sijajno, Gorenc in Beribak ga tudi z bližine nista ukanila in po desetih minutah so bili na vrsti kazenski streli.

Kopitar v polno, Beribak pa v vratnico
Takrat je veljalo pravilo, da vsaka ekipa izvaja pet kazenskih strelov. V drugi seriji je Gorenc z bekhendom mojstrsko ukanil Pretnarja. Vratar železarjev je v tretji seriji lepo zaprl kot pri strelu Nesicha, Malgin pa je poslal plošček med nogama Lomovška pod prečko. Tišler ni dobro streljal v četrti seriji, Kopitar pa je dosegel odločilni zadetek. Od veselja je vrgel palico med jeseniške navijače. Pod velikim pritiskom je bil kapetan Beribak, ki je zadel vratnico in veliko veselje Jeseničanov se je začelo.

Tudi leta 1994 Jeseničani dobili sedmo tekmo
Leta 1994 se je zgodba ponovila. Olimpija je imela izvrstno ekipo, vodila je že s 3:1 v zmagah, a so žilavi Gorenjci izid izenačili na 3:3 in v Tivoliju dobili sedmo tekmo s 3:2. Odločilni zadetek je dosegel Ildar Rahmatulin.

Olimpija leta 1995 od 0:2 v zmagah do naslova
Vse do 26. aprila 1995 so morali Ljubljančani čakati na prvi naslov v samostojni Sloveniji. Takrat so imeli železarji v finalu že prednost z 2:0 v zmagah, potem pa je Olimpija dobila zadnje štiri tekme.

"Še danes me sprašujejo, ali smo se zmenili, da bo vsako leto odločala sedma tekma. Niti slučajno se nismo. Vedno so odločale malenkosti, ekipi sta bili izenačeni. Šele leta 1995, ko smo se igralci sami zaprli v garderobo po zaostanku z 0:2 v zmagah in si brez trenerja Pavleta Kavčiča vse povedali v obraz, je prišlo do odločilnega preobrata. V enem tednu smo zmagali štirikrat in tisti naslov je bil res nepozaben," se finalnih serij z začetka samostojne Slovenije spominja Zajc.

VIDEO
Olimpija - Jesenice, sedma tekma finala DP-ja 1993

Državno prvenstvo 1992/93, sedma tekma:
OLIMPIJA HERTZ - ACRONI JESENICE 3:4
* 6:7, 5:5 (2:2, 2:3, 1:0)
7.500; Nesich 8., 31., Beribak 18., Moore 26., Tišler 56.; M. Kopitar 5., 23., A. Razinger 18., 30., Kvartalnov 34.

Kazenski streli:
Kontrec (Pretnar brani)
Razinger (Lomovšek brani)
Gorenc 6:5
Rahmatulin (Lomovšek brani)
Nesich (Pretnar brani)
Malgin 6:6
Tišler (Pretnar brani)
Kopitar 6:7
Beribak (vratnica)

* - po kazenskih strelih

Izid v zmagah je v krepkem tisku, igrali so na štiri zmage.


Prva tekma:
OLIMPIJA HERTZ - ACRONI JESENICE 5:2

Druga tekma:
ACRONI JESENICE - OLIMPIJA HERTZ 5:3

Tretja tekma:
OLIMPIJA HERTZ - ACRONI JESENICE 9:5

Četrta tekma:
ACRONI JESENICE - OLIMPIJA HERTZ 9:6

Peta tekma:
OLIMPIJA HERTZ - ACRONI JESENICE 6:2

Šesta tekma:
ACRONI JESENICE - OLIMPIJA HERTZ 4:3 - po podaljšku

Aleš Golob
Prijavi napako
Komentarji
samy joe
# 03.03.2017 ob 09:25
Bil na tekmi. Še danes mi grdo kocine pokonci. Zmagal smo, a hvala tudi Olimpiji.
Samo Zakes
# 03.03.2017 ob 09:26
Odličen prispevek!
Lahko bi imeli rubriko "zgodovinske tekme slovenskega hokeja", pa vsake toliko časa dodali kak posnetek iz arhiva... Tudi tako bi pomagali spet dvigniti zanimanje za hokej.
Osebno bi recimo spet rad enkrat videl fight nekega zajčka in britanskega hokejista Shannona Hopa :)
Gravesen
# 03.03.2017 ob 09:22
legendarno! zakaj tega ni več, be*ti!?...
sandi11
# 03.03.2017 ob 09:37
Kako dobro se spomnim...direkt iz sole na tekmo, ki je bila in so bile nepozabne...stali smo z rameni obrnjeni proti ledu in navijali ze 3ure pred tekmo...to so bili casi slovenskega hokeja...nepozabni
Lesinar
# 03.03.2017 ob 09:18
Kje so ti časi ko so igrali Ciglenečki, Rahmatuljin, taprav slovenc Stanley Reddick,...
celjan2
# 03.03.2017 ob 09:27
Ko pridem domov pa pogledam tole
hvala RTV in Zeko mater to so bile prave tekme derbiji pa čeprav nismo igral v a grupi repka so bile to tekme ki jih tud v NHL-u ne bi nikol branli...kak smo to gledal na TV-ju oz v živo pol pa pred blokom izvajal sheehije pa zajce ob pretepih ko smo igral hokej goli so bili pa gajbice za krompir...dobri stari časi:)
mike wazowski
# 03.03.2017 ob 10:04
Bil na tej tekmi. Noro. Uro in pol pred tekmo redarji niso hoteli navijačev več spuščat not - češ da je ves polno, zunaj pa še kup navijačev s kartami.

Nepozabna tekma, vzdušje in še vse kar gre poleg.,,edina grenkoba je bila takrat poraz Olimpije, pa še to je z leti zbledelo. Važna je bila borba, vzdušje, polet, športni duh... žal se je marsikaj s časom v SLO športu izgubilo.

Za spomin - pa še vedno palica od Beribaka, ki jo je po grešenem strelu vrgel med navijače...
zmiki
# 03.03.2017 ob 09:44
Lomovšek, Pretnar, ki je znal gol premakniti vedno, ko je zagustilo, pa Tišler, ki ni nikoli dal Olimpiji tega, kar je dal Jesenicam, pa res nepospustljivi Jeseničani z Razo na čelu, ki si jih moral občudovati tudi če si navijal za Olimpijo... aja pa Zajc jih je vedno dobil po nosu :)

Lepi spomini!
Lesinar
# 03.03.2017 ob 09:19
Kontrec (Pretnar brani)

Kontrec...Kontrec IIINNNNN Pretnar brani....Pretnar brani...ja velemojster ostaja velemojster
LUDWIG
# 03.03.2017 ob 09:59
Hvala MMC - nepozabni spomini na čase, ko sem priznam, v obupu potočil marsikatero solzo. Prelep pogled na polne tribune, cigaretni dim pod stropom dvorane, napolpozabljene obraze hokejskih velemojstrov v obeh ekipah. Evo, gledam že drugič danes in imam solzne oči. In se tega ne sramujem, hvaležen sem vsevišnjemu, da mi je v tem življenju dal možnost, da sem imel možnost spremljati v živo te tekme zlate dobe našega hokeja.
don_draper
# 03.03.2017 ob 09:38
Matr 3 leta sem bil star takrat pa se nekako še spomnim teh dogodkov, ko so fotr in drušina spremljali tele tekme. Enkrat je fotr s tekme prinesel vratarsko palico, ki jo je dobil od Reddicka. Z bratom sva nabijala hokej na rolerjih do onemoglosti. Gola sta bili gajbice, pak pa piksne od uniona, katerih ni manjkalo. Demolirala sva tudi Stenlijevo palico pa čeprav je bila vratarska. Kakšni spomini. Takrat se je res živelo za hokej.
gushtr
# 03.03.2017 ob 09:24
Ze takrat sem potreboval celo vecnost, da sem prisel k sebi, zdaj bi pa radi, da grem se enkrat skozi to:) Res je od takrat preteklo veliko vode, ampak me se vedno zvije, ko se spomnim na te penale, sploh na Berijevo stango. Prilimajte zraven se 1995, tako, za protistrup:)
borzi33
# 03.03.2017 ob 09:36
7 tekem pa 72 golov noro :) upam da bo se kdaj tako
Cassell72
# 03.03.2017 ob 10:16
Odličen prispevek.
Sam sem bil na tisti tekmi, to so bili lepi časi slovenskega klubskega hokeja, dve močni ekipi za naše razmere, dvorane polne, pokale po šivih, še posebej v končnici. Koncem februarja in v začetku marca se je tista leta govorilo samo o hokeju, dolge vrste pri predprodaji vstopnic. Ko smo prišli na te tekme, smo bili hripavi od navijanja in dretja že med ogravanjem obeh ekip na ledu.
To danes pogrešamo, se je precej izjalovilo vse skupaj, tudi sam naslov državnega prvaka danes nima prav velikega pomena, takrat je štel neverjetno.
Upam, da se ti časi kmalu ponovijo, predvsem pa, da naša najboljša kluba čimprej uredita (finančne) razmere, da bo kaj takega dejansko možno. Manjka teh derbijev med sezono.
zmiki
# 03.03.2017 ob 09:45
Aja pa na Draga Mlinarca smo pozabili :)
rdečinavijač
# 03.03.2017 ob 10:12
Andrej Stare pa isti kot takrat. Eni se nikoli ne postarajo ...
Arso
# 03.03.2017 ob 09:31
Se spomnim tistih let in tekem ko je Pretnar eno leto
kljub poškodbam izvrstno branil z prejeto injekcijo.
Veselje je bilo nepoisno, fantje so igrali z srcem in
pokazali jekleno voljo. Naj se ta zgodba ponovi...
škratolin
# 03.03.2017 ob 09:52
Bil na tej tekmi! Nepozabno, noro in veselo. :)
frank james
# 03.03.2017 ob 10:22
To je bil pravi hokej! Epski boj med Jeseničani z Rusi v glavnih vlogah in Ljubljančani z Amerikanci!
Quinlan
# 03.03.2017 ob 13:10
Sheehy pa proper old school z brki na balanco :D Hudo ni kej. Škoda, ker tega ni več, sicer v EBEL so še bli dobri derbiji, samo zdaj je vse samo še zbledel spomin. Res škoda.
Celjan27
# 03.03.2017 ob 12:02
Legendarna tekme...bil tu z očetom in prijateljem - navijali seveda za Olimpijo...tako norega navijanja, da smo bili kot v transu ni bilo nikoli več na nobenem drugem športu - pa sem obiskal praktično vse (nogomet, rokomet,...).

Še najbolj pa se spominjam, da je prijatelj vrgel petardo - ne vem, če mu je uspelo vreči do letu, vem pa da je ujel eno krepko od možakarja zraven okoli ušes. Pa noben ni klical redarjev ali kaj podobnega - v bistvu smo bili kot sardine:))

Danes že zaradi varnostnih standardov, kaj takega ni več mogoče - ampak tudi takrat se spominjam, da je bil fer odnos med navijači. Čisto drugače kot med Dragonsi in Violami. Res škoda, da tega ni več:/
Samo Zakes
# 03.03.2017 ob 10:29
V četrtek je bla tekma, v pondelk sem se pa z Yugotom peljal v megleno mesto po karte.
Zihr je blo zihr ...
rdečinavijač
# 03.03.2017 ob 10:05
Nacionale
Za vse te lovorike v naših vitrinah ni več prostora,


Zato ste se odločili za zadnja mesta v EBEL. Prava odločitev, verjemem, da se je boste držali tudi v prihodnji sezoni.
rdečinavijač
# 03.03.2017 ob 10:02
V študentu poslušal po radiu.
Smo bili pa potem naslednjo sezono kupili karte (za 800 SIT, čeprav so jih prodajali po 1000 SIT) na črno pred dvorano in bili priča tudi epski zmagi in naslovu.
pajo26
# 03.03.2017 ob 21:25
@rtv

vi ste pa umaknili tak šport s tv-ja... sramota na kubik ste, gimnastika je bolj zanimiva an?
KRPANI
# 03.03.2017 ob 13:35
Ja janko si bil ja. Pr fotru saj veš kje.
Comando 2
# 03.03.2017 ob 11:20
Če pa že hočete videti legendarne fajte pa jaz pozivam RTV naj dajo iz arhiva ven tekmo in pretep proti Ukrajincem leta 98. Če jo sploh še imajo.
Pims
# 03.03.2017 ob 18:16
Hja bil sem na eni od tekem sicer pa kar pogosto zahajal na tekme v obdobju 92 - 95. Tame osebno kot Ljubljančana je bilo kar frustirajoče takole zgubljati. V nekem momentu se mi je zazdelo, da tudi če bomo igrali če 15 let in v vsaki končnici vodili 3:0 v zmagah, da bomo na koncu izgubili prvenstvo. No, pa se je kmalu obrnilo.

Veste kaj pa najbolj pogrešam?? Hja verjetno to kar tudi vi, vzdušje tistega časa. Jesenice in Tivoli sta bila takrat nabito polna z energijo, elektriko si čutil v zraku. Vsakič ko si šel na tekmo druženje s prijatelji, obvezni varnostni pregledi, prerivanje za najboljši položaj in napetost tekme, navijanje, decibeli pa vso tekmo visoko nad oblaki. Tega ne pričara noben NHL NBA danes. Bilo je pristno, bilo je čustveno, bilo je nepozabljivo jaz pa še vedno upam da ne tudi neponovljivo.
Comando 2
# 03.03.2017 ob 11:11
Bila sta napeta in nora finala. Govorilo se je da obe ekipi hočeta sedmi tekmi zaradi obiska, Mene so bolj kot porazi 92, 93, in 94, bolela poraza v polfinalu jugo prvenstva 89 in 90. Leta 89 v Tivoliju v odločilni tekmi 4:0 po prvi tretjini, nato izgubimo 5:7. Leta 90 Podmežakla 0:3 po dveh tretjinah, konča se 3:3 in poraz po katenskih strelih. Če se ne motim smo 88tega tudi zapravili visoko vodstvo. Da bi bila mera polna so obakrat postali prvaki Hrvati.
zeleleni
# 03.03.2017 ob 11:03
stari dobri časi ko so nas na jesenice kar čez železarno peljal bil pa tudi na tej tekmi na stojiščih po 3 vrste ljudi pa pivo v dvorani in obvezen dimni oblak pod stropom v dvorani pa 21 stopinj
Arso
# 03.03.2017 ob 10:08
Nacionalni še ni videl Pretnarja na delu, to je gotovo.
Ej, ta povzročal bolečino hokejistom še posebej
tistih iz "velike" Olimpije. So mislili, da bodo prvaki,
a je Cveto zaklenil gol ko je bilo treba in povzročil
bolečino v v njihovi garderobi. Mogoče so se celo
stepli med sabo od besa proti velikemu CVETU
PRETNARJU JUNAKU JESENIC!
j1n
# 03.03.2017 ob 18:37
Aardvark si star 3 leta?
rdečinavijač
# 03.03.2017 ob 14:55
Da malo obudimo spomin na letošnjo sezono olimpije v EBEL. Glede na njeno velecenjenost bi pričakoval malce več obiska.

EHL 4666
VIC 4091
KAC 3418
VSV 2988
AVS 2914
HCB 2879
ZNO 2694
RBS 2640
DEC 2331
G99 2298
HCI 2176
OLL 599
KRPANI
# 03.03.2017 ob 14:24
Samo saj si slišal da še igračcev iz leta 1993 niso poplačali. Ha ha ha.
In to je gigantska institucija?
Ni čudno da gre v Ljubljani ves šport v franže.
Quinlan
# 03.03.2017 ob 13:02
Zakaj ne objavite več takih legendarnih tekem? To bi se moralo predvajat po tvju, namesto raznih posnetkov, ki jih res nihče ne gleda.
Sujo
# 03.03.2017 ob 11:55
jesenice za vedno.....fakju šihi fakju....kere legenfde so bili to. stanko radič, andrej razinger....
Comando 2
# 03.03.2017 ob 11:17
Samo Zakes
Na tisti tekmi sem bil. Zajc je že imel Hopa na kolenih, pa je sodnik tako nespretno posredoval in Bojana prevrnil, položaja sta se zamenjala in Hope je opravil svoje. Mesece kasneje na gostujoči tekmi je Zajc Hopa ''vabil'' na revanšo, tudi rokavice je odvrgel, ampak ''Up'' ni upal. To zgodbo je po tekmi, ki smo jo gladko izgubili v intervjuju povedal Bojan. Prenosa ni bilo, res pa je da je Krikunov par dni kasneje omenil nespametno obnašanje Zajca na tekmi.
Icos
# 03.03.2017 ob 23:04
Tam leta 1995 je bilo na Jesenicah že marsikaj narobe. Rusi niso več prihajali "na boljše" in niso več igrali za sobo v Kazini in par jurjev. Takrat smo potem prvič pripeljali Kanadčane, ker si Rusov ni bilo več moč privoščit, ti so pa tako kot danes še vedno rizik, pa še manj potrpežljivi. Takrat je tudi HZS bila striktno proti vladavini Jesenic in Dolančeva izjava, da bo Olimpija na vsak način in za vsako ceno naslednjih 10 let prvak, se je na koncu izkazala za resnično. Pa dvomim, da zgolj vizionarska.
KRPANI
# 03.03.2017 ob 20:23
Janko
Kaj je jokica.
A si solzan?
Saj letos jih boste spet kasirali.
A ne Jankec?
Arso
# 03.03.2017 ob 17:37
Se spomnim ko je Albert Malgin raztegnil Lomovška
kot žabo in mu dal krasen gol pod prečko.
Arso
# 03.03.2017 ob 14:23
nacionalko

Pa ne da misliš na jeseniškega zvezdnika in legendo
Albina Felca?
KRPANI
# 03.03.2017 ob 14:14
Kva je negativčka Jankec in nacionalko.
a mislita da več vesta kot je v knjigah napisano?
Žalostno v Ljubljani, da je še Zajc začel na tekme Jesenic hoditi.
Mogoče pa je žalosten še od takrat k je imel željo da bi igral za rdeče, pa ga niso vzeli.
Kako kaj žabe na dopustu? A voda je dovolj kalna ?
Ha ha ha.
Dajmo rdeči.
klimpe
# 03.03.2017 ob 13:54
zanimivo je to, da igralci olimpije s te tekme še vedno niso dobili plačila....
Arso
# 03.03.2017 ob 13:37
nacionalko

Bolje vem kot si misliš in več vem od tebe od tistih dogodkov.
Še bolje kot ti, ki iščeš podatke pri stricu Googlu in pri tvojih
sorodnikih vem kdo je bil Kostrjukov.
Sujo
# 03.03.2017 ob 11:54
še ne osemleten sem hodil na te tekme...epsko. tu sem dobil ljubezen do najlepšega športa....
hefe
# 03.03.2017 ob 11:03
Ah, to so bile tekme... jeseniški navijaški šal iz tiste sezone še vedno nosim občasno. en dragocenejših rekvizitov, ki jih imam.
Samsa
# 03.03.2017 ob 11:00
V živo se spomnim gledanja teh tekem. Brat za Jesenice, jst pa za Olimpijo! To so bli časi ...
kok
# 03.03.2017 ob 10:55
Penal Gorenca je bil krasotica
Arso
# 03.03.2017 ob 10:39
Sem zadnjič slišal ko sta se dva pogovarjala, da je Zajc
na tekmi proti Asiagu močno navijal za Jesenice. Sprva
nisem mogel verjeti, potem pa sem premislil čemu je
vzrok. Ja, niso vsi klubi Jesenice in Jesenice so samo
ene.
Zjesenic
# 03.03.2017 ob 09:55
Matr je blo fajn. Nacionale se tega seveda ne spomni, ker je še cuc v gobčku sesljal. Olimpija je bila vsaj malo podobna klubu.
Danes je to samo še pogorišče s peščico obubožanih zanesenjakov z največjim strategom tega stoletja na čelu. Predlagam da se preimenujejo v Ilirijo in se prijavijo v Slo-Cro prvenstvo. Goodbaaay Ebel Goodbaaaay
Državno prvenstvo v hokeju
Izbor hokej
link
Jan: Pretehtal je izziv, vedno iščem najtežjo pot
25
7. avgust 2018 ob 07:06 Ivo Jan je že kot najstnik navduševal v dresu Jesenic, nato je dolga leta tresel mreže v Tivoliju, za navijače Olimpije je bil "zeleni Ivo".
Več novic ...
Kazalo