Anže Kopitar in Sidney Crosby v Ligi NHL igrata drug proti drugemu. Oba se lahko pohvalita tudi s Stanleyjevim pokalom. Foto: EPA
Anže Kopitar in Sidney Crosby v Ligi NHL igrata drug proti drugemu. Oba se lahko pohvalita tudi s Stanleyjevim pokalom. Foto: EPA

"Želel sem vsaj poskusiti," je Kopitar povedal za švedski časnik Sport-Expressen. "Imava skupnega agenta Pata Brissona, zato sem mu dejal, naj vpraša Crosbyja, ali bi bil pripravljen zaigrati na Švedskem," je razložil prvak Lige NHL.

Vsak mesec skoraj 300.000 evrov
Direktor More Peter Hermodsson je bil presenečen nad Kopitarjevo "akcijo" in je preveril finančne zahteve, na koncu pa je ugotovil: "Enostavno je predrag, vsak mesec bi nas stalo 2,5 milijona kron (290.000 evrov), tega pa si enostavno ne moremo privoščiti."

Bo odpadla cela sezona?
V Ligi NHL lock-out še kar naprej traja, če januarja ne bo dogovora, bo odpadla cela sezona, kar bi najbrž pomenilo, da bi še več zvezdnikov Lige NHL zaigralo v Evropi.

Kopitar na 29 tekmah zbral 33 točk
Mora igra v švedski drugi ligi in po 33 krogih med 14 klubi zaseda sedmo mesto. Anže Kopitar je na 29 tekmah zbral 33 točk (10 golov in 23 podaj), s čimer je četrti najbolj učinkoviti hokejist v ligi. Mori se je pred kratkim pridružil še en NHL-ovec Bobby Ryan, ki je na osmih tekmah dosegel osem zadetkov.

Video: Mojstrovina proti vodilni ekipi lige
Oba sta blestela na zadnji tekmi, ko sta pri zmagi proti vodilnemu klubu Korlskogi s 6:3 dosegla po gol in dve podaji. Posebno spektakularen je bil Kopitarjev gol, ki je po samostojni akciji zabil za vodstvo s 4:2.