Kolumne
Luka Špik in Iztok Čop
Iztok Čop je sedmič prejel nagrado za ekipo leta, leta 1995 pa je prejel nagrado športnik leta tudi v posamični konkurenci. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
       Izbor športnika leta ni bil po mojih kriterijih. Mislim, da so olimpijske igre tisto največ. Subjektivna ocena je, koliko je lahko posameznik kot del ekipe zaslužen za uspeh. Vsa čast Anžetu in njegovi kakovosti, ki ni dvomljiva, mislim pa, da olimpijska medalja je le olimpijska medalja.       
 Iztok Čop
Luciana Aymar
Vsaka država ima svoj kriterij pri izbiranju športnika leta. V Argentini je nogomet religija, a najboljši nogometaš zadnjih let Lionel Messi je bil argentinski športnik leta le enkrat (lani). Leta 2010 je denimo v enotni konkurenci slavila igralka hokeja na travi Luciana Aymar. V Kanadi, domovini hokeja, imajo prav tako enotno konkurenco. Letos je nagrada pripadla nogometašici Christine Sinclair. Foto: EPA

Dodaj v

Le čevlje sodi naj Kopitar

Kolumna Slavka Jeriča
24. december 2012 ob 08:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

Življenje v demokratični družbi k sreči prinaša izmenjavo različnih mnenj. Ko pa stopimo v polje prestižnih izborov, je razumljivo, da se krešejo različna stališča. Nič drugače ne velja za izbor športnika leta.

V četrtek so svoje povedali športni novinarji in v moški konkurenci naslov podelili hokejistu Anžetu Kopitarju, ki je s tem v samostojni Sloveniji postal sploh prvi tekmovalec iz moštvenih športov s to nagrado. Če med predstavniki sedme sile skoraj ni bilo dvoma o "pravilnosti izbora", je prah dvignil Iztok Čop, ki je prepričan, da nagrada ni romala v prave roke (celotno izjavo si lahko preberete na desni strani).

Iztok Čop ima brezmadežno kariero, v času samostojne Slovenije je daleč najbolj konstanten slovenski športnik, ki se je s skoraj vseh velikih tekmovanj vrnil z medaljo, na prav vseh pa je tekmoval v finalu. Njegov odnos do olimpijskih iger je zato treba razumeti z vidika uspeha na igrah pod petimi krogi. Na teh je osvojil štiri olimpijske medalje, kar pomeni, da ima le Leon Štukelj v 100 let dolgem obdobju osvajanja slovenskih olimpijskih medalj več kovin z največje športne prireditve. Medalje je osvojil v razmiku 20 let, s čimer drži še en slovenski rekord.

Njegovo izjavo gre tako razumeti s stališča njegovih uspehov kot ambicij, ki segajo vse do mesta predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije.

V komentarjih pod njegovo izjavo so se usuli negativni komentarji, povprečna ocena 1 pa pove, kaj si Slovenci mislijo o Čopovi izjavi. Negativni plaz besed pove veliko o psihologiji slovenskega navijača, ki ne tolerira, da bi kdor koli povedal ali namignil kaj (domnevno) slabega o uspešnem slovenskem športniku (enak primer je bil pri Sari Isaković). Zavedati pa se je treba, da je Čop le iskreno povedal svoje mnenje, do katerega ima vso pravico. In to ni bilo prvič, da je jasno pokazal nestrinjanje z izborom športnih novinarjev - pred petimi leti je s svojim partnerjem Lukom Špikom protestno in nevljudno zapustil dvorano, ker so bili v njuni konkurenci izbrani odbojkarji ACH Volleyja.

Prepričan sem, da je vsako razburjanje nepotrebno. Kakor je nemogoče realno primerjati jabolka in hruške, je nemogoče realno primerjati uspehe v različnih športnih panogah. Vsak šport ima različne zahteve, pogoje, rekvizite, trenažni proces in najpomembneje - konkurenco. Če primerjamo hokej na ledu in veslanje, je jasno, da je konkurenca neprimerljivo bolj izostrena v hokeju. Neprimerljivo. To pa ne zmanjšuje vrednosti uspehov Čopa ne Kopitarja.

Najzanimivejše vprašanje pa je odprl sam Čop in je vredno premisleka: Kakšno vlogo ima posameznik pri uspehu ekipe? To je v resnici nemogoče izmeriti. Kar nekaj slovenskih košarkarjev si je že nadelo šampionski prstan za naslov v Ligi NBA, pa niti blizu niso prišli nazivu športnika leta. Slovenski šport je imel z Zlatkom Zahovićem nogometaša svetovnega slovesa, pa tudi ta nikoli ni osvojil te nagrade. Kako lahko tekmovalec iz ekipnega športa osvoji nagrado športnik leta? Na igrišču mora prikazati odlične igre in biti nepogrešljiv gradnik svoje ekipe, ta pa mora zmagovati v najpomembnejših trenutkih - finalih. Anže Kopitar je prvi Slovenec, ki mu je to dejansko uspelo. Ob vratarju Jonathanu Quicku je bil najboljši hokejist Los Angelesa, ki je nato osvojil naslov prvaka v Ligi NHL. Ko pa upoštevamo še zgodovinski kontekst, je odločitev športnih novinarjev povsem logična.

Ali je več vreden naslov svetovnega prvaka Jakova Faka ali Roberta Kranjca? Naslov svetovnega prvaka Mitje Petkovška ali naslov podprvaka Primoža Kozmusa (še drugi domnevno sporni izbor iz leta 2007)? Športni novinar Dare Rupar pravi, da smo Slovenci svetovni prvaki v iskanju slabih stvari. Zato sem prepričan, da tovrstna vprašanja niso najpomembnejša. Veseli bi morali biti uspehov vseh slovenskih športnikov, ki so zadnja leta v tej državi eden redkih razlogov za dobro voljo.

Slavko Jerič, MMC
Prijavi napako

Mnenje avtorja ne odraža stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Komentarji
Slavko Jerič
# 24.12.2012 ob 08:40
@aatw2: Narobe razumete zapis: Nikjer nisem zapisal, da se strinjam s Čopom. Poudaril sem le, da ima pravico do svojega mnenja, v katerem daje prednost olimpijskim igram.

Sam sem prepričan, da OI niso edino merilo za glasovanje pri športniku leta. Sam sem glasoval za Kopitarja in pri tem niti za hip nisem imel kančka dvoma.

Ne maram pa, da se po nekom "pljuva" le zato, ker ima drugačno mnenje. S Čopom se ne strinjam (prav tako kot se ne z njegovo nevljudno potezo iz leta 2007), a to še ni razlog, da bi ga zdaj raztrgal na koščke. Vse se da povedati in argumentirati na vljudnem in kulturen nivoju.
mpfr
# 24.12.2012 ob 08:46
Preveč se poudarja mnenje Čopa, v smislu, da ima on prav, da on že ve, ker je tako veik športnik. Res je velik športnik, medtem ko se ne strinjam, da ima (le) on vedno prav. In če ni po njegovo, je užaljen...
Upam si celo trditi, da je mnenje vseh nas, ki trdimo, da je Kopirar zasluženo osvojil naslov, bolj tehtno. Zakaj? Ker nismo subjektivno vpleteni v same dosežke, ker tako znamo z distanco oceniti, kaj (nam) je več vredno.
kokimagic
# 24.12.2012 ob 09:19
Pri tej izjavi ne gre zgolj za to, da NEKDO kritizira slovenskega športnika ( Čop Kopitarja ), gre za to, da ŠPORTNIK KRITIZIRA ŠPORTNIKA in v takšnem primeru ne gre zgolj za demikratično povedano mnenje, do katerega naj bi vsak imel pravico, tu gre za Čopov problematičen in v precejšnji meri vzvišen odnos do športnikov v drugih panogah. Izbore športnikov leta spremljam že dlje časa in nikoli nisem zasledila, po končanem izboru seveda, da so športniki, razen, da so si ISKRENO ČESTITALI, nadaljevali z kritiziranjem odločitve o izboru. Kaj o človeku pove odhod iz dvorane, ko, po njegovem seveda, ne dobi "zase zasluženega"? Kot prvo to, da ima o sebi ustvarjeno lažno predstavo, o VELIČINI seveda in...,da mu kronično primankuje bontona ( osnovne vzgoje ). Športniki "naj bi" bili "nad" takšnimi stvarmi. Čopu žal to ne uspeva ( mu nikoli ni ), če pa je to izrečeno v kontekstu malo da ne "predvolilnega boja" za mesto v olimpijskem komiteju, potem to jasno kaže, kam pes taco moli in kaj bi to znalo pomeniti za slovenski šport v bodoče- koncentracijo na, bodimo realni, obskurnih športih, ki pa zvenijo "pridno-slovensko"!
mkk20
# 24.12.2012 ob 09:29
Zameril se mi je že z jokanjem leta 2007. Nastopa pa v šesto razrednem športu. Bravo. In on je referenca, da se ga povzema.
Zadlozan
# 24.12.2012 ob 08:29
Evo. Nekako podobnega mnenja sem tut sam. Vsak posameznik ima pravico do svojega mnenja. In vsak posameznik ima dolžnost da to mnenje sliši. Zdej, ali mu je všeč ali ne je pač odvisno od lastnega mnenja.
Je pa Čop tudi po mojem mnenju šel s to izjavo rahlo predaleč.
aatw2
# 24.12.2012 ob 08:32
Z vsem spoštovanjem do novinarja imamo tudi ostali lahko pogled na izbor športnika leta. In kot kaže večina nas ostalih meni, da je Kopitar povsem zasluženo osvoji ta naziv, hkrati pa večina od nas meni, da je bila izjava Čopa neprimerna. Nevem zakaj ga tukaj branite in pomilujete, češ on (čop=) je povedal svoje mnenje mi pa ga kritiziramo? Mi imamo drugačno mnenje in ga zaradi tega kritiziramo. Kaj ni naše mnenje enakovredno mnenju Čopa? Kaj ni mnenje športnih navdušencev enakovredno posameznikovem mnenju? In če nas večina kritizira njegovo izjavo, potem smo mi tisti, ki se nebi smeli oglasiti in povedati nasprotnega mnenja. Kot kaže Jerič se vi strinjate s Čopom in to ni nič narobe,večina pa se z njim ne strinja zatorej še enkrat: KOPITARJU čop in špik po značaju, karakterju ter spoštovanju do športnikov žal ne sežeta niti do kolen. Še enkrat hvala Kopitar za vse dosežke iz preteklih let. Vso srečo še naprej.
stezosledec
# 24.12.2012 ob 09:52
Čop mi je bil od nekdaj iz neznanega razloga zelo antipatičen in sem bil vesel njegovih medalj samo zato, ker je slovenec. Danes mi ta razlog ni več neznan......
userOL-LJ
# 24.12.2012 ob 11:39
če pa kopitar letos ni zasluženo športnik leta pol pa ne vem če si je kdajkoli kdo zaslužu ta naslov. anže je bil praktično prvo ime najmočnejše hokejske lige na svetu. samo podatek da v svetu registiranih nakaj miljonov hokejistov anže pa je bil praktično prvi med njimi bi mogu bit zadost. če pa pogledamo še njegovo športno oz kar gentlemansko obnašanje, odnos do športa, do treninga, negovo preprostost in dostopnost glede na to da ma na računu 50 miljonov dolarjev, je lahko vsakemu športniku samo vzor in nič drugega. dejansko verjetno ne bo nikoli dobu medalje niti na olimpijadi, niti na svetovnem prvenstvu, ampak vsak ki se samo malo razume na hokej ve, da je to kar je naredu on, igralcu iz hokejsko eksotične države, skoraj nemogoče doseči.
pa še enkrat. razni čopi in kozmusi se zmišljujejo kje bodo tekmoval, al bi šli na državna prvenstva al nebi.... anže je šel pa pred nekaj tedni na obroben repezentančni turnir z praktično mladinsko ekipo.... tuki je zame pokazu odnos do športa in dresa z državnim grbom....
da ne govorim da je za to vrjetn dobu samo par sto evrov dnevnice, če sploh.
kozmus in čop sta po svoijh nespornih uspehih ( v nesporno obrobnih športih), sam gledala kje bosta kej dnarja potegnila. pa rente, pa nagrade, pa lobiranje pri politikih....to so zame keš p.čke. in taki grejo pol se vtikat v izbor športnika leta ko ga dobi taka osebnost kot je anže.....
za kozlat...
rdečinavijač
# 24.12.2012 ob 12:32
Čop je kot Damjan Murko. Ve da so njegove izjave bedaste, endar jih mora dajati, da se pač o njem piše in govori. Sicer bi mrknil v športno zgodovino (ki je blesteča, da ne bo pomote, vendar je še vedno zgodovina).

Me pa skrbi za slovenski šport če bo Čop res enkrat postal predsednik OKS. Takega grabežljivca ne smemo imeti na takem položaju.
a.pato
# 24.12.2012 ob 11:09
Anže Kopitar bi moral dobiti nagrado športnika leta 2007!!!!! Zdej pa je pre dober za nagrado športnika leta v Sloveniji!!!!!!! prvi slovenski IZVENSERIJSKI športnik!!
broda
# 24.12.2012 ob 08:43
z vsem spoštovanjem iztok do tvojih odličij in uspehov,ampak trenutno je anže svetlobna leta pred ostalimi našimi športniki,sploh pa če še primerjamo razširjenost športnih panog in konkurenc znotraj njih.kladivo je že mal na meji z curlingom...hokej se pa le igra po vsem svetu...
kokimagic
# 24.12.2012 ob 12:19
Tole se nanaša na odličen komentar @Friks-a; Naj nekdo pove, ali bi Kopitarji ( družina in Anže, če bi bil prisoten ), odkorakali iz dvorane, če Anže ne bi bil športnik leta in ali bi po koncu komentirali odločitev in jo dajali v nič preko medijev? Odgovor: NIKDAR IN NIKOLI!!!
sportar
# 24.12.2012 ob 11:39
Če bi ta dva veslaška "bisera" imela kaj v glavi, bi bila lepo tiho in hvaležna za vse kar sta do sedaj dobila (mnogo več kot sta si realno zaslužila). Ampak ne, onadva gresta deliti nasvete in soliti pamet slovenski javnosti (tako strokovni kot laični) - o ekipnih in individualnih športih, o tem kdo si kaj zasluži in kdo ne. Mogoče bi se lahko momogrede tudi povprašala, ali sta si pa onadva zaslužila ta naziv (in tudi nekatere prejšnje), mogoče tudi kakšen ekipni šport je ta veslaški "dubl"? Ja, seveda ona dva sta tako ali tako "dream team", ampak glede nato, da že celo življenje veslata vzvratno, se na žalost vedno bolj in bolj oddaljujeta ...
rdečinavijač
# 24.12.2012 ob 11:17
Čop je vrhunski športnik, to je treba priznati. Je pa tudi zelo grd egoist, ki mu je eno glanih vodil pehanje za pozornostjo, še bolj pa za denarjem. Svojo vadbo na trenažerjih prodaja kot suho zlato, cene trenažerjev da si jih kupuš za domov so navite do nebes, in če misli da lahko v krizi mirne duše postavi ceno 800 € za 15 min predavanja, kako uvaža špotno opreomo je pač nesramno drag. Še posebej ker se vsi ostali predavatelji odpovejo hnorarju v dobrodelne namene.
Požrešni Iztok, kaj praviš bo 500 € za 15 minut prevajanja dovolj?

Pravim samo da poznam tudi drugo plat Čopa in ta je zalo pokravjena...
MilesD
# 24.12.2012 ob 11:09
Če primerjamo hokej na ledu in veslanje, je jasno, da je konkurenca neprimerljivo bolj izostrena v hokeju. Neprimerljivo. To pa ne zmanjšuje vrednosti uspehov Čopa ne Kopitarja.

Zbornaya Komanda, sem se prišel pokomentirat točno to izjavo. Po tej logiki je naslov svetovnega prvaka v metanju Nokiinih telefonov v daljavo enakovreden Kozmusovem v metanju kladiva.

@avtor članka:

Ne maram pa, da se po nekom "pljuva" le zato, ker ima drugačno mnenje. S Čopom se ne strinjam (prav tako kot se ne z njegovo nevljudno potezo iz leta 2007), a to še ni razlog, da bi ga zdaj raztrgal na koščke. Vse se da povedati in argumentirati na vljudnem in kulturen nivoju.

Jaz pa mislim, da je bil odziv popolnoma primeren Čopovi butasti izjavi.
Ko si dovoli veslač, ki ga izven Slovenije ne pozna 5 ljudi (ne njega in ne njegovega športa), nesramno zbiti vrednost enega največjih slovenskih dosežkov v športu nasploh, je to več kot odličen razlog, da se ga raztrga na koščke (po mojem mnenju so ga še premalo).

Osvojiti Stanleyev pokal in biti glavni strelec svoje ekipe (v športu, ki ga prakticira neskončno ljudi po vsem svetu), ali zmagati v konkurenci 5-ih veslačev oz. 5-ih metalcev kladiva?

In btw, kaj pomeni naslov članka "le čevlje sodi naj Kopitar" - na to, da bi moral Čop zapreti gobec ali da mi ne bi smeli pljuvati po njem? Zgleda kot da navkljub opevanju lepot demokracije v prvem odstavku avtor želi, da ena stran ne bi imela možnosti izraziti svojega mnenja...
sportar
# 24.12.2012 ob 11:00
Čop in pa Špik sta samo še enkrat več pokazala kakšna športnika sta. Ni vse v rezultatih, pravi športnik mora pokazati več od samih rezultatov (tukaj bi se dalo razglabljati kakšni uspehi v kakšnem športu so več vredni), ampak mora pravi športnik imeti tudi te človeške vrline (spoštovanje, primerno obnašanje, mora biti vzor ostalim, ...). Žal sta tako Iztok kot Luka dokazala (ne samo s to izjavo in ne prvič), da po tej človeški plati nikoli in nikdar ne moreta biti popolna športnika. Seveda da imata pravico do svojega mnenja (sama se tudi odločata kje in kdaj ga bosta podala), moti pa me to njuno poveličevanja njenih "uspehov" in zaničevanja uspehov ostalih športnikov - takšne izjave, obnašanje in delovanje z pravim športom nima nobene veze. Kar se pa Kopitarja tiče, bi pa to nagrado moral osvojiti brez enega samega glasova proti in primerjava Kopitarja z Čopom in Špikom je popolnoma neumestna in nepotrebna, saj je to tako kot če bi primerjali letalo z kolesom.
nanook
# 24.12.2012 ob 10:54
Veslanje in streljanje sta zame drugorazredna športa (pravica do mnenja ane), pa sem še vedno gledal vse olimpijske dogodke, pa kakšna svetovna prvenstva pa navijal za naše - in spoštujem prav vse dosežke naših športnikov v vseh športih. V veslanje pa strelstvo se pa ne bom spuščal, ker premalo poznam razmere, konkurenco, ostale dejavnike. In ravno tako g. Čop lahko pove svoje mnenje, NE MORE IN NE SME pa soditi, ali si nekdo iz ekipnega šport zasluži kakršen koli naslov. Lahko je še tako inteligenten, ampak nikoli ne bo vedel zakonitosti, poznal razmer in ostalih dejavnikov iz garderobe NHL moštva, sploh v končnici Stanley Cupa. TAko da je tale naslov članka kar pravšnji. Čop naj gre pa za sokomentatorja za veslaške dogodke in naj pusti hokej pri miru, sploh če ni sposoben objektivne presoje.
Arnolfus
# 24.12.2012 ob 10:43
Čopa sem nekako takole razumel. Vsak športnik naj se ukvarja z individualnim športom, če pa že hoče biti v kakšni ekipi, pa naj bo ta samo slovenska in iz Slovenije. Ostali niso dobrodošli na podelitvi za športnika leta, ker se njihovo delo ne da oceniti.
agent Perry
# 24.12.2012 ob 09:11
Čop ima seveda pravico do svojega mišljenja. Lahko pa bi bil toliko pameten, da si s takimi izjavami ne bi delal sramote. Njegovo poveličevanje olimpijade je že kar bolno. Samo malo naj se spomni, kako je cela država norela tisti mesec, ko je Anže igral play off. Na tisoče ljudi je bedelo ob ekranih ob zelo poznih večernih ali bolje povedano zgodnjih jutranjih urah. Na sprejemu, čeprav zelo poznem je bilo več ljudi kot pri Debevcu ali Kozmusu. Že to pove vse o tem ali so se športni novinarji odločili prav.
gushtr
# 24.12.2012 ob 08:34
Lepo napisano. Vsak ima pravico do svojega mnenja in vsak ima pravico, da se s tem mnenjem ne strinja. Nobena primerjava športnikov iz različnih športov ne more biti v celoti objektivna in tudi Čopovo mnenje je v tem primeru subjektivno.
trooper
# 24.12.2012 ob 11:23
ker so večino že drugi napisal bom reku samo to:

neverjetno podcenjujoči, ignorantski in milo rečeno neumni izjavi čopa in špika

sramota
userOL-LJ
# 24.12.2012 ob 13:54
@andrej ti si bolnik.
seveda on za preživetje igra v klubu, za državo pa praktično zastonj. čop pa kozmus pa osvojijo eno medalijo v obrobnem športu in pol mislijo da jih more cela država živet. kot v vsaki stvari smo prepuščeni trgu. če si zanimiv te trg plača. in kopitarja plača, zato pride on igrat za slovenijo zastonj in s srcem, ne pa za denar. čop me spominja na naše kulturnike, ki sam povdarjajo kok so oni pomembni za družbo in da jih more država živet. naj grejo na trg in si zaslužjo to... jbg ga kopitarju ni treba fehtat za sponzorje, niti bit plačan v repezentanci. in še enkrat tip ma goro dnarja, a je ostal tak da je lahko vzor čist vsakemu, do zadnjega, športnika v sloveniji. o njem nisi slišu da je bil vpleten v en škandal, samo delo in delo..... kapo dol anže
ne pa take butaste izjave kot od čopa. da gre on ocenjevat čigav dosežek je vrednejši. sramota . če ne zmore čestitat zmagovalcu naj bo rajš tih.
daryankoff
# 24.12.2012 ob 13:08
Mogoče je pa samo ljubosumen, ker je Anže že danes višje na lestvici najboljših slovenskih športnikov v zgodovini:)
_50centy_
# 24.12.2012 ob 12:43
Čop je pač samovšečen. S to izjavo je hotel samo povzdigniti sebe, dobitnika olimpijskih medalj.
Kot da bi kdo tukaj gledal veslanje, če Slovenci ne bi bili dobri.
friks
# 24.12.2012 ob 12:11
Ko je Dallas v NBA osvojil naslov je Dirk gladko postal športnik leta v Nemčiji. Pa so v konkurenci bili še veliko večji "asi" kot metalci kladiva ali strelci (npr. Vettel z dvema zaporednima naslovoma v F1).
Zbornaya Komanda
# 24.12.2012 ob 10:38
Če primerjamo hokej na ledu in veslanje, je jasno, da je konkurenca neprimerljivo bolj izostrena v hokeju. Neprimerljivo. To pa ne zmanjšuje vrednosti uspehov Čopa ne Kopitarja.

Ne vem, če to ravno drži. Seveda konkurenca zmanjšuje oziroma povečuje vrednost uspehov enega in drugega.

Jaz sem lahko svetovni prvak v metanju mrtvih kanarčkov v višino, pa bo moj uspeh temu primerno odmeval, ko se bo razvedelo, da sem edini tekmoval v tej disciplini.
pista
# 24.12.2012 ob 18:43
A to je tisti, ki se je s Kučanom, Stanovnikom, Udetom, Mencingerjem, Makarovičevo prišel klanjat Jankoviču in ga prosil naj kandidira na volitvah. Glede na druščino idealen naslednik Janeza Kocijančiča, ki je bivši predsednik stranke ZLSD in ustanovni član Foruma 21.
sportar
# 24.12.2012 ob 17:54
andrej-novak ti si sam en svetilnik!
kokimagic
# 24.12.2012 ob 13:55
@andrej-novak

Ti si se pa v lastni nemoči popolnoma izgubil! Klubčič iz Amerikanije? Palček? Srbi imajo lep pregovor za tebi podobne: "Ko gubi, ima pravo, da se ljuti"!
friks
# 24.12.2012 ob 13:50
Ja, če bi bil Kopitar zaposlen v policiji in bi bila njegova edina obveznost vsako leto odigrati nekaj tekem za reprezentanco, pol se pa udeleževat raznih sestankov in pobirat sejnino in ostale prispevke od države, bi tudi hodil zavit v zastavo.
agent Perry
# 24.12.2012 ob 13:24
andrej-novak
Kakor Čopu, tudi tebi ne moremo preprečiti pravico govora. Samo prej trikrat vdihni, malo premisli in šele potem piši. Vse to kar si zdaj napisal samo dokazuje, da hokeja ne poznaš. NI RES, da Anže ne bi igral za reprezentanco, ko le lahko. Zakaj včasih pač ne more je pa vsem, ki spremljamo VRHUNSKI šport jasno.
agent Perry
# 24.12.2012 ob 12:08
sloveneci
Jasno, da se je gledanost takrat zvišala. Pa kaj le hočeš s tem povedati? Ali mogoče pri nas ljudje prebedijo noč in gledajo met kladiva na USA prvenstvu ali kako streljajo. SEDAJ sploh ne. NITI posamezniki. In tudi, če bi bila Primož in Rajmond tam tega ne bi spremljal NIHČE.
friks
# 24.12.2012 ob 12:05
Logika, po kateri športniki v ekipnih panogah ne bi smeli postati športniki leta je popolnoma zgrešena in deplasirana.

Anže je s s svojim individualnim trudom in naporom postal eden najboljših igralcev hokeja na svetu. Pri 25 letih je praktično osvojil vse, kar na kar je imel kot posameznik vpliv (osvojitev medalj z reprezentanco je nekaj, kar s svojim trudom ne more doseči). S svojimi kavalitetami je prišel v najmočnejšo svetovno ligo, kjer se je kot nosilec ekipe uvrstil v boj za lovoriko in jo na koncu z zelo pomembnim prispevkom tudi osvojil. Ob tem je ves čas zadržal odlične značajske lastnosti s katerimi je lahko vzor. On prav gotovo ne bi nikoli izjavljal neumnosti, s katerimi bi skušal zmanjševati pomen dosežkov svojih špornih kolegov.
MilesD
# 24.12.2012 ob 11:23
@sloveneci:

Kako lahko nekoga žališ.
Butst si lahko samo ti.

Jaz nisem žalil Čopa osebno, napisal sem, da je bila njegova izjava butasta. Ti žališ mene osebno.

Najbrž nisi pretirano brihten, kajneda? :)

(namig: zdaj žalim tebe osebno)
kokimagic
# 24.12.2012 ob 11:15
@andrej-novak

....še smo taki, ki te podpiramo....s svojo glavo......, je reku Janković! Še smo taki, ki krepavamo od smeha ob takšnih komentarjih.
agent Perry
# 24.12.2012 ob 11:07
andrej-novak
hahahahaha, vsaj nasmejal si nas:)
bll
# 24.12.2012 ob 10:36
hja :), seveda ima Iztok Čop pravico, da pove karkoli si želi. S tem izkaže tudi svoje karakterne lastnosti, ki jih marsikateri izven-serijski športnik tudi ima, oz. bi jih celo moral imeti, saj le takšni ponavadi res uspejo. Ampak, če fališ z izjavo imaš tudi vso pravico potem dobit po glavi od slovencev :) še enkrat... pač neprimerna izjava... bo pa naslednič bolš :D
Captain Obvious
# 24.12.2012 ob 10:32
Čop ima pravico biti cmera, to je to.
M-filter
# 24.12.2012 ob 08:57
Olimpijske igre so res nekaj velikega ampak niso vsi športi olimpijski. Potem Šumi nikoli ne bi mogu bit športnik Nemčije (nevem ali je bil ali ne, predvidevam). Ali pa pri nas Zavec. Da je bil Kopi športnik leta se kar strinjam.
friks
# 24.12.2012 ob 13:42
v smislu promocije države je Kopitar že sedaj zagotovo med 5 športniki, ki so naredili največ. In sem prepričan, da še ogromno bo. In to za državo povsem "zastonj".

Bi bilo pa zanimivo videti, koliko sredstev je npr. od države za svoje športno udejstvovanje in funkcije prejel Čop.
_50centy_
# 24.12.2012 ob 13:32
@darko56.
Mogoče še vedno živiš v letu 56, kaj je pa danes amaterski šport?
Tako kot nekateri komentatorji. Profesionalci iz lige NBA, NHL. A igralci Olimpije pa niso profesionalci?
M-filter
# 24.12.2012 ob 10:17
Vsak ima pravico do svojega mnenja ampak gre se za vprašanje ali je bilo s Čopove strani to lepo. Izgledalo je kot, da sedaj joka, ker ni dobil nagrade. Kot da se ni sprijaznil s tem. Imamo svobodo govora ampak to ne pomeni, d alahko vedno rečeš kar ti pade na misel
agent Perry
# 24.12.2012 ob 10:12
Mirnčan
izbor za športnika leta je vedno lahko zgrešen:). Na srečo letos niso mogli zgrešiti vsaj pri izboru, kjer je sedaj največ polemik (pravzaprav ima probleme z izborom samo Čop). Kopitar je daleč, daleč pred vsemi drugimi!
gregorinho
# 24.12.2012 ob 08:59
Zame je športnik leta nedvomno Anže. Jabolk in hrušk res ne moremo primerjat, jaz sem se opredelil na podlagi sreče, ponosa in veselja, ki mi ga prinašajo slovenski športniki.
Ko je Anže naredil kar je naredil, so bili občutki neprimerljivi s srebrno in bronasto kolajno. Promocija Slovenije po svetu pa tudi. Koliko ljudi pa je prišlo pričakat dobitnika kolajn na letališče? in koliko pomeni srebrna ali bronasta kolajna in koliko Stanley Cup? Koliko pomeni sreča in ponos, ki jo je Anže prinesel Slovencem?
Še enkrat: hvala ti...
juveandlivar
# 24.12.2012 ob 08:38
čop vrhusnki športnik,ampak ta izjava pač ni bila na mestu. postiimo kako v drugih državah doloajo športnike leta. pomojem bi morali pri nas gledati koliko določen uspeh odmeva v svetu in kako teško je priti do uspeha(nepredstvljam si da bi kopitar tako kot kozmus vzel 2 leti pokoja potem pa kr haral po nhl), zato sem tudi za da je športnik leta anže, ki tekmuje v "globalnem športu" in ne kakšen drug ki tekmuje v "regionalnem športu". vsi vemo da ni isto če postaneš svetovni prvak v nogometu kot recimo v vaterpolu. LP
krajnik
# 25.12.2012 ob 15:50
@ pista

točno tisti je, ja

rdečinavijač
# 24.12.2012 ob 22:14
Tisti, ki poveličujete Čopa nimate pojma o vrhunskem športu in pomembnosti posamezne panoge. Veslanje - svetovni šport? Pa se niti ne bom spuščal na kak met kladiva, itd. Špoštujem vsakega športnika, tudi Čopa in Kozmusa, samo to kar je Anže letos naredu je naprimerno več kot onadva skupaj.

Hvala bogu da bo te debate čez par dni konec in gre v anale samo Kopitarjev naziv športnika leta 2012!
broda
# 24.12.2012 ob 18:10
Nekaj mi govori,da Iztok Čop ni najboljša oseba za novega predsednika Slovenskega OK...
kokimagic
# 24.12.2012 ob 14:02
@andrej-novak

A si slučajno videl kakega otroka, ki je okoli hodil oblečen v slovensko zastavo z Čopovim priimkom zadaj? Ne bi rekel. Si jih pa že veliko z dresom LA-ja, z Kopitarjevim. In, kot prej omenjeno; tudi sam še nisem videl otroka, ki bi se pred blokom igral z veslom!
agent Perry
# 24.12.2012 ob 13:57
andrej-novak
Ali si ti mogoče Čop. Na to misel sem prišel, ker ne poznam drugega človeka na svetu, da bi mislil, da je Anže za Čopa palček.
Slavko Jerič
link
Išče se: medsebojno spoštovanje
208
19. marec 2018 ob 08:26 Ko sem gnetel misli za tale zapis, me je zmotil zvok SMS-a novinarskega kolega, ki je vseboval zgolj drugi dve besedi iz naslova te kolumne. Medsebojno spoštovanje.
Več novic ...
Kazalo