Ivo Jan prav gotovo ni glavni krivec za poraze Olimpije. Moštvo potrebuje takega strelca, kot je bil Jan v najboljših časih. Foto: Aleš Fevžer
Ivo Jan prav gotovo ni glavni krivec za poraze Olimpije. Moštvo potrebuje takega strelca, kot je bil Jan v najboljših časih. Foto: Aleš Fevžer
Judd Blackwater in Nicholas Ross
Judd Blackwater in Nicholas Ross se nista izkazala za pravi okrepitvi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Andrej Hebar
Andrej Hebar vse od znamenitega pretepa v Salzburgu 19. novembra 2010 išče pravo formo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jerry Kuhn
Jerry Kuhn je izgubil živce v zadnji tretjini. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Olimpija v enem tednu štirikrat izgubila

Orli iz Znojma so v zadnji tretjini do vrha napolnili mrežo zmajev (0:5), vratar Jerry Kuhn je izgubil živce, metal je palico po zraku, prevrnil gol in se jezil na razglašene soigralce.
38-letni Jan je sprejel velik izziv, prvič je v vlogi glavnega trenerja. Na devetih tekmah Lige Ebel je zbral tri točke, njegov predhodnik Bojan Zajc pa na 12 tekmah točko manj.
"Največja težava te ekipe je trenutno psihična in fizična utrujenost. Zadnje tri tekme, ki smo jih izgubili na gostovanjih, smo bili v igri vse do zadnjih minut. Fantom ne morem ničesar zameriti, vedno so se borili do zadnje minute, morda le tokrat ne vse do konca. Ni nam uspelo osvojiti nobene točke, zato bo odmor prišel zelo prav. Igralci, trenerski štab in vodstvo kluba moramo razmisliti o prihodnosti. Vsi igralci imajo ogromno srce, vsekakor pa je potrebna kakšna okrepitev. Plačali smo davek konstantnih porazov, premor je prišel prepozno," je povedal Jan.
Gol ni bil priznan, ker kamera ni delovala!
Tudi sodniki so na zadnjih dveh tekmah naredili veliki napaki. V Gradcu so priznali gol Ryana Kinasewicha, potem ko je Kuhn že pokril plošček. V nedeljo v Tivoliju je Miha Verlič dosegel zadetek za 1:0 v 21. minuti, kar so videli vsi v dvorani na velikem zaslonu.
"Glavni sodnik je skoraj že vrgel plošček pri sodniškem metu, potem pa je na zaslonu v dvorani videl, da je plošček prešel golovo črto. Ogledal si je posnetek, a ni videl ničesar, saj kamera s stropa v Tivoliju ne deluje. Obveljala je seveda prva odločitev sodnika, torej zadetka ni bilo," je sporen trenutek v 21. minuti opisal trener zmajev.
Želi si nadaljevati delo
Nekdanji sijajni napadalec je pred tremi tedni zamenjal Bojana Zajca. Na gostovanjih v Znojmu, Celovcu in Gradcu se je lepo videlo, da je Olimpija dvignila raven igre. Po nedeljski tekmi je jasno, da več ne zmore. Tudi če bi moštvo vodil Joel Quenneville, ki je s Chicagom osvojil dva Stanleyjeva pokala v zadnjih štirih letih, bi še vedno z daljnogledom gledalo do šestega mesta, ki vodi v končnico. Težava vsekakor ni v trenerju.
Ekipi manjka dober strelec
"Na skupščini kluba bo na sporedu več točk, med drugim tudi delo glavnega trenerja, in potem bomo videli, kakšna bo odločitev. Rad bi vedel, kakšna bo moja prihodnost. Še vedno si želim ostati trener," je poudaril "zeleni Ivo", ki računa na kakšno okrepitev: "Treba bi bilo dodati dva ali tri nove igralce, zelo nam primanjkuje dober strelec. Priigramo si veliko priložnosti, ni pa tiste pike na i. Moramo se seveda zavedati, kakšen je položaj v klubu. Vodstvo bo skušalo rešiti to sezono."
Opazke s tribune ga ne zanimajo
Na srečanju je bilo 942 gledalcev, nekateri so se že smejali mizerni igri tujih okrepitev, veliko jih je odšlo že pred zadnjim piskom sirene. "Vsake oči imajo pač svojega malarja. Od 19. oktobra smo odigrali devet tekem na tri napade. Zaradi velike utrujenosti je prišlo do poškodb. Nikoli se nisem ukvarjal z ljudmi na tribuni in se tudi v prihodnosti ne bom," je dodal Jan, ki velja za študioznega trenerja, temeljito se pripravi na vsakega tekmeca.
Razume tudi jezo Kuhna: "Deset minut pred koncem je bila tekma še popolnoma odprta. Nismo naredili vsega, da mu bi pomagali. On je zelo čustven. Držal nas je dovolj dolgo v igri. V drugi tretjini smo imeli veliko priložnosti, nismo zadeli in na koncu se je vse obrnilo proti nam."
Mladi upi edina svetla točka
14. januarja se začenja drugi del, ko je v desetih krogih vse mogoče. V končnico peljeta dve mesti iz "spodnjega doma". Potrebna je temeljita prevetritev igralskega kadra. Veliko pove že statistika plus/minus, kjer vodijo mladi upi Žiga Pešut (+5), Gregor Koblar (+2) in Ken Ograjenšek (+1). Glavne tuje okrepitve Jeff Ulmer, Judd Blackwater in Nicholas Ross so pri -5. Največ zadetkov je Olimpija prejela, ko so bili na ledu izkušeni domači igralci. Andrej Hebar (-13), Aleš Mušič in Matej Hočevar (po -14) in Damjan Dervarič (-19) so popolnoma zunaj forme.
Polom Olimpije si je ogledal tudi Jan Muršak, ki je od oktobra lani do 6. januarja navduševal v zeleno-belem dresu, danes pa se je priključil reprezentanci na Bledu.

Olimpija v enem tednu štirikrat izgubila