Matjaž Kopitar je za zdaj z doseženim zadovoljen. Foto: Aleš Fevžer
Matjaž Kopitar je za zdaj z doseženim zadovoljen. Foto: Aleš Fevžer
Slovenski hokejisti s 5:2 porazili Avstrijce

Na prvih pripravljalnih tekmah s Kazahstanom in Italijo (slednji so si že zagotovili vrnitev med elito) so pomemben delež nosili mladi igralci, ki bodo večjo priložnost dobili v prihodnosti, na tekmi z Avstrijo pa so svojo vrednost že začeli potrjevati Mitja Robar, Andrej Tavželj, Žiga Pavlin, Blaž Gregorc, Robert Sabolič in še kdo. Seveda je petkova zmaga s 5:2 v Mariboru zaradi bolezenskih težav v gostujoči ekipi, odpadla je tudi današnja druga tekma, zdaj dobila nekoliko drugačen prizvok.

Dober start je pomenil veliko
"Že pred tekmami z Avstrijo sem povedal, da me zanima samo naša ekipa. Mislim, da smo tokrat dobro začeli, tako kot smo se dogovorili. Agresiven, dober start, za kar gredo vse pohvale igralcem. Zahteval nisem nič drugega kot vedno. Vse stvari, ki se jih učimo, delamo ... To je bilo danes na ledu vidno, zelo dopadljivo, nekateri igralci so res dobro odigrali," je po tretji zmagi ob dveh tesnih porazih pripovedoval Kopitar.

Slovo še za Krošlja, Štebiha in Selana
Namesto tekme so Slovenci zadnji dan v tem sklopu priprav danes opravili dva zahtevna treninga. Na popoldanskem so odigrali tudi "skrajšano" tekmo za trening med belimi in modrimi. Beli so bili uspešnejši s 3:0, gole so dosegli Rok Leber, Boštjan Goličič in Gal Koren. Po končanem tretjem tednu priprav v Mariboru se je selektor za sodelovanje zahvalil vratarju Gašperju Krošlju in branilcema Mihi Štebihu in Maksu Selanu.

Kristan in Razingar bosta pripravljena
Nekaj skrbi je v slovenski tabor vnesla poškodba Roberta Kristana. Prvi slovenski vratar je namreč ob koncu druge tretjine tekme z Avstrijo začutil bolečine v Ahilovi tetivi in moral z ledu, a po prvih informacijah poškodba ni hujša. Prav tako proti Avstrijcem zaradi poškodbe kosti ni igral Tomaž Razingar, a je zatrdil, da bo za SP stisnil zobe.

Manjkajo igralci za "power play"
Risi so imeli do zdaj še največ težav ob igri z igralcem več. Na vseh dozdajšnjih tekmah takšnih priložnosti niso izkoristili, sinoči pa so prekinili tudi to neugodno statistiko in se razveselili gola z igralcem več. Kopitar pogreša ravno igralce, ki so v njegovi ekipi ključni za dober "power play": "Veliko zdaj ne bomo več menjali. Nekateri mlajši fantje so se izkazali, a za zdaj še igramo brez drugega napada. Rodmanov ni, njihova naloga pa bo taka kot prej, igra z igralcem več in podobno. Tretja in četrta, delovni liniji, bosta podobni kot do zdaj. Manjkajo tudi igralci za "power play" in tega pač še ne moremo trenirati."

Robar: To je današnji hokej
Z doseženim je bil po tekmi z Avstrijo zadovoljen tudi branilec Robar: "Fantje so me izjemno presenetili, še posebej četrti napad. Ponosen sem, da imamo tudi mladi val, ki se bo počasi priključeval članski ekipi. Bili smo drsalno močni, silili smo jih, da so delali napake, borili smo se za vsak plošček. Ob takšni situaciji si v igri, oni pa so se morali boriti. Že v srednji tretjini prekinjamo napade in skušamo izpeljati protinapade, to je današnji hokej."

Slovenija bo priprave na SP na Švedskem, kjer jo že za uvod 4. maja čaka morda ena najtežjih in najpomembnejših tekem v boju za obstanek - z Norveško, naslednji teden sklenila še z zadnjo prijateljsko tekmo proti Avstrijcem na Dunaju.

Slovenski hokejisti s 5:2 porazili Avstrijce