Matjaž Kopitar računa, da bo preostalih treh tekmah nekje 'ukradli' točke. Foto: Simon Maljevac
Matjaž Kopitar računa, da bo preostalih treh tekmah nekje 'ukradli' točke. Foto: Simon Maljevac
Švicarji napolnili mrežo risov

Slovenska hokejska reprezentanca je na letošnjem svetovnem prvenstvu elitne divizije proti izbrani vrsti Švice, ki je poskrbela za številna presenečenja (porazila je velesile, kot so gostiteljica Švedska, Kanada in Češka) doživela najhujši poraz. Slovenci niso bili razpoloženi, na vrata Martina Gerberja so sprožili zgolj 14 strelov (Švicarji so proti slovenskim vratom ustrelili 38-krat), v obrambi pa so storili odločno preveč napak, kar so Švicarji hladnokrvno kaznovali.

Matjaž Kopitar, selektor: "Začetek je bil spodbuden, imeli smo kar nekaj priložnost, dali smo samo en gol. Morali bi zadeti vsaj še enkrat, mogoče dvakrat, potem bi oni morali drugače igrati, kot so do takrat. Vse gole smo odbili izpred gola, kar potrjuje, da nismo bili dovolj fizično močni pred vrati. Igrajo pa res zelo dober hokej in ko ti gre, ti res vse gre in to so bili danes Švicarji. Mi smo imeli letos ogromno smole na prvih treh tekmah, ampak srečo si moraš zaslužiti. Zmerom je treba stremeti k temu, da boš še boljši, še močnejši. In zaradi tega nočem, da bi bila slaba volja. To je 'brez veze', imamo še tri tekme, če bomo optimalni, računam, da bomo nekje vzeli točke. Če si pošten do dela, boš nekje nagrajen."

Rok Pajič, napadalec: "Dali smo prvi gol, vodstvo 1:0 je vedno zelo pomembno, a Švicarji so po zmagah nad Čehi in Švedi imeli samozavest. Ta gol jih ni spravil na kolena, stopnjevali so igro, bili agresivni, veliko več drsali. Ker jih nismo dohajali, smo začeli delati prekrške, oni pa so zadevali iz 'power-playa'. Oni so ritem stopnjevali, v deseti minuti prve tretjine je bilo še vse v redu, takrat še niso imeli priložnosti. A se je videlo, da so dovolj nadrsani in agresivni. Ko pa so dali še tri gole v prvi tretjini, pa mislim, da so imeli res veliko samozavest."

Sabahudin Kovačevič, branilec: "Mi smo se zmenili, da gremo stoodstotno v tekmo. Vedeli smo, da so premagljivi, zelo dobro smo začeli. Imeli smo tudi priložnost za 2:0, potem pa dve hitri izključitvi ... Proti Norvežanom, Belorusom, Dancem se je dalo igrati. Švicarji pa nič niso prepustili naključju, zelo dobri so na ploščku in vse skupaj ni presenečenje."

Švicarji napolnili mrežo risov